Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era 1.4 'ün 5000 km'den sonra çekişi değişmedi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hyundai_engine tarafından 16 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    accent era 1.4 aracım 5000 km'yi geçti ve ben çekişte artma görmedim..her zamanki gibi hantal.. Rampalarda ve sollamalarda üzüyor...sollamaya cesaret edemiyorum bu arabayla..rampalarda nefesi kesiliyor...çok gürültülü bir motoru var...vites geçişleri çok sert, özellikle 2.vitesten 3.vitese geçerken %80 sorun çıkartıyor...arabamı sevmiyorum...binesim de gelmiyor...zaten sadece şehirler arası biniyorum çünkü sürekli beni üzüyor ve fiyatını haketmiyor...bu eleştirim sadece 1.4 modeli için geçerlidir....

ne dersiniz 5000 km'den sonra çekişi çok değişecek diyorlardı bana ve ben hala değişim görmedim..servise götürdüğümde ise, servis ustası 1.vitesete 4500-500 devirde kalkış yapıp, arabayı 3500-4000 devir arası kullandığı için çekişinin normal olduğunu söylüyor.. o devir aralığında sürersem zaten şehiriçi 10-11 litre yakmaya başlar..o zaman da anlamı kalmaz...

kısacası arabalara karşı olan coşkum, heyecanım sıfıra indi...bir süs eşyası olarak duruyor...

1.6 veya 1.5 modeline lafım yok..

Düzenleyen : hyundai_engine

2. Misafir

Misafir Guest

1.4L motordan ne bekliyordunuz acaba merak ettim....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

3. hyundai_engine

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun hocam benim eski aracım hyundai getz 1.3 idi..en azından era 1.4'ün getz 1.3'ten bırakın daha atak olmasını, en azından geri kalmasını beklemezdim ama inanın ki getz'in daha düşük hacimli motoru hem daha sessiz, hem de daha ataktı... 1.4L motorun 1.3 L motordan daha atak olmasını bekliyordum yani...ya da en azından 1.4 L motorun getz 1.3 L motora göre çok hantal kalmasını beklemezdim...

beklentiyi bırakın, getz 1.3'ün era 1.4'ten bu kadar daha üstün olmasını beklemezdim...biz terfi edelim derken, tenzil-rütbe olduk sanırım...

en azından getz sollamalarda ve rampalarda beni üzmüyordu..bu ise çok üzüyor...

Düzenleyen : hyundai_engine

4. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bendede 1,4 team var fakat eski kasa 1.6 lt astra f e göre çok fazla üzmüyor beni,bence aracı servise bir baktırın ... otobanda son hızına çok rahat ulaşan bir araç,97 bg'i 4700 dd da verdiğinden dolayı güce ihtiyaç duyduğunuzda devir arttırmak kaçınılmaz...ben sadece araç çok doluyken çekişin azaldığını hissediyorum...getzin vites oranları ve ağırlığı mutlakaki daha farklıdır bunlarıda göz önüne almanızı tavsiye ederim...

5. Misafir

Misafir Guest

Bence'de servise göstermekte fayda var, eğer onlarda "bu modeller böyle" derse o zaman............https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

6. hyundai_engine

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun hocam hadi ataklığı bıraktım artık önemli değil ama mesela şehirler arası yollarda sollama yapmam gereken zamanlarda, vites küçültmeme rağmen devir göstergesi o kadar yavaş ilerliyor ki , yani ivmelenme o kadar ağır ki....bazen kamyonun arkasına takılırsınız da yol müsait olur sollamanız gerekir ya işte o zamanlarda çok üzüyor...ivmelenmesi bu kadar ağır olmasa daha iyi olurdu...

7. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o kadar da olmasa gerek yaw.. umarım gecici bir sorundur..

8. Misafir

Misafir Guest

Hocam bu kadar olmaması lazım, bence bi araştır....en azından başka bir 1.4 bulup aradaki farkı gör...

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    1.4 era 0-100 12.3sn
    1.5 era0-100 11.5sn
    2.0 tucson 0-10013.8sn

o zaman bizim tucson hiç gitmiyor..

10. hyundai_engine

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında tanıdık birinin era 1.4'ü olmuş olsa hemen deneyip farkını göreceğim de maalesef öyle bir imkanım yok şu anda...

11. gone

gone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ERKUT ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    41 ysf 87 senin araç kaç bg

12. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bayii de 1.4 lük accentte deneme sürüşü yaptırıyorlarsa bi kurcala derim ..
    denemeye alınca arabayı bas bayıra yokuşa bakalım ne olacak

13. AF2947

AF2947 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence kesin bir sorun vardır motorla ilgili.

Bende daha once marea vardı bilenler bilir 3500d. den sonra çıldırır. Ben 1.4 eramda marea yı pek aramıyorum araba yüklü iken bile rampa falan dinlemiyor tazı gibi tırmanıyor vallahafifçe gaza dokunmak yetiyor.

14. lguclu

lguclu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    guandınlar..ben demedımmı sıze..admire 1,3 ve era1,4 kasalar agır gelıyor motora...ayrıca vıtes aralıkları uzun..dıslı oranlarıda buyuk..o yuzden rampada bayılıyor araclar....alacagın arac 1,6 dan asagı olmayacak..zaten yakıt tuketımıde aynı..kım dedıyse yanlıs demıs arac zamanla duzelır dıye...sanzuman 1,4 aracı yeterlı degıl..

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    2.0 CRDI 112hp 5ileri manuel..

16. Volkan

Volkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hyundai_engine'in bahsettikleri benim 1.3 Getz'le yaşadıklarıma ne kadar benziyor...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif 1.4 Era'yı da 1.4 Getz gibi atak olur diye düşünüyordum, demek değilmiş...

17. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaşım bendede 1,4 motor era var şuanda kilometreside 4500 'lerde.. Ancak dediğin gibi ivmelenmede hiçbir sorunum yok.. Tek sorun araçta 5 kişi olduğunda oluşuyor ve buda çok normal.. sonuçta 1,4 era 1133 kg ve 71,5 bg..
    Ama dediğin gibi hiçbirşekilde beni üzmüyor.. Motorunda bir sorun olabilir gibime geliyor. Şayet arabam yolda canavar gibi kükrüyor daha hızlı kullan beni diyor..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Sizin araçta Kullanımla alakalı bir motor durumuda olabilir bişey diyemiyorum.. İlk aldığımda 6000 d/d zorlanırken şuanda 8000 deviri çok rahat görüyor.. Yakıt konusuna gelince araç 1,4 - 1,6 hiç fark etmiyor altınızdaki aracın gaz pedalina bastığınız sürece çok yakar.. normal kullanımda şehir içinde 6.5 yakıyor ve dediğiniz gibi aslada beni üzmüyor..Ses konusuna gelincede hayatımda kullandığım en sessiz araçtır.. Bu konudada herşekilde iddaa ve polemiğe girebilirim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Siz birde Citroen c4'ün 1,4 motorlusuna bininde ortadaki farkı görün kamyon gibi çalışıyor ve ayrıcada kasa motora ağır geliyor yakıt sarfiyatıda 12 - 13 'ün altına düşmüyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif Aldığım gibi sattım ve çok zarar etmiştim o araçtan..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gifCoşkun hocam debriyaj olayını servise danıştım ufak bir kontrolden sonra birşey olmadığını yazılı bir açıklamayla ilettiler.. ilginiz için ayrıca teşekkür ederim..
    Saygılar..

Düzenleyen : irco

18. hyundai_engine

Alınan Beğeniler:
    0
    okuduğum yorumlara bakılacak olursa benim araçta ciddi bir çekiş düşüklüğü sorunu var herhalde...yani olay benim motorla ilgili bir sorun olabilir...sanırım 2009 era'ların ECU yazılımı, bendeki 2008 eraya yüklenirse belki sorun düzelebilir diye düşünüyorum...bir de irco hocam kurşunsuz 95 mi kurşunsuz 97 mi kullanıyor merak ettim..2009 eralarda belki daha farkılı bir yazılım vardır diye düşünüyorum...düzeltmeler yapılmış olabilir eski modellere göre...

19. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ecu yazılımıyla ilgili birşey diyemiyorum Servise danışın isterseniz ama servis fazla üstüne düşmücektir bu olayın büyük ihtimal normal bir durum deyip sizi yollayacaklardır.. Benzini herzaman Shell'den alırım 95 kullanırım..

20. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.4 97hp lik motora performanssız,çekmiyor,bayılıyor diyen çarpılır.O çekmiyorsa 1.3 accentler hiç gitmiyor demektir bu. 0-100 hızlanmasını ve ara hızlanmalarını testlerden bulup emsalleriyle karşılaştırın ciddi farklar attığını göreceksiniz.

Araçta 5 kişi var bagaj dolu,depo full çekmiyorsa çekmiyordur ama boşkende çekmiyorsa kesin sorun var acilen başka bir 1.4 sahibinden rica edip onunkini deneyin derim.

Bu Sayfayı Paylaş