Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Enjektör Temizleyiciler

'Accent Admire Forum - Club LC' forumunda banderas34 tarafından 9 Aralık 2021 tarihinde açılan konu

1. banderas34

banderas34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    hakan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Merhaba Arkadaşlar

Aracıma 1 ay önce tavsiye üzerine tanınan bir markanın enjektör temizleyicisini alıp kullanma talimatlarına göre kullandım şehir dışı yapıp uzun yolda kullandım.Araç 1 hafta sonra arıza ışığı yaktı cihaza bağlattım 4 adet hata buldu 2 si silindi 2 si kaldı.1- P0104 egr ile ilgili 2-Gaz kelebek sensörü.1 kere daha denedik ikiside silindi P0401 arızası dönem dönem çıkıyo yine siliyorum ataçta herhani gidişinde çekişinde hiç bir ğ
    problem yok acaba bu tip sorunla karşılaşan yada bilgi sahibi olan varmı

Teşekkürler

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. banderas34

banderas34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    hakan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    pardon anlayamadım P 0106 nedemek araç cihaza bağlandığında
    doğru zatan 0401 buda egr ile ilgiliymiş

4. engin4314

engin4314 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    engin madan
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Hocam merhaba bende de enjektör temizleyici kullanmadan aynı türde hatalar verdi. Bendeki problem arabanın çekiş gücüydü. Hava akış metresini değiştirdik. Çekiş normale döndü ancak bu seferde ışığı söndüremedik. Hata kodu p0401 hatası verdi. Egr valfini değiştirdik. bu seferde sönmedi. Hyundai servisinde çalışmış bir usta buldum sonunun genel yakıt sistemindeki her herhangi bir parçasında olabileceğini bilgisayara bağlamakla çözülemeyeceğini parçaları denemek gerektiğini söyledi. Bunun için arabayı bırakmam gerektiğini söyledi ustaya baya güvendim çünkü baya yarım saat kadar anlattı mantıklıda geldi anlattıkları, müsait bir vakitte inşallah bırakacağım.

5. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    381
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Enjektör temizleyicilerle ilgili bazı uzmanlardan duyduğum ve işin çalışma mantığını düşünerek gördüğüm birkaç durum var;
    Normal yanma sıcaklığı üzerinde bir yanma olayı, oda sıcaklığını ve yanma ortamındaki elemanları olumsuz etkileyecektir.
    Fazla yanma yakıt enjeksiyon ve hava alma miktarlarının ayarının değişmesine neden olup yanma odasının denge/düzeninde değişikliğe neden olacaktır.
    Normalde oluşan kurumlar homojen bir şekilde temizlenmeyecek, ara ara tortu kalacak bu da valf gibi hareketli parçaların tam kapanmasına az da olsa olumsuz etki edecektir. Bu, bizim için az ancak milimetrik hareket eden parçalar için fazla bir etki olacaktır.
    Sırf bu yüzden daha önce kendim de kullanmama rağmen enjektör temizleyici gibi yakıt katkılarını çok fazla tavsiye etmem, kendim de kullanmam.
    Ha, bunları bu ürünleri üretenler hiç mi düşünmüyor? İlla ki düşünüyorlar hesaplıyorlardır.
    Fikirlerimde yanlış/hatalı olan varsa, bilen, işte daha uzman olan arkadaşlar düzeltirse çok sevinirim, ben de eksik hatalı düşünüyor olabilirim.

Coolwhisper bunu beğendi.
  6. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yıllardır her 5 binde bir würth enjektör temizleyici kullanırım asla bir sorun yaşamadım tam tersine hep fayda gördüm. Belkide düzenli kullandığım için.

7. banderas34

banderas34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    hakan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür arkadaşlar.Bende 20 gündür bu işe yoğumlaştım ve şu sonuca vardı eski araçlarda bu tip temizleyiciler sorun çıkarıyor bunuda Hundai servisinde öğrendim kullandığıma kullanacapıma bin pişman oldun.Sorunu internetten aldığım Usb OBD2 cihazı aldım.Ekranda arada bir motor arıza verdikçe takıyorum siliyorum çözüm bu çokta umursamıyorum birdahada asla bu tip temizliyiciler aracıma kullanmam

Bu Sayfayı Paylaş