Soru yanlış...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif..era 1,5 dizel kaç Litre yakıyo...olmalıydı, zira yakıt fiyatları gün geçtikçe değişiyor, eğer litre bazında değerlendirirseniz o günkü fiyat üzerinden hesaplama şansınız olur, bu vaziyette yanlış bilgi sahibi olursunuz... Düzenleyen : Coşkun Uçar
haftasonu 5 kişi, bagaj,klima,140-200 arası hızla 80 liralık mazotla 425 km yaptım. buda 6,1 lt yapıyor. bana iyi geldi. sizin için nasıl bilmem.
Aynen bende 180-220 arası istanbul - düzce gittim ve 6.9 litre / 100 km tüketti. Chip tuning in tasarruf için etkisi olmuş olabilir ama normalde de 7.5 litreden fazla yakmazdı bu süratlerde bence.. Gayet güzel tüketimi kesinlikle verecegi performans konfor bakımından tüketimi rahatsız etmez kendi sınıfında bence en iyi araç era..
bende 1 hafta önce era dizel aldım ilk aldığım mazotta sanki çok yaktı gibi geldi daha bitmedi ama yol bilgisayarında 100 km daha gidebilirsin diyor ama ibre alt çizginin üstünde litre olarakda araçta7,7/100km de yazıyor inş.yakıtı böyle gitmez hayellerim boşa mı gitti acaba
90000 çok km yani demek istediğim motor yeni değil ki yaksın bu değerleri şehir içi dur kalk şeklinde ise normal diyorum ama şehirler arası bu araçların çok ekonomik olduğunu duymuştum. Ama benzine kıyasla çok iyi rakam bende 1.4 var 11 lt/100 km yaktığımı bilirim ilk zamanlar şu an düştü çok şükür.
onu sıfırlamaktan bahsetmiyorum gördüğünüz 7.7 yanlış bi değer.. ortalama yakıt tüketimini sıfırlayın zamanla sapıtıyor çünki.
yarı şehir içi yarı şehir dışı kullanımda 130 tl mazot ile 750 km mazot 3.05 euro.yani km de ortalama 173 gibi bir rakam çıkıyor onuda litreye vurursam yaklaşık 5.7 çıkıyor
arkadaşlar hafta sonu alanyaya gittim geldim giderken2 kişi bagaj yarı dolu gelirken 1 kişi bagaj yarı dolu toplam 1110 km 50 km si şehir içi.Aldığım mazot 150 TL yani litre olarak 48.8 litre 48.8/1110 =0.043 0.043 x100 =4.3 litre 100 km'de 4.3 litre yakmış yani 4.3 x 3.07 =13,201 TL oda 13,201/100 = km'de 0,132 kuruş yakmış Bu değerler gidiş geliş klima açılmadan 100 km hızı geçmeden vites değişimleri sakin gelirken bazı yerlerdegaza sürekli aynı basmaktan yoruldum150 km hıza çıktığımda oldu kısacası aracın yüklü değilsedüz yolda 90 km sabit hızla 100 km'de 4 litreye düşeceğini umuyorum buda zaten fabrika verisi Düzenleyen : ressamyuva
Sürekli şehir içinde(İzmir) ortalama 6,2-6,3 litre yakıyorum son 5-6 depodur. Depoyu her zaman fullerim ve takip ederim boşalana kadar. Ancak tabiki bu normal kullanım içinelde edilen bir değerdir. Çok performanslı kullanırsam şehir içinde 7-7,5 litreyi görürüm tahminimce.
130 A Fulledim Isık Yanmadan Tekrar Işık Yanmadan 700km Yaptım sehir içi Dışı Ortalama 120 ile 160 Arası Hızlarda Klimada Açık Hiç Kapatmadım Kapatırsam Camlar Çok Buhar Oluyo :S