Arkadaşlar merhaba. Aracım 2011 era 1.5 crdi. Sorunum ilk marşta geç sönen yağ lambası. Uzun süreli bekleyişlerde (1 saat ve üzeri) marşa basınca yağ lambası dört veya beş saniye sonra sönüyor. Yag yeni, filtre orjinal, yağ müşürü yeni. Kendimce yaptığım araştirma sonucunda. Uzun bekleyiş sonrasında yağ filtresinin olduğu kütükte yağ kalmadıgıni farkettim. Aksam arabayi biraktim, sabah marşa basmadan filtre kapağını ve filtreyi söktüm. Filtre neredeyse kuru ve kütüğün icinde yağ yoktu. Halbuki yağ dolu olması gerekmez mi? Bu kütükteki yağ neden ve nereden süzülüyor olabilir? Hani yağ degiştirirken filtrede değişir ve yağ ışığınız filtre dolana kadar yanar ya, işte ben onu her sabah yaşıyorum. Böyle bir sorunla daha önce karşılaşan oldu mu? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Kronik bir sorun desek daha iyi o zaman. Normal olmaması gerek. Her sabah marş basınca 5 sn. kadar sistem yağsız çalışıyor
merhaba, normal bir durum ama 5sn biraz fazla. 2-3 saniye benim süre. bu yağsız çalışıyor anlamına gelmez, yeterli yağ basıncı yok anlamına gelir.
Evet 5 sn bana da fazla geliyor. Ve sabah yağ filtre kapagini soktugumuzde filtrenin kuru olmasi ve siztemde yuklu vaziyette yağ bulunmaması bende ayri bir sorun olabilecegi ihtimalini aklima getiriyor.