Arkadaslar 2008 i30 aracimin 2 gun eps si degisti. Ondan once kontakta marsa basmadan once eps isigi yaniyordu. Fakat suan. İsik falan yanmiyor hic marsa basmadanda. Onceden marsa basmadan yaniyordu bastiktan sonra kesiliyordu neden olmus olabilir? Eps sistemini iptal etme imkanlari var mi? İyi niyet garantisinden degisMisti servise sordum degistikten sonra oyledir dedi danisman
Danışman geçiştirmiş, bende bilmiyorum neden öyle olduğunu ancak marşa basmadan önce uyarı lambalarının bazıları test amaçlı olarak yanar yani arabanız size der ki; bu lambaları kontağı açtığında bir kez yakıyorum iyice bak hepsine eğer bozuk bir lamba varsa şu an yanmayacaktır bu bir arıza değil lambaların sağlam olup olmadığını anlamak içindir çünki sen yolda giderken buradaki lambaların söylediği şeylerle alakalı bir arıza olursa (ABS, hararet vs.) lambası patlak olan uyarı işareti vermeyecek ona göre der... Yağ basıncı lambası ve şarj lambası gibi şeyler zaten marşa basıp motor çalışana kadar sönmez onların durumu farklı, birde benim arabanın engine check lambası motor çalıştıktan iki saniye sonra sönüyor burada dikkat edersek bazı lambalar ECU tarafından tanımlanmış kesin bir arıza olmadığına tam olarak emin olduktan sonra sönüyor. Sönene kadar kontrol etmeye devam ediyorlar yani Bu durumda EPS lambası hiç yanmıyorsa ya yeni güncel EPS sisteminde arıza uyarısına dair birşey koymamışlar yada o göstergedeki lamba bozulmuş gibi bir izlenim veriyor ama bunu bilemiyorum en bilmesi gereken servis danışmanı şahısta bunu bilmiyorsa ? yani bu direksiyon yolda giderken birden kazık kesse bile o ışık yanmayacak mı? onu kanıtlamak gerek. Yoksa kontağı açınca yanmasa da olur. Arabada EPS değiştikten sonra başka değişikliklerde oldu mu? mesela eski EPS ile kontağı açtığınızda motor çalışmazken kontak pozisyonunda direksiyon sert olabilir ama yeni EPS ile kontağı açınca direksiyonda daha motor çalışmadan EPS devreye girmesi ve bir yumuşama oluyor mu mesela? o zaman gösterge paneli siz kontağı açınca EPS ışığını yakma gereği duymuyordur?