19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era 1.4 tavsiye ediyormusunuz?

'Tanışma' forumunda kmlzbn tarafından 1 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    hyundai milenyum aracımı geçen hafta sattım ve era almak istiyorum çok fazla taksi çıkması var piyasada 22 bin tl param var alırken nelere dikkat etmeliyim 22 binin üzerine çıkamam ki o fiyat aralıgında aracın elbet - yanları olucak ama kafam çok karışık tavsiyeleriniz nelerdir ?

2. dadaşyusuf

dadaşyusuf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    yusuf furkan aydemir
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Benim önceki arabam 2008 era 1.4 select modeliydi . Benzinliydi yakıt tüketimi yol bilgisayarına göre 7.1/100 lt civarlarındaydı . Yol tutuşu fena değil ama ne yazık ki hyundai accentlerin kasası hafif olduğu için yolu pek tutmuyor . Yanınızdan kamyon geçse arabada o teneke izlemini yaşıyorsunuz . Benim arabam 48.000 km de idi hiç sorun yaşamadım sadece yağ ve su koyup sürdüm . Zaten 65.000 km sattım . Sanayi görmek istemiyorsanız iyi bir araç ( benim aracım ful orjinaldi ) .

kmlzbn bunu beğendi.
  3. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    Tesekkur ederım zaten sattıgım mılenyum kasadada aynı problem vardı hafıf arac onu farkedıyor insan dreksıyon saga sola kayınca ama sorunsuz olması ve eskı aracımın saglamlıgından dolayı hyundaıden vazgecemıyorum bakalım yakın zamanda bır era bulabılecekmıyım pıyasa cok pahalı :(

4. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aracın yol tutuşu çok iyi değil karşı şeritten de gelse araç siz de yanından geçseniz gezdiriyor.İç malzeme kalitesi vasat.arabanın en sevmediğim yanı belkide bu küçük çocuk biniyor arabaya plastik parçaya bir defa ayağıyla sürtse sonra orda çıkmayan çizikler oluşuyor (en azından ben çıkaramıyorum) Sert plastik kullanılımış aracın içinde.Onun dışında motoru 1.4 olmasına rağmen gidiyor.Ben hiçbir yokuş hatırlamıyorum ki araba bastım ama gitmedi diyeyim.Sadece basmak istiyorsanız devri yükseltmeniz gerekiyor o kadar.Devri buldu mu bazı modellerde yaşadığım gibi sizi 2.vitesin dibine kadar düşürmüyor(Opel corsada bu sorunu yaşanları duydum albeada birebir yaşadım). Onun haricinde ses yalıtımı konusunu ben kafaya takmıyorum arabanın ses sistemi çok güzel yalıtım sağlıyor :D Eğer LPG li almayı düşünüyorsanız normal şartlarda lpg sorun çıkartmıyor ama çıkarmaya başladığında araçla alakası olmayan nedenlerden dolayı sorunu düzeltene kadar sizi üzebiliyor.Geçtiğimiz aylarda hareket halinde stop etme - gazdan benzine geçme sorunlarını yaşadık sorun gaz enjektöründeymiş bunu bulana kadar 1 ay kadar bir zamanımız geçti ama sanayide tanıdığınız varsa yada işten anlıyorsanız çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.Zaten bildiğinizi tahmin ettiğim bir şey daha 2009 yılında Era makyajlandı.Aracın iç göstergelerinden makyajlı olup olmadığını anlayabilirsiniz.Gösterge ışıkları yeşilse makyajsız kasa beyaz-mavi ise makyajlı kasa.Vites geçişlerini sevmiyorum eranın takoz gibi diye tabir etsem çok yanlış olmaz tak tak diye geçiyor.Denediğiniz araçta böyle bir şey gözünüze çarparsa bu bir sorun değil.

Bir kaç tavsiye vereyim tampon boyalarına takılmayın.Yanlışım varsa forumdaki arkadaşlar düzeltsin ama benim gördüğüm ve tecrübe ettiğim kadarıyla eranın tampon boyaları en ufak bir dokunuşta gidiyor.Bizim arka tampona park yerinden çıkarken büyük ihtimalle biri sürtmüş normalde tamponu göçertse o kadar boya götürmesi lazım ama tampon çok sağlam boya yerinde yok :).
    Direksiyonu sonradan deri kaplanmış araca karşı bir ön yargınız olabilir.Aşınma çok fazla olduğu için taksicilerin böyle bir yöntem geliştirdiklerini biliyorum.
    Neden olduğunu anlamadığım bir şekilde çoğu takside teyp orjinal olmuyor.Bunun nedeni hakkında en ufak bir fikrim yok sadece bir gözlem.
    Gazlı ise araba gazın anahtarı diye tanımlayayım tam adını bilmiyorum arabanın gaza benzine geçip geçmemesini ayarlıyor direksiyonun altında.Eğer o gizlenmemiş ulu orta alakasız bir yere bırakılmışsa yine taksi olabilir.LPG depo girişi de aynı şekilde yukarıda görünür bir biçimdeyse bu da taksinin yada ilgisiz kullanıcının göstergesi diye düşünüyorum.

Esas soruya yanıt vermeyi unutmuşum.Tavsiye ediyor muyum? Ediyorum.Bu fiyata alınabilecek en sorunsuz araçlardan biri.Belki de en sorunsuzu.Model yılı olarak çok eski değil alabileceğiniz araç,yedek parçası ucuz,ikinci eli canlı ve canlı olmaya devam edecek,Basmazsanız yakmaz, basarsanız gider fiyatına göre bekleneni veren bir araç.

Son düzenleme: 2 Aralık 2015
    kmlzbn bunu beğendi.
  5. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    Öncelikle üşenmeden bu uzun cevabı yazdıgınız için çok teşekkür ederim, söylediklerinizi dikkate alıcam küçük detaylara takılmıyorum zaten eskı aracmdada dokunur dokunmaz boyası kalkan bır tampon vardı anlam verememıstım iki kez tampon boyatmıstım diyebilirim. umarım en kısa zamanda bır era bulurum bende kullanmaya başladıktan sonra bol bol iyi-kötü eleştirive öneride bulunucam inşallah :)

6. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    22 bine temiz boyasiz veya az boyali era zor bulursunuz hocam piyasa gercekten cok pahali nedendir milenyumun tipi eradan cok cok iyi geliyor bana erayi yumurtaya benzetiyorum kaputu actiginizda bile motorun yerleskesi milenyum gibi degil sanki motoru tikistirmislar gibi milenyum bana gore daha iyi oturuyor yola birde milenyum 1.5 16 v era 1.4 ten az yakar.1.6 era alin bence kasayi rahat kaldirir.

LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kmlzbn bunu beğendi.
  7. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    Cevaplariniz icin tesekkur ederm hic cevrenizda satanlar yokmu ya araba aramaktan helak oldum yada varsa araba alim satim konusu oranin linkini atabilirseniz cok sevinirim telefondan giriyorum :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Arac arama isi kismet hocam ama benim edindigim tecrube acele etmemek gerek sabirli bi sekilde icinize sinen bir arac bekleyin.

LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. dadaşyusuf

dadaşyusuf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    yusuf furkan aydemir
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Yapacağınız şey pazar gününü beklemek sonra da araba pazarına gitmek

10. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    Uzun zamandir era ariyorm pazarlarda genelde pek bulunmuyor bizim buralarda :( olanlarda benim butcemi asiyor bakalim bekliyorum

11. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Hocam bence biraz daha bekleyip almalısınız hem bütçeniz era için biraz az kalıyor hem de detaylı araştırmalar sonucunda içinize sinen bir araba almış olursunuz şuanda piyasa bayağı yüksekten seyrediyor düşeceğe de pek benzemiyor.

kmlzbn bunu beğendi.
  12. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Otomatikten uzak dur, Lpg takıncada 850 000 km yol gidenleri bile var.

kmlzbn ve xeonman58 bunu beğendi.
  13. Muradona

Muradona Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Murat Başer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    2009 1.4 team abs atiker lpgli aracımı 51.000 km kullandım sanayinin yolunu unuttum. Ancak frenleri iyi değil.

kmlzbn bunu beğendi.
  14. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    era tam anlamıyla bir şehir içi aracıdır yol tutuşu konfor güvenlik beklemek yanlış olur

15. accent2002

accent2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    orhan levent
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    milenyumdan eranın direksiyonuna geçince ilk izlenim daha oturaklı bir araba olduğunu düşünebilirsiniz fakat ilerleyen dönemlerde milenyumdan daha sert ve daha zayıf yol tutuşu oldugunu anlacaksınız.era ortalama 300 kg daha ağır olmasına ragmen yol tutuşunun zayıf olma sebebi milenyum kasa arka süspansuyon bağımsız salıncaklı tip sistemdi fakat eralarda sadece bir dingil üzerine oturtumuş süspansıyon sistemi vardır.ama eranın kaportası milenyumdan kesinlikle sağlam.ama 5000 tl daha eklemeniz gerekecek o paralara iyi bir era olmaz

kmlzbn bunu beğendi.
  16. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    22bine temiz era bulmak mı? Bu piyasada bir de öyle mi Allah kolaylık versin dostum ne diyeyim.

17. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Admireden sonra era aldım ve memnunum. İç malzemesi biraz sert trim seslerini bazen duyabilirsiniz. Yol tutuşuna gelirsek bana göre admireden iki tık daha iyi güzel yani. Bazı arkadaşlar araç şehir arabası demiş kesinlikle katılmıyorum temiz eran olsun doldur deponu edirneden van a kadar durmadan varırsın aracı kuş serisi araç zannediyor galiba konforda var güvenlikte o kadarda değil. soğutma sistemide zaten 10 numara. Ve kaportası,sacı milenyum ve admireden daha sağlam.

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

18. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    temiz era ariyorum demedim ki elbet eksi yanlari olucak
    O paraya dedim kazalari olabilir yeterki duzgun toplanmis olsun

19. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    231866839 sahibinden ilan nolu arac km orjinal parca parca 8 bin tl kazasi var 5 adet kazada guzelde gozukuyor start paket alinabilirmi sizce?

20. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fotolar iyi görünüyor da şöyle soru sormayın etmeyin tribindeki satıcılar neyin peşindeler çok merak ediyorum. Sanki hayrına verecek arabayı, genelde de kazalı veya düzgün olmayan araç satıcılarının tarzı bu şekilde. Malına güveniyorsan her türlü soruya açık olman gerekir.

Bu Sayfayı Paylaş