Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ERA 1.5 crdi Team motor sesi sorunu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda senturk tarafından 12 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. senturk

senturk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BİR HAFTA ÖNCE HYUNDAİ YETKİLİ 2. EL SERVİSİNDEN 2008 MODEL 1.5 DCI TEEM SATIN ALDIM ARAÇ 15.000 KM'DE ŞÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞTIM.ARAÇ ÇALIŞIR HALDEYKEN (ROLANTİDE)MOTORDAN TİTREK BİR SESLE UĞULTU GELİYOR DEBRİYAJA BASTIĞIMDA SES AZALIYOR VİTESİ DEBRİYAJA BASMADAN HİFİFCE GERİ VEYA İLERİ İTTİĞİMDE SES KESİLİYOR.BU SORUNU SEVİSE İLETTİM.YETKİLİ KİŞİ BUNUN MOTOR KULAKLARINDAN KAYNAKLANDIĞINI VE ÜRETİM HATASI OLDUĞUNU SÖYLEDİ ÇOK SIK KARŞILAŞILAN BİR SORUN OLDUĞUNUDA İLETTİ.BU SORUNLA KARŞILAŞAN ARKADAŞLAR VARMI? VARSA NASIL ÇÖZÜM BULDUĞUNU PAYLAŞMALARINI RİCA EDERİM.

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    motor kulaklarından ses geliyorsa benim tahminim.ya motor kulakları gevşiyordur veya motor kulaklarının değişmesi gerekiyordur.era sahibi değilim ama forumda böle bi konuyla ilk defa karşılaştım.bunlar benm fikrim era kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verirler size

3. Misafir

Misafir Guest

Benim arabam henüz 4.500km'de ve şimdilik böyle bir sorun yok, bu arada servis üretim hatası diye belirtmiş zaten, çözüm garantiden değişecek. Ayrıca aynı konuda iki defa başlık açmışsınız, bir de küçük harf kullanırsanız forum kurallarına daha uygun olur.........
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

4. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    kardeş aracın garantili servise götür,garantiden neyi varsa yapsınlar.şimdiye kadar eralarda motor kulaklarından sorunu olanı hiç duymadım.servis yetkilisi niye öyle söylemiş anlamadım.

bu ses uğultu+ıslık sesimi?eğer öyleyseturbodandır..

5. stylance

stylance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    debriyaja bastıgında motor daha rahat çalıştıgı için sesin azalması normal

debriyaja basmadan vites kolunu ileri yada geri hareket ettirirsen rölanti degişeceginden yine ses azalır

ama normaldede rölantideyken bu sesin nasıl bir ses oldugunu anlamadım ama gelmemesi gerekir belkide dizel arabayı ilk defa kullanıyorsanız sesini yadırgamışsınızdır dizellerimiz biraz seslide

6. stylance

stylance Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bide 1.5 DCİ değil CRDİ yada VGT deseniz daha dogru olur

7. Misafir

Misafir Guest

Bende de buna benzer bir uğultu vardı. Servis sağ motor kulağı ile 4 amortisörü birden değiştirdi... O ses motor kulağından. Uğultu tabir edilen ses daha çok titreşim gibi sürtme sesine benziyor.Hareket halinde duyulmuyor rölantide çalışırken birşeyler birbirine sürtüyor gibi ses geliyor.

8. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

9. senturk

senturk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Daha önce dizel araç kullandım.Bu sesin dizelle ilgisi yok.Başka era kullandım ses yoktu.ilgine teşekkürler

10. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Frene basıncada bu ses kesiliyor ve bu uğultu bendede var. Sonradan ortaya çıktı. Herhalde daha önce dikkat etmedim diye üstüne düşmedim ama demek sorun ciddiymiş. Hey Allah'ım. Kurtar beni...

11. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Coşkun Abi bu konuda düşüncen nedir acaba? Bu ses neden oluşabilir...

12. accent_1985

accent_1985 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    zaten her şey üretim hatası deniliyor servislerde.O zaman üretmeseydiniz bu era ları

13. Misafir

Misafir Guest

Zinarturgut dostum senle ben sanırım bahtsız bedevi misali sıfır araçta olması ihtimali çok az sorunlarla boğuşup duruyoruz... Bu arada 2004 Model 1.6 benzinli Toyota Corolla hatchback SOL donanımını buldum. Satan iş yerinden arkadaşım. Araç orijinal 40.000 km de. Garajda yatıyor çizik dahi yok üzerinde. Galeri 21.000 ytl fiyat vermiş. Eğer istersem bana verecek sizler ne dersiniz?

14. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Walla üstad kaç kurtar kendini derim ama hyundai_era_06(saygılarımı sunuyorum kendisinede, espri kaldırabilecek bi abimizdir) abimiz kızar şimdihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif. Arkana bakma üstad. benim bahtsız bedeviliğimde bi yere kadar. Elbet bende çığırımdan çıkıp Kutup Ayısı moduna girerim. O zaman artık Hyundai'yle öpüşe koklaşa gideriz bi yerlere...

15. senturk

senturk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sorun çözüldümü acaba cevap yazarsan sevinirim

16. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok hocam daha ilgilenmedim bile. Sen deyince zaten sorun olduğunu anladım. Yoksa pek önemsememiştim açıkçası. Bakalım yarın bir fuara gidip Hyundai yetkilisi arkadaşlarla görüşeyim. Artık ne olacak görecez... Artık servis servis gezmekten sıkıldım zira...

17. senturk

senturk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Raven
    sorunu çözüldümü acaba ?

18. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    raven bundada vardır bir hayır.sen erayı aldığından beri corolla lafı ağzından düşmüyor.bi şansını dene,corollayı al.ama bu forumu sakın terketme.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

19. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar aslında mantık işi değil tutup 2004 model Corollayı almak ama araba ilk günkü gibi çil çil yanıyor her yanı yepyeni... Sanırım bu işi bitirecem Toyota ya geçecem. Hyundai accent era aracımın performansından son derece memnunum. Beni bu araçtan soğutan aracın kendisi değil aslında. Hyundai nin Türkiye sorumluları. Sıfır araçta 20.000 km ye gelene kadar dört amortisör ve sağ motor kulağı değişti. Yolda efendi efendi giderken aks sıyırdı. Ben sıfır aracı sorunsuz olması için aldım ama malesef bu birazda şans meselesi. Eski aracımda Hyundai idi. Accent 1.3 LX aracımla bizzat kendim 171.000 km yol yaptım en ufak bir sorunla karşılaşmamıştım. Doğrusu era bende hayal kırıklığı yarattı. Gerçi ne sorun olduysa servisler gereken özeni gösterdi sorunlar çözüldü ama Eski Accentim ile bu kadar çok servise gittiğimi hatırlamıyorum. Kim ne derse desin, Accentler Era lardan çok daha sağlam. Şimdi satıp kafadan 5000 ytl zarar edeceğim. Alacağım aracın modeli daha eski ama gerek forumlarda olsun gerekse görüştüğüm kişiler olsun. Toyota hakkında en ufak bir olumsuzluk görmedim. İnşallah bu sefer şansım yaver gider...Bu hafta içinde bu işi bitireceğim... Herkese saygılar...

Düzenleyen : raven

20. Misafir

Misafir Guest

Bahtsız bedevinin intikamı 2. perde olayı abi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Bu Sayfayı Paylaş