Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era 2010 1.5 Crdi Otomatik Vites

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda Eram6102 tarafından 24 Eylül 2019 tarihinde açılan konu

1. Eram6102

Eram6102 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Taner bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Selam arkadaşlar
    Bende bir sorun var yorumlara baktım genel itibari ile yaşanan birşey olduğunu gördüm
    Sabahları araç tek mars çalışıyor ancak sarsıntılı bir rölanti ve beyaz mavi karışım lis kokulu bir duman atıyor 30 35 sn falan sonra düzeliyor (Bu arada yakıtta biraz fazla olmaya başladı) pompaciya gittim enjektörlerde bisey yok dedi giderken silkeleme falan yoksa başka birşey dedi egr temizliği yapıldı sorun yine devam etti yag eksiltme kontrol edilecek km bazına göre
    Son olarak kızdırma bujileri dedi bir arkadaş olabilirmi acaba tek marsta alan araçta kızdırma bujileri sorun teşkil edermi acaba
    Başına gelen tecrübeli arkadaş usta tanıdık varsa yazarsa sevinirim Bubarada şehir TRABZON MERKEZ

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    kızdırma bujilerini iyi bir oto elektrikçide ölçtürün muhtemelen kızdırma yapmıyorlar, kızdırma bujileri bozuksa sıcak yada normal hava sıcaklığında motor ilk marşta sorunsuz çalışır ama soğukta geç marş alır ve ilk marştan sonra bir süre eksozdan çiğ yanmamış mazot atar, motor ısındığında düzelir, motor sıcakken stop edilip soğumadan tekrar marşa basıldığı zaman bunu yapmıyorsa yani mavi beyaz is kokulu dumanı atmıyorsa problem muhtemelen kızdırma bujileridir.

Yağ eksiltme yada başka bir problem yoksa bu araba başka sorun çıkartmadan bu şekilde kullanılabilir ama -5 -10 derece gibi soğuk havalarda motor kolay kolay çalışmaz

3. Eram6102

Eram6102 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Taner bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Trabzon da yaşıyorum serin hava da sabahları yapıyor ama tek marş ta çalışıyor da pis kokulu duman var
    Geçenlerde Adıyaman iline gittim sıcaklık 40 derece falandı takip ettim orda bu durumu yaşamadım hava sıcak diye mi acaba tekrar Trabzona geldim ertesi gün duman yine başladı
    Araçta başka sorun yok görünüyor sadece bu sıkıntım var ve bu yüzden de fazla yakıt yakıyor tahminim @erenuzel41

Bu Sayfayı Paylaş