Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era 1.5 Crdi Vgt Motor Yağ Sızıntısı Soru

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Ali_66 tarafından 14 Haziran 2020 tarihinde açılan konu

1. Ali_66

Ali_66 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Selamün Aleyküm arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım, aracı yeni aldım daha 3 bin km yaptım yapmadım.

2008 model aracımın 2 kızdırma bujisinde sorun vardı bende 4 ünüde bosh kızdırma bujisi ile değiştirdim. İlk marşta duman atma rolantideki dengesizlik gitti. Bi sorun kalmadı.

Yalnız bugün üst kapağı söküp baktığımda motorun üstündeki hortumun ordan yağ sızıntısı/terlemesi olduğunu farkettim. Takan usta tam takamamış sanırım düzelttim yerine oturttum boruyu. Motorda bakımından bu tarafa yağ/su eksiltme yok şuan için, bakımınıda 3 bin km falan kaldı.

Motorun resimlerini ekliyorum belirli bölgelerde sızıntı terleme tarzı yağlar var bunlar normal mi? Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Şimdide teşekkürler.

2. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Siz brnce şöyle yapın. İyice bir motoru temizletin ama işinin ehli kişilere yaptırın. Sonrasında bütün sıvı kontrollerini ve kaçaklarını kontrol edin. Benim fikrim öyle can sıkacak bir durum yok gibi

3. Ali_66

Ali_66 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Yanıt için teşekkür ederim. Sıvı kontrollerinde herhangi bi eksiltme gözükmüyor. Aldığımla aynısı ben sadece cam suyu koydum. Dediğiniz gibi bende öyle düşünüyorum ama acemi olduğum için bilgili arkadaşlardan yardım ve görüş almak istedim.

Özellikle kızdırma bujisi değişimi sonrası ilk resimdeki boru tam takılmamış gibiydi ben oturttum yerine. Sanırım ondan kaynaklı oldu üst taraftaki.

Son düzenleme: 14 Haziran 2020

Bu Sayfayı Paylaş