oksijen sensörünü daha önce okuduğum bilgiler üzerine temizletmeye karar verdim. Oksijen sensörünü ustama iki gün önce söktürdüm. deliklerin etrafında kurum olduğunu özellikle ortadaki deliğin kapalı olduğunu fark ettim.kireç çözücüde 2 gün sensörü beklettikten sonra deliğin açıldığını ve temizlendiğini görülüyordu. bugün yeniden sensörü yerine taktırdım. Fakat aracımda ki enjeksiyon milisaniye değerinde(benzin değeri) sadece 1,4 ten 2,1 yükselme oldu. otogazcı usta benzin değerlerinin 3,4 ile 3,5 arasında olması gerektiğini bu yüzden ayar yapamayacağını söyledi. ayrıca benzinde aracımdaki pusma yani birkaç saniye gaz yemeyip hızlı bir şekilde devir alma düzelmedi. ne yapmalıyım bilmiyorum sensörü değiştirirsem düzelir mi yoksa başka bir problem mi var? görüşlerinizi bekliyorum iyi akşamlar..
Merhaba, ms hiç bir araçta sabit değil, ustanız yanlış bilgi vermiş. Ayrıca 1,4 ms gibi süre ancak gdi gibi enjeksiyon sistemlerinde olur, klasik rail için çok düşük bir süre, yani önceki gaz ayarınız ciddi oranda zenginmiş. Aracınızı benzinde 100 km kadar kullanarak normal değerlerine dönmesini sağlayabilirsiniz. Ardından LPG ayarı yapılabilir.
serdar bey sizin anlattığınız gibi yaptım oksijen sensörünü temizledim. İki ustaya atiker servisine gittim ikiside benzin değerlerini bilgisayarda gösterdiler 1,3 ve 1,5 arasında değişiyor deyip ayar yapmadılar. geçen ay arabayı 100 km değil en az 750 km benzinde kulandım yine değişmedihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
O2 Sensörü temizlenmiş olamsına rağmen görev yapmıyor olabilir. ARaç beyin okumasında LAmda ISI sensör hatası var ise yan sanayi 90 ORJ 135 TL .
yaklaşık 3 hafta önce servise gittiğimde aracımda herhangi bir problemin görülmediğini söylediler.benzin pompasını değiştirelim hallolur dediler
o zaman sensörünüz bozuk olabilir. bilgisayar ile değerlerini ölçmeniz lazım, sağlıklı çalışıyorsa hava yakıt karışımında etkin olan iat/map sensörünüz arızalı olabilir.
Rica ederim, bu arada benzin regülatörünede baktırmanızda fayda var, sağlıklı çalışmazsa rail üzerinde yüksek basınç oluşmasına neden olabilir.
Serdar Bey arkadaşlar adına , kamu adına teşekkürler.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif