Videoyu izleyen arkadaslar yorum yapabilir mi? Çağın icadı delme kesme yok lpg ecusu yok enjektör yok hiç bişey yok
İkinci video bomba arkadaşlar ))) Bende şaşırdım adam piknik tupunu benzin enjektörlerine bağlamış bir basınç saati var başka bişey yokk helal olsun vallaha geliştirilebilir sadece lpg tankına basıncı sabit tutacak bir pompa bi kaç basınç sensörü 15 bara kadar dayanıklı borular bide benzin lpg ayırıcı yaptınmı tamam al sana ldi
Şahsen bende çok beğendim adam yapmış canavar gibi de çalışıyor. Biraz daha geliştirsin ondan sonra beyin falan filan hiç bir şeye gerek kamadan al sana lpg sistemi. Bundan daha güzel ne olacak ki? Birde aracın kendi enjeksiyonunu kullanıyor. Basınç bu enjeksiyona zarar vermez ise mesele de yok demektir.
geliştirilecek bir olay yok zaten ilk lpg sistemleri bu şekildeydi görmediniz mi bagajda tüple dolaşan bu işi biraz daha profesyonel şekle geldi şimdi araçlarlar düz karbüratör değil oyüzden bir kontrol devresine ihitiyaç duyulmuş Lpg kiti çıkmış sonra bakmışlar enjektörler sırasıyla çalışıyor demişler sıra sıra bizde enjetörlere verelim sonra demişler depoda yakıt bitmeye başladığında ve kışın tüpün basıncı düşüyor sonra araya regülatörü koymular alın size sebebi
Senin dediğin gibi deği araba karbüratör değil enjektörlü albea videodan anlaşılan benim anladığım şu anda kullandığımız lpg sistemlerine o kadar elektroniğe hiç gerek yok sadace basıncı sabit tutan bir lpg pompası olsun filtresi olsun başla bişeye gerek yok şu anda o 7000. Lira gibi paralara satılan ldi lerin bi anlamı yok çok pahalılar.
2. araç bana dacia gibi geldi direksiyon göbeğinden arabaya servet ödeyip 1500 tl lik kitten kaçınıp ne getireceği belli olmayan sisteme araba feda edilmez bence. sonuçta bu kitler de uzun soluklu arge çalışmalarının ürünü. ama dayıyı tebrik etmek lazım iyi cesaret
Ama bir öernek vermek isterim. Karbür Ve tek nokta sistemli araçlarda mikser olmadan boru ile gaz verilse bile araç lpg çAlışıyor adam sıralı sistemde enjektör yerine direk aracın enjektörüne gazı veriyor şahsen bana iyi fikir gibi geldi. Tek dez avantaj tank içinde gaz basıncı düşünce o zaman durum ne olur
çok erken karar vermemek lazım bence dağ bayır performansını da görmek lazım güç kaybı ne kadar oluyor videodan ben anlayamadım
Boş verin arkadaşlar arabanın bana göre markası çok önemli değil. Ama video da adam ikinci vites ile kalkış yaptı aslında şöyle bir hız filan yapsa pek güzel olur idi. Ama adamın bu işi kolay kolay bırakacağını sanmam baya bir geliştirerek gibi geldi bana.
Arkadaslar bu sistemin zaten gelismisi ldi gercek anlamda farki lpg tankinin icinde bir lpg pompasi olmasi birde ecusunun olmasi benim zamaninda inceleme firsatim oldu brc-ldi sistemini pompa gazı direk lpg benzin ayrıcısına sabit basınçla basıyor kullanılmayan lpg geri dönüyor tanka benzin sistemin arasına sadece lpg ile benzini ayıran bi alet var başka bişry yok ama fiyatları inanılmaz pahalı 7000 lira gibi bi para verilmez vallaha.