Arkadaşlar 99 Model SVX Full aracı 3 ay önce aldım. İstanbuldan buraya gelirken araç Euro Dizel yakıt ile 255 kr / km yakıt yaktı. Yani 100 km de 8,5 lt falan yaktı. Düzce ye getirdim araca tam 2.000 TL ( İki Bin tl ) para harcadım pompa hariç herşeyi yapıldı. Ön takımlardan makasa, triger setinden subap ayarına her şeyyapıldı. Bir de enjektörmemeleri arızalı dediler siyah duman verio du araba onlarda değişti 140 TL'ya ancak bunlardan sonra aracın yakıtı kesinlikle 10 lt altınad düşmüo ne euro ne kırsal kr olarak ta en az 275 kr / km zoraki yaptı. Şimdi benim aklıma takılan acaba burdaki o pompacılar enjektör memesini yanlış mı taktı.L300 memesinin takılabileceğine dair bişiler söylenio.. Sizce ne olabilir acil yardımlarınızı bekliyorum. LÜTFEN!!! Bir de yeni bir şey daha cıktı o da turbo basıncını ayarlayan ECU sanırım adı öyle bi yeşil parçada arızalı dediler sizce yakıta etkisi varmıdır? değişmeli mi ? Tşk. Kolay Gelsin herkese ... Düzenleyen : farukb19
biraz geç oldu ama diğer meraklıların da işine yarar .l300 enjektörü uygun.çunku senin starex deki motor l300 deki motorun turbo uygulanmış hali .iyi motor
ECU : Engine Control Unit Tüm motorun yönetiminden sorumlu ünitedir. Motorun çalışmasını sürekli olarak denetler, gerekli hesaplamaları yapar ve sürekli olarak motordaki değişkenleri ayarlar ve değiştirir. Ateşleme zamanlaması, en uygun yakıt miktarı, turbo basıncı, emisyon değerleri gibi unsurları uygulmaya geçiren ECU'dür. Uzuuun lafın kısası, ECU bozuksa herşey alt üst olabilir.
Bana aracınızın enjektör memleri tam uyumlu olamödı gebime geldi. peki siyah dumanı kestimi ? diğer taraftan yeni yapılan bakımdan hemen sonra meme değişimleri dahil yakıtın ilk zamanldar artması doğal kabul edilir. bu benzinlilerde buji değişimide de olur. Diğer btaraftan ateşmele ve püskürtme sisteminin alışma süreci ve çıkış tutunma dirfencinişn oluşması için. Sonra doğru değerlere dönecektir.