herkese selamlar..Bende 2010 era team var 1 ay kadar oldu alalı alırken orijinal brc lpg taktırdım garantisi bozulmasın diye..başka bir başlıkta araçla ilgili izlenimlerimi yazmıştım.. ...Ama şimdi birşey dikktimi çekiyor araba rolantideyken neredeyse hiç ses çıkmıyor çok sessiz ama hareket ettikten sonra özellikle şöyle biraz gaza basıp süratlenince resmen böğürüyor öküz gibi böğürtü sesi geliyor bence... daha km 850 de ama böyle sıfır bir araba için bence motor böğürtüsü çok fazla geliyor yahu ben sıfır araçtır çok sessizdir diye tahmin ediyordum.... bunu alırken takasa verdiğim 1994 hyundai excel vardı bakımsız olmasına rağmen o bile ancak bunun kadar ses çıkarıyordu. ..Sizin araçlarınızda böylemi motor sesini böğürtüsünü o kadar içeri alıyormu sizinkinlerde... valla neredeyse acaba benim araçta bir sorunmu var diye düşüneceğim.????
Bence siz çok takıntı haline getirmişsiniz bu durumu... Aracınız 1.4 ise 3 - 4 bin devirden sonra evet sesi biraz fazla çıkıyor ancak bukadar sorun edeceğini sanmıyorum..
kesinlikle lpg enjektörleri. ben de geçtiğimiz cumartesi atiker sıralı taktırdım. lpg ye geçtiğinde hafif bir uğuldama geliyor. o da enjektörlerin sesi gayet normal. aracınıza enjektörleri açıkta bir yere monte ettilerse ses daha yüksek gelir. benim aracımda enjektörler motor kapağının altına monte edilmiş. dolayısıyla ses daha az geliyor. bundan önceki aracım lada vega idi. lpg enjektörlerini manifoldun altına monte etmişlerdi. enjektörleri görmek için iyi bakmak gerekiyordu
aracınızda arıza falan yok bence...3000 devirden sonra bütün eralar sizin tabirinizde böğürür. vites geçişlerini 2500 devirde yapın farkı göreceksiniz..enjektör sesi sadece rolantide çalışırken duyulabilir....selamlar..saygılar...
aracım 1.4 rolantide çalışırken ışıklarda dururken falan çok sessiz sadece hareket edip gaza yüklenince araç resmen böğürüyor gibi açıkcası sıfır araç olarak çok sessiz bir sürüş zevki bekliyordum ama özellikle 120 km ler civarında ses baya baya rahatsız ediyor beni teyp falan açık olmasa müzik çalmasa resmen kulak tırmalayacak ..Açıkcası bu nedenle biraz hayal kırıklığı yaşadım birde 120 km civarı sanki direksiyonda biraz titreşim oluyor ve sanki hafiften direksiyonda küt küt şeklinde hafif bi vuruntu hissediliyor bu ilk sıfır aracım olduğu için pek kıyas olanağım yok başka araçlarla sanırım biriki sene kullanıp borcunu bitirince yine takasa verip başka marka model bir araç almayı ciddi ciddi düşüneceğim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
Rahatsiz oldugunuz ses enjektor sesidir, insanlar bazen"bu arac dizel mi?" diye size sorabilirler. Cozumuyse enjektorlerin minimum ses yapacak sekilde uygun bir yere, altina lastik takoz konularak tekrar monte edilmesidir. Benim bildigim cogu BRC servisi bunu uygulayabiliyor. Benim cok titiz olan motor ustam sesten rahatsiz olarak kendi yapmisti. Kesinlikle polemik yaratmak istemiyorum ama maaalesef marka/model fanatikligi bazen oluyor, arabaya soylenenler sanki sahsa soylenmis gibi algilanabiliyor. Bu yuzden yanlis anlasilmasin lutfen, demem o ki; Era'nin cok satmis/satiyor olmasi basarili bir model oldugunu gostermiyor. Sikayetler cok fazla, bunlari servisteki ustabasindan tutun, normal kullaniciya, taksiciye kadar herkes yuksek sesle dillendiriyor. Yeni bir aracin her tarafindan ses gelmesinin anlasilabilir bir izahinin olmamasi gerekir. Sanayi tabiriyle sasi, motor onemlidir tabi ama konfor acisindan yuruyeninin de insani rahatsiz etmemesi gerekir, gunumuzde konfor guvenlik kadar onemli bir oge haline gelmis durumda. Kimisi bunu takmaz, kimisi de takar, ben sahsen takardim. Cozumu belirli bir bedelle mumkun de olabilir ancak yeni aldigim arabaya neden ekstra masraf yapmak durumunda kalayim? Elantralardan hic sikayet eden var mi? Bu itibarla ben de Kore yapimi yumurta kasamdan cok memnunum, degistirmeyi dusunsem tercihim asla Era olmazdi. Düzenleyen : zuniga
valla bende 1,6 var otomatik gayet sessiz daha önce admira vardı onunla kıyaslıyorum motor sesi vızıltı gibi geliyor.ses yalıtımını iyileştirmişler
Benim aracım 2006 1.4 benzinli gayet sessiz,binenler şaşırıyorlar ne kadar sessiz diye. Ses şikayetiyle ilgili mesajlarınızı okuyunca acaba izolasyonda da bir değişiklik mi yapıldı parça artırırken diye merak ediyorum.
Herkese merhabalar. Geçen hafta 2000 km de 2010 model 1.4 team era aldım. Bugün atiker marka lpg kiti taktırdım eve daha şimdi geldim. enjektörleri manifoldun üstüne bir yerlere açığa monte ettiler. araç rölantide çalışırken dizel gibi ses çıkarıyor. Hatta ses içeriye daha çok geliyor. Çünkü enjektörlerin yeri konsola yakın. Bu enjektörlerin yeri değişebilir mi veya bunların sesini azaltmanın bir yolu yok mudır arkadaşlar. Enjektörler motor kapağının altında demişsiniz, bunun enjektörlerin sağlıklı çalışmasına bir zararı olmaz mı(motor ısısından dolayı). Ayrıca aracın çekişi epeyce azaldı gibime geldi. Gaz pedalı sertleşmiş gibi. Gaza sonuna kadar basıyorum yine de gaz yemiyor. Bu sorunları yaşayan arkadaşlar varsa çözüm için neler önerirler, paylaşırlarsa sevinirim. Açıkçası biraz hayalkırıklığına uğradım. Düzenleyen : hanas
Ayrıca aracın çekişi epeyce azaldı gibime geldi. Gaz pedalı sertleşmiş gibi. Gaza sonuna kadar basıyorum yine de gaz yemiyor. [/QUOTE] gaz teli nden kaynaklı olabilir. sıralı sistemlerde çekiş problemi hemen hemen hiç olmaz. lpg taktırdığınız yere bir gösterin. ayrıca iyi bir ayar yapsınlar.
valla benimkisi 1.6 era benzinli 2500 devirde öyle aman aman ses yok ama 2700 den hatta 3000 den sonra motor sesi almaya iyice başlıyor ki bu çok normal arabamızın segmenitini düşünün neticede laguna yada megane tarzı araba binmiyoruz saygılar takama derim kafana .. Düzenleyen : tukstra
Benim araba da 2500 d/d yı geçtiğinde bağırmaya başlıyor. Zaten o sesi duymaya başladım mı vitese geçiriyorum. Arabanın 3000 gibi devirde ses vermesi iyidir.
benim 1.4 lpg li önceden 3000 devire gelmeden bağırıyordu, , 15bin bakımından sonra 3500 de bağırmaya başladı. sanırım motor açıldı ve yağdan dolayı tazelendi
admire 1.3 var rolantide çalıstığını bile duyulmuo3bin devirden sonra bagırıor ama o motor sesi cok hosuma gidio hatta ford ve renosu olan arkadaslarım binince bu arabanın motor sesine hastayım diolar 3.000 devirden sonra bence zevk alın okadar takmayın kafasına yıllarca sahine doğana bindik bunlar bana mercedes gibi gelio işe önce arabanızı sevmekle baslayın allah bunları elimizden almasın bırakın biraz motor sesli çalıssın... kişisel yorumumdur tartısma yaratmak istemem...