Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

En düşük taşıt vergisi 480 Tl oluyor.

'Sohbet-2' forumunda olcaybastug tarafından 4 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
  2. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    bu ülkede haber yapmayı malesef bilmiyorlar.adam 60 lira mtv ödeyecek nasıl en düşük mtv 480 lira oluyor anlamıyorum.ben de aynı haberi okuduğumda herhalde geçen sene gündeme gelen eski arabaların vergileri arttı diye düşündüm ama meğer adamlar bütün arabaları 1-3 yaş zannediyorlarmış.ayrıca bu vergi dağılımının mantığını bilen varsa paylaşabilir mi?motor gücü ve modeli yüksek olan neden daha çok vergi ödüyor?

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Hepimize hayırlı olsun, bu son dicem ama kendim bile inanmam elbet.
    Bence mtv yi kasko değeri üzerinden almalılar ancak bu şekilde mtv geliri düşük oluyor sanırım. aynı model ve motor hacminde fiyat olarak katlarca fark olan araçlar var(dacia logan 1.5, bmw 3,16 gibi).

4. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    benim kücücük getzimde 769,50 olmuss

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9

Aynı fikirdeyim. Cok hatalı bir haber baslıgı acılmıs. Ben olsam o haber baslıgını atan editorun işine son verirdim....

Motor hacmi buyudukce yakıt tuketimi artıyor. Turkiye de kullanılan toplam yakıtın %90ı ithal olarak geliyor. Daha cok yakıt tuketen arac demek daha cok yakıt ithlatı demek olucagından motor hacmi buyudukce vergiside artıyor.. Ayrıca, cok yakıt tuketmenin çevreyede zararı oldugundan ve dusuk hacimli- az yakıt tuketen motorları tesvik etmek de bu amaçlardan biri... Yaş ile ilgili olarakta; yine aynı sekilde turkiyede satılan binek aracların %99 aslında ithal arac. Yani, tamamen yerli değil. aracların parcaları yarı mamul olarak ulkeye getiriliyor ve burada montajlanarak hem içerde hemde cevre ülklerde satılıyor.. Buradaki amaçda surekli yeni sıfır arabaya binilmesini azaltmak. Cunku, yeni sıfır araba demek yurtdısına doviz gitmesi demek.. tabi bunların duısnda ana sebep gelir kapısı..

Düzenleyen : qaan88

6. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aynen katılıyorum. Ayrıca yeni araçların vergisinin yüksek olması çok saçma geliyor bana. Tam tersi olması gerekmiyor mu? Trafikte eski araçlar daha fazla tehlike arz ediyor. 30-35 yaşında arabalar hala trafikte... Bana kalırsa tam tersi olsa trafikte eski araç kalmaz ve ülkemiz için daha hayırlı olur. Öncelikle insan hayatı için büyük önem taşıyor... 35 yaşında bir aracın kaza yapmasıyla, 1-2 yaşında bir arabanın kaza yapması sonucunda hangisi daha fazla risk taşıyor??? Ayrıca yüksek oranda yakıt tüketen, sürekli sanayiden çıkmayan, peynir gibi sürekli yedek parça tüketen araçlar var, hatta ve hatta kaportası mukavvadan bile dayanıksız araçlar var trafikte... Resmen Jilet gibi dolaşıyorlar.

7. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    aslında öyle olması lazım araba eskidikçe vergisinin artması lazım ama arttırmazlar niye arttırmazlar çünkü memleketin %90 ı eski arabaya biniyor bizler büyük şehirlerde oturanlar sıkçana yeni araba görsekde o eski araçlar nereye gidiyor sanıyorsunuz sırf bu yolla çalışan simsarlar var büyük şehirlerden eski araçları toplayıp anadoluda pahalıya satıyorlar..

anadolu doğu güneydoğu karadeniz hatta ege akdenizin pek çok yerinde bile eski araçlardan geçilmez neticede halkın gelir düzeyi hali durumu ortada. eğer tam tersi yaparlarsa zaten dar gelirlinin hali ortada bu sefer vergisini hiç vermez devlette borç açığı oluşur o eski püskü arabaya devlet el koysa satmaya kalksa alan olmaz artı kimsede vermez millet kazan kaldırır.. adam yani gidip 2-3 bin tl lik torosa gidipde senelik bin tl paramı vericek..

o yüzden yeni araba alanlar zaten maddi durumu iyiki gidip sıfır araba alabiliyor devlet düz mantık yürütüyor durumu iyi olan sıfır yada yeni araba alır anadoludaki köylünün 3-5 bin tl ye torosunu doğanını satıp üstüne 40 bin tl ekleyip araba alıcak gücüde yok halide yok..

o yüzden sistem bu yönde işliyor..

8. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    beyler bayanlar böyle olayları artık haber olarak yayınlamayalım

cünkü hayatmızın vazgecilmezleri bunlar devletimizin bakiliğini sağlayacak tek unsur vergisidir etmeyin eylemeyin https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. eren yavuz

eren yavuz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Eren Yavuz
    kısacası sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorlar...Yazık...

10. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    çok güzel açıklamışsınız ama bu ülkede geçen yıllarda eski arabaları verip sıfır araba alanlara indirimler sağlandı,yakıt konusunda yine adalet yok,ben benzinli 1.4 motor araca benzinle biniyorum ş.içi 11 litre yakıt tüketiyorum,başka birisi 2.0 motor dizel kullanıyor 7 litre yakıt tüketiyor,veya Serdar beyin 2.4 sonatası benim aracımdan az yakıyor ama alırken de vergi binerken de vergi.hatırlayan varsa bir zamanlar(sanırım 98-99) da ağırlığa göre vergi aldılar,lpg taktırınca mtv fiyatı artan araçlar oldu.ben bu ülkedeki düzeni anlamadım.

11. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Halbuki yabancı ülkelerde, LPG'yi özendirmek için, aracında LPG kullanan araç sahiplerine vergide indirim bile yapılıyor. Ya bizde nasıl?

12. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kazığın sadece ucu sivri Mustafa :) sonrası korkutuyor benihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

13. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Beni yakında her hangi bi haber kanalında görebilirsiniz kızılayın göbeginde arabayı ışıklara kendimide arabaya zincirleyecem artık...

14. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    saçmalıklar diz boyu Vedat bey,yakıt için yüksek hacimli motorlara yüksek vergi koyuyor ama lpg ve dizele indirim yapmıyor.çok yakıyorsa çok da yakıt alıyor ve zaten yakıttan dünya kadar vergi ödüyordur adam o da ayrı bir konu.bir de muayene var ki akıllara zarar,180 liraya yıllık bakım yaptırıyoruz ama adamlar 15 dakika arabaya bakıyor 150 lira alıyor.resmen soygun,ülkemi çok seviyorum ama kesinlikle sosyal,laik bir hukuk devleti ibaresi doğru değil,vatandaşın tepesine binen bir sosyal devlet görmedim ben.

15. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim araca yanılmıyorsam 20 lira zam gelicek...1.3 2005 model

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    İtalya dısında onu yapan bir ulke oldugunu sanmıyorum. ki italyanın yapıp yapmadıgını da bilmiyorum. Ama lpg de dunya lideri olduklarından yapsa yapsa onlar yapardı.. Avrupada en azından fransda 1ltire benzin 1,6 euro, 1 litre mazot 1,55euro ve bir litre gazda 1,5euro idi... Benzer sekilde ispanyada benzin ile lpg arasında cok fark yoktu. bir tek italyada lpg benzinden daha ucuzdu... Bildigim kadarıyla abd de canadada lpg arac pazarı yok.. onun dısında dunyada hangi ulkeler lpg e tesvik veriyor söylermisini? Heralde almanya, italya ve guney koredir..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif

17. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    -İngiltere: Motorlu taşıtları 2001 yılından itibaren karbon dioksit emisyonuna göre vergilendiriyor.

-İrlanda: 1 Temmuz 2008'den itibaren tescil edilen bütün binek otomobillerde motorlu taşıtlar vergisi, CO2 emisyonuna göre tespit ediliyor.Eski sisteme tabi araçların motor gücüne göre vergilendirilmesine ise devam ediliyor. İrlanda'da düşük CO2 emisyonuna sahip araçlar ödüllendirilirken, yüksek CO2 emisyonuna sahip araçlar cezalandırılıyor.

Ödenecek yıllık vergi, çevre dostu araçlarda 104 avrodan başlıyor, bu rakam yüksek emisyona sahip araçlarda 2.100 avroya kadar yükseliyor.

Fransa: 2008 başında uygulamaya konulan ödül-cezalandırma sistemiyle CO2 emisyonu aşağı çekilmeye çalışılıyor. Sistemde düşük çevre kirliliğine neden olan yeni araç alımlarına fiyat indirimi sağlanırken, yüksek karbon emisyonuna sahip araçlar cezalandırılıyor.

Bu yıl için kilometrede 124 gramdan fazla CO2 emisyonuna neden olan araçlar ödülden yararlanamıyor, emisyon miktarının 156 gramı aşması durumunda cezalar uygulamaya giriyor.

Sistem sayesinde 2007 sonunda 149 gram olan yeni araçların ortalama emisyon miktarı, geçen yılın ikinci yarısında 133 grama düştü.

-İsveç: İsveç'te binek otoların neden olduğu emisyon, diğer AB üyesi ülkelere göre oldukça yüksek. Bu ülkede 2006 yılında CO2 emisyonuna dayalı vergilemeye geçildi. 2003 yılında 198 gram düzeyinde bulunan CO2 emisyonu, 3 yıl sonra 191 grama geriledi.

-Diğer ülkeler: AB'de 2006 yılında binek otolara CO2 ile ilintili vergi uygulayan ülke sayısı 9 iken, bu sayı 2007 yılında 11'e, 2008 yılında 14'e, daha sonra da 17'ye yükseldi. Günümüzde İngiltere, Fransa, İsveç ve İrlanda'nın dışında 13 ülke daha kısmen ya da tamamen CO2 emisyonuna ya da yakıt tüketimine göre motorlu taşıtlar vergisi uyguluyor.

Listeye Almanya, Letonya ve İtalya da eklenirken, İtalya ve Lüksemburg haricindeki bütün Batı Avrupa ülkelerinde arz edilebilir elektrikli araçlara teşvik uygulaması sözkonusu.

-Almanya: Karbon temelli motorlu taşıtlar vergisi uygulamasına en son katılan ülkelerden birisi. 2009 yılının sonunda gerçekleştirdiği reform ile araçların silindir hacmine göre değil, yaydıkları CO2 ve diğer zararlı gazların miktarına göre vergilendirmeye başladı.

-Hollanda Karbon temelli vergileme yapan bir diğer ülke. Daha temiz ve daha az karbon yayan araç teknolojini teşvik için plaka vergisini daha etkin yakıtlı araçlan için indirdi. Bu değişimin ardından etkin yakıtlı B kategori araçların piyasa payı yüzde 9,5'den yüzde 16,1'e yükseldi.

18. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşlar co2 emisyonu üstünden yapılsa biliyormusunuz pek çoğunuz normalden fazla vergi vericeksiniz arçlarınızın isterseniz co2 değerlerine netten girip bakın..

19. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Turkiyede de carbon salımına göre vergilendirme geliyor. Zaten bunu gecen senelerde söylemişlerdi. Karbon salımını en az olan arac elektrikli araclar. onlara da tesvik yapıcaklardı, o zaman gundeme gelmişti carbon salımınına göre motorlu tasıtlar vergisini duzenlenmesi durumu.. Ayrıca, eger böyle olursa bu sefer 1,3 dizel motor 1,6 benzinli motordan daha cok karbona sebep olucagından daha cok mtv vergisi cıkartır.. Buda ayrı bir sorun olusturur..

20. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    İşte Türkiye’de kullanılan bazı benzinli ve dizel otomobillerin karbon salınımları:

Hyundai Getz 1.4 benzinli: 141 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama

Hyundai Getz 1.5 dizel: 118 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama

Hyundai Era 1.6 benzinli: 152 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama

Hyundai Era 1.5 dizel: 120 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama

Fiat Albea 1.4 benzinli: 148 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama

Fiat Albea 1.3 dizel: 127 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama

Renault Fluence 1.6 benzinli: 155 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama

Renault Fluence 1.5 dizel: 119 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama

Toyota Corolla 1.6 benzinli: 162 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama

Toyota Corolla 1.4 dizel: 122 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama

Peugeot 206 1.4 benzinli: 150 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama

Peugeot 206 1.4 dizel: 110 CO2 Emisyonu (gr/km) Ortalama