Arkadaşlar intake kit yaptıracağım ancak birtürlü uygun yeri belirleyemedim.. Motorda hava gelicek hiç uygun boşluk yok birkaç resim buldum ama onlarda pek sağlıklı gibi durmuyor. Sıcak hava boğuyor aracı o yüzden soğuk hava girişi şart.. Radyatörün arkasına pervanelerin önüne koyayım diyorum ama oradanda çok sıcak geliyor.. Bu arada örnek resimlerde hava filtresinin yanında ufak bir filtre daha var ne olduğunu çözemedim bilen varmı ?
musstafa kardesim filitrenin ucunu folyo tarzi bir seyle cerceve isine alsan olmaz mi az da olsa sicak hava dirisini engellemis olursun bence
Abi silkülasyon yok, sağı solu kapalıda olsa sadece yalıtım yapar soğuk hava girişini sağlamayacak.. Ne yapsam çözemedim 30 küsür resim inceledim hepsi filtrenin üst kapağı çıkarılmış o şekilde bırakılmış şekilde.. Ancak biliyorum bu halde filtre gerekli oksjeni çekemiyor, zaten kaput filtrenin bir kısmını örtüyor...
Karter filtresi. Eğer orjinal boruyu iptal ediyorsan ve sonradan taktığın borunun üzerinde karter çıkışı yoksa bu filtreden takman lazım. Resimdeki ai uygulaması çok yakar, az kaçar.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
resim arşivlerime bakayım bulursam dediğim resmı eklerim çok güzel kit yapılmış era' lar vardı ben de
2 seçenek var.Bende senin gibi konu açtım yer bulamıyorum bir türlü.Ya sizin eklediğiniz gibi akünün arkasına koyulcak.Kaputta da bir hava girişi açılacak.Ya da alıntı yaptığım fotodaki gibi yapılacak tampona bir delik açılıp boruyla filtreye ekstra hava gitmesi sağlanacak.2. resimde filtrenin toz ve su alma olasılığı da yüksek ama görüntü olarak güzel görünüyor.
slm! aynı dert bende de var ve şunu buldum.örneğin jsv nin karbon filtreleri var.bunlardan bazılarının hava girişine tekrar boru takılabiliyor ve bu boruyuda orjinalde soğuk hava alan yere taşırsın.hatta nette bi arayın piper cross unda bu tarz filtreleri var sanırım bir tane buldum, linke bi bakın... http://www.volvomotorsports.com/catalog2/product_info.php?cPath=26&products_id=130 Düzenleyen : hkkaptan
soru bana sanırım bnce bi fark yok; getz ya da i20.amaç belli aracın soğuk hava almasını sağlamak.ben orjinal kutunun alt kısmını çıkarmadım mesela, filtreyide onun içine yönelttim, ama 1 saat araba kullandıktan sonra in bak filtre ateş gibi.önceki yöntemde en azından filtre kutusuna bi boru takarak havayı istediğin yerden çektirirsin ayrıca sizin aracın motorunu canlı olarakta görmedim, belki ona gerek kalmaz diğer yöntem filtrenin kendisini tampona uzatıyorlar ama sağlam bi çukur ve su doluysa ne olur bilemem ama bn çıkardım filtreyi, aparatları sitede satılıyo, ne bilim bi deneyip görmem lazımki para verip alim ayrıca bazı fiyatlar çok saçma.60 cm lik metal boru koyuyo adam dünya.metal sanayi ni az çok gördüm, tanıdığın olsa uygun bi metalden istediğini rahatça yaptırırsın sanki turbo takıyoz
Arkadaşlar burda açılmış konu varken konu açmak istemedim 1.4 era için intake yaptırmak istiyorum gören duyan yaptıran yaptırabileceğimiz yeri bilen varmıdır
Abi bence düşündüğüm için intake için düşündüğüm bir kaç yer var ya tamponun yan tarafına açılan bir girişten , ya sis farının oldugu yerin yan tarafındaki boşluğa yada STİ şeklinde kaputa benzetilip oradan bir giriş yapılacak başkada bir seçenek yok zaten ama eralarda taksan ne olur takmasan ne olur şimdi oda var ..