Arkadaşlar merhaba; Aracımın motoru yag kacırıyor ve damlatma yapıyor arac ısınınca yanık yag kokusu gelıyor henuz daha ustaya göstermedim video cektim buradakı bu işten anlayan arkadaşlar için sizce durum nedir ? nereden kacırma yapıyodur masrafı ne kadardır ? https://hizliresim.com/zBRDkR
2. videoda görünüyor. Sanki üst taraftan (Külbütör Kapağı) sızan yağ, alta doğru iniyor gibi. Egsoz manifoldunun çevresi bayağı yağlanmış. Isınınca yanık yağ kokusu egsoz borularına damlayan yerlerden geliyodur. Alt kısımda da, karter contasını kontrol etmek gerek. Bir diğer ihtimal arka krank keçesi var. Ama oradan bu kadar yoğun kaçak olmaz. Sıkıntı büyük ihtimal üst tarafta. Arkadaşların dediği gibi contaların olduğu kısmı, balata spreyi ile veya ıslak mendille temizleyip sızan yerleri tespit etmeye çalışın. Turbo 'nun yağlama borusuna da bakın.
Bu şekilde anlaman zor. Ya bir ustaya göster yada motoru yıkattır sonra tekrar dikkatlice incele. Yağ kaçağı ne kadar bilmiyorum ama bu şekil hem çevre kirliliğine neden olursun hemde muayeneden bile geçemezsin