2010 benzin tüplü 1.4 Era aracım gazda kullanımda motor ışığı zengin yakıt uyarısı veriyor benzinde kullandığım bu uyarı motor ışığı sönüyor kaçtane yere gittim enjeksiyon diyen oldu afr ayarı diyen oldu oksijen sensörü diyen oldu katalizör diyen oldu ne yapacağımı anlamadım bilen birisi varsa çok sevinirim
Lpg hangi marka, araç kaç km'de ? Yeni mi aldınız aracı ? 1-Yazılımsal bir problem var mı ? Yakıtı yazılımdan düşürsek bile zengin yakıt devam ediyor mu ? 2-Lpg enjektörleri sağlam mı ? Enjektör bozuksa yakıtı sen yazılımdan azaltsan bile fazla gönderir. Enjektör değişimi ile çözülür. 3- Lpg regülatörü diyaframında bir sorun varsa tamir kitleri satılıyor. Eliniz yatkınsa sizde değişim yapabilirsiniz . 4-LPG beyni sağlam mı ? Bu mesele böyle devam eder. O² sensöründen olsa benzindede yakar lambayı .
Araç 196 binde 185 binde aldım 2 yıldır bende brc marka gaz araç gaz reğülatör yeni değiştirdim gaz ayarı yaptırdım sorun devam etti yine enjeksiyonu ve gaz beynine baktırmadım bilmiyorum araçı benzine aldığımda kullanınca motor ışığı sönüyor geri gaza alınca devam ediyor
Yakıt aldığın yeri değiştirdin mi ? Ucuz yerden alırsın araba gitmez sen o ara ayar yaptırırsın . Sonra gidersin Opetten alırsın ucuz yakıta göre çok iyidir zengin karışım hatası alırsın . Enjektörü de kontrol edilmeli kesinlikle kaç yıllık acaba ? 2007 model enjektörleri geçen sene değiştirttim yakıt gönderiyor gibi yapıyormuş Bujiler de çok önemli bu km'de buji kablosu ömrünü tamamlıyor. Servisten orjinal kablo ile değişimini yapmanı tavsiye ederim. Ölen alt devirler canlanıyor . Özellikle lpg'de . Yakıtı düşürüyor. Hangi ildesin ? Aynı yerde isek tavsiyem olabilir.
Ankaradayım buji buji kabloları yeni değiştirdim gaz hep bilindiğimi yerden alıyorum enjektörleri bilmiyorum ama
Ben konyadayım. İhtimalleri eliyoruz en az maliyetliden onarmaya başlıyoruz. Eski bir laptop sahibi isen lpg ayar kablosu yapmayı deneyebilirsin . Atikere kablo yapmak için profilic 2023 devresi kullanıyor o devre de sadece win7'de sürücü desteği var. Hatta bluetooth ile yapan var ben denedim başaramadım. Enjektörlerin üstünde tarihi kazılı oluyor genelde . Üst plastik kapağın altına gizliyorlar. Kapağı 10 lokma vida tutuyor söküp lpg enjektör tarihlerine ve lpg fazlalığı olup olmadığına bakabilirsin .