Selamün Aleyküm arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım, aracı yeni aldım daha 3 bin km yaptım yapmadım. 2008 model aracımın 2 kızdırma bujisinde sorun vardı bende 4 ünüde bosh kızdırma bujisi ile değiştirdim. İlk marşta duman atma rolantideki dengesizlik gitti. Bi sorun kalmadı. Yalnız bugün üst kapağı söküp baktığımda motorun üstündeki hortumun ordan yağ sızıntısı/terlemesi olduğunu farkettim. Takan usta tam takamamış sanırım düzelttim yerine oturttum boruyu. Motorda bakımından bu tarafa yağ/su eksiltme yok şuan için, bakımınıda 3 bin km falan kaldı. Motorun resimlerini ekliyorum belirli bölgelerde sızıntı terleme tarzı yağlar var bunlar normal mi? Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdide teşekkürler.
Siz brnce şöyle yapın. İyice bir motoru temizletin ama işinin ehli kişilere yaptırın. Sonrasında bütün sıvı kontrollerini ve kaçaklarını kontrol edin. Benim fikrim öyle can sıkacak bir durum yok gibi
Yanıt için teşekkür ederim. Sıvı kontrollerinde herhangi bi eksiltme gözükmüyor. Aldığımla aynısı ben sadece cam suyu koydum. Dediğiniz gibi bende öyle düşünüyorum ama acemi olduğum için bilgili arkadaşlardan yardım ve görüş almak istedim. Özellikle kızdırma bujisi değişimi sonrası ilk resimdeki boru tam takılmamış gibiydi ben oturttum yerine. Sanırım ondan kaynaklı oldu üst taraftaki.