Era 2011 1.6 Benzinli-Gaz lı aracım var. Araç 160 bin km'de. Araç bazen gaz yemiyor. Gaz bitermiş gibi titreme ve hoplama yapıyor. Gazcı herhangi bir sorun bulamadı. Gaz filtreleri ve bujıler yeni değişti. Ateşleme bobinlerinden olabilir dedi. Ama aldığın zaman hepsini birden degistirmen daha iyi olur dedi. Bobinlerden yada kablolardan olup olmadığını nasıl anlayabiliriz. Bobinleri degıstırdıkten sonra aynı sorunun devam etmesinden endişe ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
maalesef bobinlerin arızalı olduğunu anlamanın yolu yok. internette bazı videolar var, ama kesinlikle işe yaramıyor. internetteki videolar bobin tamamen kesilirse arızalı olduğunu anlıyor. ama araçta düzensiz ateşlemeye sebep olacak kadar bozulduğunu anlamanın tek yolu bobinleri değiştirmek. araçta arıza koduna bakıldı mı? ateşeleme ile ilgili bir arıza kodu varsa kesinlikle bobinleri değiştirin. en son ne zaman bobin değiştiğini bilmiyorsanız da değiştirin.
akü kutup başını sökülü bırakın 20 dakika, sonra benzinde kullanın. benzinde sorun yoksa sorun gaz ayarında. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/sabah-ilk-calismada-arac-gaz-yemiyor-tekliyor.36679/#post-656523
Evet ateşleme ile ilgili arıza cıktı bugün baktırdım. Ateşleme bobini alacaktım mobis marka alacaksın dedi usta. Ama bir kaç yere sordum değişik fiyatlar aldım. Bir yer adet 325 tl fiyat verdi başka bir yer 275 tl fiyat verdi. İnternet üzerinden ankara yenimahallede satış yapan bir yer var. Onların sitesinde 150 tl adet fiyatı. Orjinal mi diye sordum orjinal dediler. Mobis in sahtesi var mı bilgi alabilir miyim
sahtesi olup olmadığını kimse garanti edemez. ben geçen ekim ayında tanesini 180 TLye aldım. eskişehirde tolga hyundai yedek parça olarak internette aratıp fiyat sorabilirsiniz. ben orada almıştım. yetkili servis maalesef çok uçuk bir fiyat söylüyor.
Ben bu siteden buji kablosu almıştım. Orjinal çıkmıştı. Siz ilk olarak @Halil bey in tavsiye ettiği yere bir sorun. Olmazsa likteki yerden bakarsınız