Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

EN SONUNDA LPG LENDİM BENZİNDEN PES ETTİM

'LPG Sistemleri' forumunda xyz3464 tarafından 21 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. xyz3464

xyz3464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dün kme marka lpg taktırdım ilk perfonması iyi gibi görülüyor.. ama dün araç su kaynattı ama lpg ile ilgili değildir dediler ama şüphelendim doğrusu... bilgilerinizi bekliyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hayırlı olsun, büyük ihtimalle sisteme montaj sonrası su eklemeyi unuttular yada kelepçelerden kaçırdı. Kalorifer hattınızdan regülatöre çekilen paralel hattı kontrol etmenizi tavsiye ederim. Motor sıcakken 5000 devir ve üzeri gaz basarak olası kaçağı tespit edebilirsiniz.

3. xyz3464

xyz3464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler dün hortumu patlamış değiştirdiler ama içim pek rahat değil gözüm hep hararette..

4. BLaCKBoY

BLaCKBoY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun bende benim arabaya mı taktırsam LPG :) artık dizele de takıyolar 3.000TL'cik https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

5. xyz3464

xyz3464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kafam rahatladı pskolojik olarak arabamı daha çok sevmeye başladım

kaskoya bilgi vemelimiyim ..bilen varmı acaba...

6. gorkemsa

gorkemsa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet kesınlık le bende taktırdım kaskoya bılgı verdım sozleşmeyi yenıledıler 60 tl artısı oluyor kaza nında masrafı karsılarlarrr.. yoksa karsılamazlarr.

7. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hayırlı olsun..

8. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    hayırlı olsun iyi seçim lpg....

9. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arabayı oynattığın zaman mutlaka başka bir şey çıkıyor.bu yüzden lpgyi hiç sevmiyorum.ne kadarda olsa benzinli arabayla lpg li arabanın motor sesi bile farklı luyor gerçekten.

Hayırlı olsun....

10. karamani44

karamani44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tebrikler iyi bir seçim bence araca o kadar çok zarar verdiğine inanmıyorum benim önceki araçta vardı yıllarca kullandım hiçbir sıkıntısını görmedim. sese gelince emin ol dizelden çok daha az ses çıkarıyor.
    hayırlı olsun

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ben dizel ile karşılaştırmadım.Konununda hiç bir yerinde dizel kelimesi geçmiyor zaten...

Test için benzinle 100.000 km yapmış bir araca binin birde aynı marka lpg ile 100.000 km yapmış araca binin.Farkı görürsünüz....Bu örneği en basitinden verdim...

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    LPG sistemlerinde motor sesindeki değişiklik sadece enjektörlerden gelen sesle alakalıdır. Eğer buji GAP aralığınız LPG sistemine uygun değilse bir miktar avans seside duyulduğu olur.

Motor ömrü olarak LPG 'li araçlar benzinli araçlara oranla daha fazla km yapmaktadır. Bunun en temel nedeni LPG 'de olmayan karbon ve sülfür atıklarıdır. Bu atıkları oluşturmayan LPG hem daha temiz motor, hemde daha çok yağlanan motor elemanları ile motorun ömrünü uzatır. Günümüzde buna en güzel örnek ticari taksilerdir. Ayrıca motora yararları konudundadaha önce üniversite tezi olarak verilen raporu paylaşmıştım. Lütfen sıralı sistemler hakkında yorum yaparken 1. nesil LPG sistemleri ve kötü montaj yapılmış araçlarla karşılaştırmayalım.

Selamlar.

13. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bahsettiğim ses enjektör sesi değil.zaten enjektör sesi cam açık olmadıkça çok net biçimde duyulmuyor.benim söylemek istediğim motorun genel sesi...Bu konuda birkaç sefer denkgeldim.hatta hyundaı ve vw servisleri birde kendi ustalarımada bu konuyu söyledim.onlarda bunun farkında olduklarını söylediler.

14. tolga75

tolga75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG gazın sıvılaştırılmış hali sonuçta motorun bunu yakabilmesi için sistemiin işleyişi açısından yüksek sıcaklıkta gaz haline dönmesini sağlayarak oluyor motor sıcaklığı 50 dereceye gelince LPG yakmaya başlarsınız sıcağı seven yakıt olarak motor sıcaklığını arttırması normal (su kaynatma olasılığı her zaman daha yüksek)

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    LPG faz değiştirdiği zaman -30 ila -35 derece arasında bir ısı açığa çıkar. Bu ısı motordan gelen sıcak su ile yükseltilir, bu işlem regülatör üzerinde yapılır. Normalde bütün kit üreticileri +30 ila +35 derece motor sıcaklığını gaza geçiş için uygun buluyor. Hatta CGS elektrikli rezistans gibi bir sistemle motor suyu soğukken bile gaza geçebiliyor.

LPG'nin motor suyunun sıcaklığını regülatörü sayesinde bir miktar düşürdüğünü motor koruma sistemim ile ölçme imkanım oldu. Yani hararet yaptırmanız için ancak tesisatınızdan su tahliye olması gerekiyor, benzinden bir farkı yok.

Motor sesi ile egzoz sesini karıştırmamak lazım. Benzinin oluşturduğu kurum hem susuturucular hemde katalitik üzerinde bir miktar tıkanma yaparak bu sesi azaltır. LPG ile zaman içerisinde çözülen bu kurumlar sesin bir miktar artmasına neden olabiliyor. Aynı şey farklı oktan benzin kullandığınız zamanda olsa size hak verirdim ancak LPG motor sesini değiştirmez.

Düzenleyen : MSC

Bu Sayfayı Paylaş