Arkadaşlar bende 2010 era otom. dizel aracımın iç kabini bana göre gürültü ve ses alıyor gibi geliyor acaba bu eralarda olan bir eksimi, tüm camlar kapalı klima kapalı 100-120 kmler ve üzerine çıktığım zaman rüzgar sesi hışırtı doğadaki sesleri alıyor yol ve lastik sesi değil o işi hallettim alt yalıtım ve ses izalötörü yaptırdım dolayısıyla ses alttan gelmiyor hatta bu yalıtımı yaptıkdan sonra diğer sesler daha çok hissedilmeye başladı bunun için bir önlem olurmu. müzik sesini falan açın duymazsınız gibi esprilerde yapmayalım.
Alt yalıtım yaptırdıktan sonra motor ve rüzgar sesinin fazla gelmesi normal onun da çözümü yok gibi vardır da çok zor motor kısmından konsolun arkasından profesyonel bir işlem lazım.. rüzgar sesi kapı ayarsizligindan olabilir fitillerden bir miktar olabilir onları kontrol edebilirsiniz, onun haricinde zaten b sınıfı araç yalıtımı belli aerodinamiği belli ne yaparsan yap biyere kadar.
Belli bir süratta giderken ş.dışı kullanımda motor sesini duymuyorum zaten , benim kastım rüzgar, uğultu vb. seslerdir, ayrıca B sınıfı diye olmaz öyle şey, benim bir önceki dandik 2005 Albea m bile bu kadar dış ortam sesini içeri vermiyordu ve bildiğiniz gibi Albea da B segmenti. Ayrıca Era bazı segment otoritelerine görede C sınıfı ,bazılarına görede B sınıfı onuda anlamış değilim. Anca olsa olsa arkadaşımın dediği gibi kapı ayarları fitilleri kontrol edilebilir o da 2010 model için sanki niye ayarsız yada fitiller eskisin diyede düşünüyorum.
şimdi araştırken bulum oto haber test, artıları ve EKSİLERİNE dikkat. Otohaber - 'En Güvenilir Otomobil Portalı' - Test: Hyundai Accent Era 1.5 CRDi
Ne kadar ekmek o kadar kofte misali. Bu paraya bunu buldugumuza şükredelim bence Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
2012 linea multijet ile 200 km uzun yol yapin, eraniza duaci olursunuz. Motorola Atrix cihazımdan gönderildi
Hakket ya linealar da motor kucağınızda çalışıyor gibi geliyor... Cliolarda cam kapalı iken gayet sessiz...
Albea da ses yok era da var diyorsanız aracınızda sıkıntı var demektir. Lastikler ses yapmada büyük etken lastikten lastiğe farkediyor
Sayı paşaoğlu lastk ve yol sesini hallettim diyorum, davlumbazlarda sökülüp tüm alt gövdeye 2 kat tekerlek bölgelerine 3 kat ses yalıtım izalötörü atıldı bu işi de 3M markası adı altında sadece ziebart ve 3M in kendi bayileri yapıyor bayağıda maliyetli bir şey, yani lastik ve yol sesi off.. Sayın graftt in 4 kapı bagaj bitüself uygulamasını merak ettim formda var sanıtorum, bir bakalım..
Sayın paşaoğlu üzerindeki lastikler sıfır 2 aylık 185 65 14 ve michelin dir. Olabilir belki michelin yumuşak lastik mi acaba ses daha çok yapar yada yeni lastik olduğundanmı sürtünme fazla olduğundanmı olabilir sesli düşünüyorum ama tamda bilgim yok.
kardeşim öncelikle accenti beğenerek kullanmış birisi olarak maalesef accentin kabin gürültüsü bariz bir şekilde belirgindir bu yumurta kasada da var milenyumda da var erada da var segment meselesi b sınıfındaki era maalesef sesli çalışır ve içine ses alır çok şikayetçi isen lastiklerini değiştir derim oda büyük bir etken...