Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

En iyi Lastik Markası ve Modeli Nedir?

'Sohbet' forumunda obayazit68 tarafından 19 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. obayazit68

obayazit68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar,

2006 model Hyundai Accent Admire 1.5 CRDI aracımda halen Lassa Impetus takılı. Bu yaz aldım arabamı. Lastiğin 2007 üretimi olduğunu üzerindeki kodlardan anladım.

Aracı ilk hareket ettirdiğimde, yani lastikler soğukken, 40-60 Km/h hızlarda giderken araçta hafif bir hoplama hareketi oluyor. Danıştığım lastikçi lastik tabanında hata olabileceğini söyledi. garantiden değişebilirmiş ama faturası yok malesef.
    Sonuçta yeni lastik almam gerekecek. Bu lastikler içeriye çok ses alıyor ve hafif de olsa kayma eğilimi var.

Forumlarda araştırdım. Çok farklı görüşler var. En çok da Pirelli cinturato P6.

Hangi marka ve model lastik önerirsiniz?

Önerilerinizi bekliyorum...

2. mihail

mihail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ucuz etin yahnisi yenmiyor bridgestone tavsiye ederim
    Düzenleyen : mihail

3. obayazit68

obayazit68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hangi modeli en uygunu?

Genelde Bridgestone markada daER300 modeli öne çıkıyor ama...
    Düzenleyen : obayazit68

4. mihail

mihail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    olabilir

5. mylastik

mylastik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar hepimizin lastikler hakkında değişik tecrübeleri var.
    Daha önce kullandığımız lastikler hakkında Türkiye'nin ilk lastik test sitesi ( kullanıcıların raporladığı ) olan www.lastiktestleri.com da sizde rapor gönderin.
    Avrupa'da mevcut olan sistem artık ülkemizde de mevcut. Lastik almayı düşünenlere yardımcı olur. Memnuniyetlerinizi ve şikayetlerinizi dile getirebileceğiniz güzel bir lastik sitesi.

6. legion

legion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre Akçay
    Aracımı ilk aldığım da Lassa İmpetus 2 vardı.Fabrika çıkışı olarak koymuşlar.İnanılmaz kötüydü.Yol sesini alıyordu ve ıslak zeminde tutunma kabiliyeti yoktu.Daha sonra Michelen Energy Saver'a geçtim.Yakıtı biraz düşürdü.Yumuşak hamurlu olduğundan konforu da arttırdı ama virajlara yüksek süratlarle girerken yana yatma eğilimi oluşturdu.Şimdi Dunlop SP9000 aldım onu denicem.

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet michelin aracın viraj kabileyetini düşürüyor ama yakıt ve frenajda başarılı buluyorum. Yol tutuşta pirelli'den çok memnun kalmıştım.

8. legion

legion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre Akçay
    Yakıtta iyi frenajda da Lassa'lara göre iyi ama çokta mükemmel değil.

9. obayazit68

obayazit68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir forumda şu bilgilere ulaştım. Yorumlarınızı bekliyorum...
    <DIV align=center>
    <DIV align=center>ADAC Test Sonuçları :185 60 R14
    <DIV align=center>http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/185_60_R14/tab.asp?ComponentID=242178&amp;SourcePageID=243129
    <DIV align=center>------------------------------------------------------------------------------------------
    <DIV align=left>ADAC TARAFINDAN 2008 YILINDA YAZLIK LASTİKLERE GÖRE YAPILMIŞ BİR TESTE GÖRE BİR TABLO DAHA VAR.
    http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/195_65_R15/default.asp?ComponentID=209466&amp;SourcePageID=8772#1
    ADAC testlerine güvenirim açıkçası.

EKLEME: Düşük Puan Daha İyi Neticeyi Gösterir (serdem)

Burada en iyiler ortaya çıkıyor. Kırmızılar en iyiler. Maviler ikinci ve Yeşiller üçüncü.

KURU YOL TUTUŞUNDA
    Birinci/ler:
    - Bridgestone Turanza ER300
    İkinci/ler:
    - Michelin Energy Saver
    Üçüncü/ler:
    - Continental PremiumContact2

ISLAK YOL TUTUŞUNDA
    Birinci/ler:
    - Vredestein Sportrac 3
    İkinci/ler:
    - Pirelli P6
    - Continental PremiumContact2
    - Maloya Futura Sport V
    Üçüncü/ler:
    - Yokohama C.drive

SESSİZLİKTE
    Birinci/ler:
    - Dunlop SP Sport Fastresponse
    - Michelin Energy Saver
    - Uniroyal rallye 550
    İkinci/ler:
    - Firestone Firehawk TZ200 FS
    Üçüncü/ler:
    - Yokohama C.drive
    - Nokian V

YAKIT TÜKETİMİNDE
    Birinci/ler:
    - Michelin Energy Saver
    İkinci/ler:
    - BFGoodrich Profiler 2
    Üçüncü/ler:
    - Barum Bravuris 2

AŞINMADA
    Birinci/ler:
    - Michelin Energy Saver
    İkinci/ler:
    - Ceat Tornado
    Üçüncü/ler:
    - Wanli S1095

GENEL DEĞERLENDİRME SONUCUNDA

ÖZELLİKLE TAVSİYE EDİLENLER
    - Pirelli P6
    - Bridgestone Turanza ER300
    - Vredestein Sportrac 3
    - Dunlop SP Sport Fastresponse

Bu teste göre;

Michelin Energy Saver ıslak yol tutuşunda vasat altı performansının yanı sıra diğer konularda çok iyi performans göstermiş.
    Islak yolda başarılı olmayan Michelin Energy Saver konfor, aşınma ve kuru yol tutuşunda çok iyi bir lastik olarak çıkmış.

Çok övülen Nokian V ise test edilen lastikler içinde vasat altında bir performans göstermiş. tek başarısı sessiz lastiklerin içinde bile üçüncü olması.

İlk beşdeki lastikler içinde; konfor olarak; (4.) Dunlop SP Sport Fastresponse, ve (5.) Michelin Energy Saver en sessiz lastikler iken diğer ilk üçtekiler biraz sesli lastikler olmuş.... Kuru yol tutuşunda; (2.) Bridgestone Turanza ER300 ve (5.) Michelin Energy en iyi performansları göstermişler...Islak yol tutuşunda (1.) Pirelli P6 ve (3.) Vredestein Sportrac 3 en iyi performansı göstermişler....

Sonuçta; bu teste göre Islak Yolda vasat altı hatta kötüye yakın performans göstermese Michelin Energy Saver en iyi ve iddialı bir lastik olacakmış. Michelin ıslak yolda pek doğru bir

10. mylastik

mylastik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu test çok eski bir test sonucu. Goodyear EfficientGrip yok bu testte. Enson TUVSUD 2009 testlerinde yakıt tasarrufunda Goodyear 1. geldi.

11. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şu lastik çok iyi demek yerine, Hyundai Era 1.5 CRDI için 185/65 R16 ölçülerinde en iyi lastik hangisidir derseniz bence daha net sonuç alırsınız. Her lastik her araçta aynı etkiyi veya olumsuz tepkileri vermez...

12. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle lastikten ne beklediğinize bağlı? Sonuçta bir lastik hem kuru yolda en kısa mesafede fren, ıslak yolda en kısa mesafede fren, gürültü sesi en az olan, çabuk aşınmayan, düşük yakıt tüketimi sağlayan gibi birden çok özellikleri bir arada barındıramaz. Lastiğimi uzun bir zaman kullanayim, stabilize yollara dayanıklıve de çok km. yaparım derseniz Bridgestone çok iyi bir seçim olacaktır. Model olarak arabanıza uygun olanı ürün kataloğunda bulabilirsiniz. Yok ben konfora önem veririm yol sesi az olsun yakıt tüketimini azaltsın az aşınsın derseniz yani asıl özelliği yumuşak bir lastik kullanayim süspansiyonlarımı yormiyim derseniz Michelin derim. Bu önerileri Goodyear, Kumho, Continental vs olarak çoğaltabiliriz. Tamamen sizin ihtiyaçlarınıza kalmış bir durum lastik seçimi.

Bu Sayfayı Paylaş