Değerli hyundaiclub üyeleri. Öncelikle iyi akşamlar diliyorum. 20 ay kadar öne aldığım 1.4 era'nın su eksilme sorunu var. Aldığımda km. 232.000 di. 2 ay sonra komple motor yaptırdım. şu an km. 246.000. bazen 100, bazen 150km. de genleşme tankında su eksilmesi oluyordu, bu günde bu sorun devam ediyor. Radyatör kapağı, genleşme tankı kapağı, boğaz kelebeği burçları ve hortumları, kelepçeleri radyatör üst hortumu, kalorifer peteği hortumu, lpg hortumları ve lpg T boruları (Metal) komple değiştirildi. 4-5 gün önce seyahate çıkağım için motor yağını değiştirdim. son iki günde 60 km. yol yaptım. Eve döndüğümde genleşme tanında gram su yoktu. Görünürde akan, damlayan ya da sızıntı şeklinde bir şey yok. Genleşme tankındaki suda yağlanma yok. egzozda duman yağlanma, su atma yağ vb. koku yok. Çalışmasında, çekişinde en küçük bir sorun yok. Gün içerisinde tamirciye giderken genleşme tankını ful seviyesinde suyu tamamladım, tamirci ile evimin arası yaklaşık 8 km. tamircinin dükkanında genleşme tankına baktım su seviyesi 1 santimdi. Baktırmadığım tek bir şey kaldı devir daim pompası. Onun için tamirci ile bu gün görüştüm, "yarın sabah 08.00'gel abi " dedi. Sizlerden ricam böyle bir durumda yapılaması gereken başka bir şey var mıdır? Çözüm ya da ne yapılabilir önerisi olan arkadaşlar var mıdır? Teşekkürler
merhaba, lpg regülatörüne giren / çıkan su hortumlarını birleştirin, aracı benzinde kullanın ve eksiltme durumunu gözlemleyin. eğer eksiltme olmazsa regülatör diyaframınız kaçırıyor demektir.
Merhaba, bu sabah tamirciye gittim, devir daim pompası da temiz ve sorunsuz. söylediğinizi hemen uygulayacağım. Çok teşekkürler.
LPG regülatörü diyaframı ile soğutma sıvısının nasıl bir ilişkisi var?, diyafram hasarlı olsa LPG kaçırır ve emme manifold'undan motora gider kaçak, soğutma boruları regülatöre girer, kanallardan geçer ve geri döner, kaçırdığım bir durum mu var?, diyaframın bir tarafı LPG diğer tarafı emme manifoldu, soğutma sıvısının hangi kısımda dahil olduğunu anlamadım.
regüle edilen gazın basıncı maksismum 1 bar ve gaza bastıkça 0.8'lere kadar düşebiliyor, soğutma suyu sistem basıncı ise 1.1 bar. hangisi hangi tarafa geçer?
Basınçlardan bahsetmiyorum hangi noktada soğutma sıvısı ile diyafram bir araya geliyor, diyaframda bir tarafta basınçlı LPG var diğer tarafta emme kısmı yani diyaframın arka tarafı, soğutma sıvısı hangi noktada diyaframa ve LPG'ye direkt temas ediyor ?, benim bildiğim soğutma sıvısı regulatörü ısıtıyor ve geri dönüyor yani diyaframa ve LPG alanına temas etmeden kapalı bir şekilde supply-return oluyor.
su diretk olarak tabii ki diyaframa değmiyor, bazı regülatörlerin iç conta yapısında sızıntı olunca en yakında olan diyaframın iç kısmına basınçlı su sızıyor, buradan gazla birlikte yanma odasına kadar gidiyor. dış contadan kaçırmadığı içinde siz bu kaçağı göremiyorsunuz.
LPG enjektörlerine giden boruyu incelersek içinde su kaçağı ibaresi görebilir miyiz? yoksa su buharlaşacağı için iz bırakmaz mı?
kaliteli antifriz kullanıyorsanız enjektör ucları sökerken görülebiliyor. tabii bu sızıntının miktarıyla alakalı, damla mertebesinde olanlarda çok zor. dediğiniz gibi buhara yakın bir fazda emilip gidiyor zaten.
Bahsettiğiniz genleşme kabından su taşırma sorununu 2009 getz start aracımda ben de yaşadım 4 yıl boyunca da çözüm bulamadım. Kapakları değiştirdim, göstermediğim usta kalmadı. Bagajda antifriz su karışımı 5lt şişeyle geziyordum sürekli. Sorunu ilk farkettiğimde radyatördeki su dahi yarıya yaklaşmıştı. Ama hararet yapmadı ilginçtir.
Bir aksilik olmazsa yarın saat: 23.00 civarında bir hafta, on gün kadar geziye çıkacağım. Uzun yolda nasıl bir sonuç çıkacak?