İyi ramazanlar; Erabamın (1.6 benzin 2010) enjektörlerini çıkarıp temizlemek istiyorum. Ancak enjektörlerin tutunduğu rayın (rail) benzin borusundan nasıl söküleceğini görürsem veya anlatılırsa çok faydalı olacaktır. Teşekkür ederim.
Bence dostum senin canın enjektör falan temizlemek istemiyor. Sokağa çıkma yasağında canın sıkıldı bir yerleri sökmek istiyorsun ama yanlış yeri seçmişssin. Daha yararlı yerlere yönelmelisin. Buji , buji kablosu , yağ filtresi , hava filtresi , polen filtresini sökmeyi öğrenmen. Bakım maliyetini azaltacaktır. Yağ değişimi yapmayı düşünürsen yağ tapa contası da değiştir ha . Frenleri de söküp takabilirsin. Diskleri söküp takmak kolay (izlediğim kadarıyla) Ha bu arada rail'i ve enjektörleri temizlemek istersen kaliteli bir yerden benzin al . Bir depo öyle bin . Bp acayip temizleyen bir yakıt üretmişti onu tavsiye ederim. Yine de temizlemek istersen tamir bakım kılavuzu paylaşmıştım. Rusçaydı çevire çevire yaparsın.
Yanıtın için teşekkür ederim. Ben erabamı sıfır almıştım. Çok şükür ilk garantileri hariç ve lifte kaldırma dışında ufak tefek işleri yapıyorum. Bu dediklerinide yaptım. Bununla beraber Rusça klavuzu inan sitede aradım bulamamıştım( Benden kaynaklıdır). Eğer tekrar bir link verirsen çokmakbule geçer. Teşekkür eder iyi sahurlar dilerim.
https://www.hyundaiclubtr.com/konu/era-servis-tamir-kilavuzu-rusca-ingilizce-bulamadim.47126/ Bu konu
Üstad İyi akşamlar; Bugün bujileri değiştirdim. Eğer liftim olsa(Emekliliğimde inşaallah kendime bir garaj yapacağım) yağ filtresi dahil bir çok şeyi kendim yapabileceğim inancındayım. Ancak geçen 3-4 ay önce yağ filtresini ve yağı benzinlikte değiştirirken manual şanzımanımın yağınıda değiştirttim. İnanın çıkan yağ değil suydu. Kim diyorsaki değişmez inanmayın. Değişimide aslında basit ancak lifte kaldırmadan çok emek ve zaman isteyen bir iş. Sağlıcakla kalınız.