Arkadaşlar merhaba, iki hafta önce çok mutlu bir şekilde Eramı aldım, km si 62000 de ve otomatik vites. Yanlız araba meyilli yol(veya rampa) çıkarken devir saati 3000-3500 göstermesine rağmen (iki kişi)araç çok yavaş çıkıyor. Düz yolda sorun yok, azcık bir meyilde motor devir çeviriyor ama çekiş düşük. Bir de dikkatimi çeken çok kısa bir mesafe (10 km) gitmeme rağmen motor bölümde baya bir ısıvar hatta o ısı kabin içini bile etkiliyor. Ama hararet göstergesi normal (gösterge sorunsuz çalışıyor). Bu olay çok canımı sıktı açıkcası.. Aldığım araba çok temiz kullanılmış motor bölümü orjinal, derli toplu ve temiz. Şanzıman yağına baktığımda yağ seviyesinin (soğuk motor, vitesleri gezdimve P dekontrol)yüksek gibi geldi COLD olması gerekirken HOT max. seviyesinde ve yağın rengide olması gerekenden koyuydu. Cumartesi günü baktıracağım acaba yetkili servisemi göstersem yoksa Kartal Oto Sanayisinde özel bir servisemi? Ne önerirsiniz.. Normal şartlarda 62000 de otomatik şanzımana nasılbir bakım uygulanır, maliyeti yaklaşık nedir. Yaşadığım sorunla ilgili düşünceleriniz ve önerileriniz.. Teşekkürler. Düzenleyen : odanir
Bu konuda fikri olan kimse yok sanırım.. Peki anadolu yakası servis öneriniz ne olur; TUNA HUNKO DUMANKAYA KAYNAK COŞKUN Bu servislerden hangisini önerirsiniz. Hava filtresi Yağ Filtresi Motor Yağı Polen Filtresi V Kayışı Klima kayışı Bujiler Karter Tapa ve contası Otm. Şanzıman yeğı Şanzıman Yağ Filtresi ve Contası Bu işlemler için yukarıdaki servislerden bazıları 520 - 590 arası fiyat verdi ve bana uygun gibi geldi. Sizce nasıl fiyatlar?
Hunko yeni bir servis olduğu ve internette bazı şikayetler okuduğum için servis seçiminde beni düşündürüyor. Dumankayaservis konusunda ne düşünüyorsunuz.? Düzenleyen : odanir
Dumankaya Dragos'tan memnunum.. Ben de 1.4 otomatik era düşünüyorum.. Genel olarak biraz anlatabilir misiniz aracı?
bende dumankayadan memnunum git gel artık tanıdılar bidehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif 45000 bakımı için bu önümüzdeki hafta gene gideceğim.
Cumartesi günü sabah erkenden dumankayaya gidiyorum. Bakım listem biraz uzun.. ağır bakımlar ve tepeden tırnağa kontrol ettirip gereken tüm müdahaleleri yaptıracağım. İlk kez era sahibi oldum henüz iki haftadır kullanıyorum aracı o nedenle net bilgi vemem doğru olmaz ama Araba konforlu genel olarak, Otomatik araca pek alışkın değilim, bu güne kadarda tercih etmiyordum fakat büyük kolaylıkmış özellikle trafikte. Motor gücü yerterli 98 BG .. yukuşlarda ve sollamalarda O/D off özelliğini iyi kullanmak gerek performans açısından. Yakıt konusunda 60000 bakımı henüz yapılmamasına karşı Sakin kullanımla (120-130 gittiğim oluyordu yerine göre)Ş.içi ağırlıklı karma7,2 LT yakıyor 100 km de. Vites geçişleri düz yolda çok iyigazı yedirerek verdinmi vites geçişinihissetmiyorsun bile, uzun rampada o/d off yapmalı ve arada gazı kesmelisin ki vites bir üste atabilsin. Özetle Otomatik(2006 era da)kullanımı için biraz ders çalışmak gerekiyor, Manuelvites kullanmaktan zor bence
Listem; BİLGİSAYAR BAĞLANTISI İLE SISTEM KONTROLÜ Kontrol<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /> <B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">MOTOR YAĞI & YAĞ FİLTRESİ Değişim[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">KARTER TAPA VE CONTASI Değişim[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B] <B style="mso-bidi-font-weight: normal">TAHRİK KAYIŞI (DEVİRDAİM POMPASI, KLİMA vs.) Değişim[/B] <I style="mso-bidi-font-style: normal">Not: Alternatör Kayışı Yeni[/I] <B style="mso-bidi-font-weight: normal"></