Arkadaşlar merhaba , 2010 model 1,4 Era Team sahibiyim.Aracım 40.500 km de. Aracım da son 1 aydır bir uğultu sesi ortaya çıktı.Özellikle 70-80 km den sonra daha öncelerde motor sesi bile yokken şimdi uğultu sesi geliyor.Yüksek ihtimalle bilyalardan kaynaklı ama ön bilgi açısından daha öncesinde bu durum başına gelirse benimle paylaşırsa sevinirim.Aracımın bakımları yetkili servislerde yapıldı.Garanti kapsamında.Acaba bu sorunun garanti kapsamında halledilmesi mümkün mü? Değerli yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum.Saygılarımla.
Lastikler değişti mi ? Ben 1.4 Select kullanıyorum 100 km hızdan sonra rüzgar sesi almaya başlıyor. Eralarda sıkça görülen durum bence.
Hayır lastikleri değiştirmedim. Yetkili servisteki arkadaşla görüştüm bilyadan kaynaklı olabilir aracı görelim yüksek ihtimal anlattığınıza göre garanti kapsamında olur dedi.Lastik demişken değişmeleri lazım aslında.Orjinal lastikleri hala üstünde diş kalınlıkları falan iyi ama 40 bin oldu artık.Perşembe veya cuma günü yetkili servise götürmeyi planlıyorum. Rüzgar sesi yok bende ancak araç motor sesi bile almazken bu ses bana sinir bozucu gelmeye başladı.
sesin nerden geldiğini burdan teşhis edemeyiz...Ama 40 bin km kullanılan lastiği bir an önce değiştirmelisiniz