Merhaba Şoför koltugundaki emniyet kemeri makarasi cok yavaş topluyor hatta el yardimiyla anca toplayabiliyor inerken kapiya sıkışıyordu bende mekanizyasimi sokup makaraya wd 40 sıktım iyice fakat problem hala devam ediyor sonuna kadar cekiyorum yarisina kadar iyi daha sonra sarmamaya başliyor başka ne yapabilirim? Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler
Eğer yapabilirseniz toplama mekanizmasını söküp iki tur geri sarıp tekrar yerine takabilirseniz faydası olur. ama riskli bir iş baştan söyleyeyim. Eğer yayı kaçırırsanız tekrar toplamanız zor olabilir. ben eski mazda aracımda yapmıştım bayağı faydası olmuştu.
Ben önceki arabada denedim,içindeki mekanizma boşaldı (zemberek gibi bişey),açtığıma açmışıma pişman oldum,1 gün uğraştım...
Bende sökmüştüm zembereği sıkmak için ama takarken o kadar çok uğraştım ki bırak sıkmayı söktüğüm gibi zor taktım, kemere silikon sprey sıkın rahatlıyor biraz
kemerin yanında dişli mekanizması var oraya sıkılıyor büyük ihtimal kemerin üstüne zaten sıkılmaz sıksanda fayda etmez
sıktıktan bir süre sonra kuruyor zaten ben denedim faydasını gördüm yapmak zorunda değilsiniz ben sadece yardımcı olmak için fikir verdim
Eyvallah anladım yardımcı olmak istediğini de kemer bildiğimiz naylon petrol türevi yani spreyi sıvıyı çekmez! Ben her binişimde kemeri takarım bekleme lüksüm yok.
Benim eranında zor topluyordu yazın müsait zamanda baktım kayış üst tarafa sıkışıyormuş söküp halletmiştim şimdi yağ gibi kayıyor
Bende de 2006 getz var. sofor tarafi emn.kemeri dedidiginiz gibi geri toplamiyor. hatta suan benim kemeri takmanin da bi anlami yok o kadar gevsek. serviste degissek ne kadar olur yada sanayide dahami uygun olur varmi degistiren.
10 tl bir silikonlu spey alın Kemeri sonuna kadar çekip her 50 cm e üst ve alt tan spreyi sıkıp çekip bırakın. Son cektigindede tamamladiginizda Kemerin ℅80 daha iyi çektiğini göreceksiniz. Bu yaklaşık 8 10 ay gider
Valla makaraya sıktım yanindaki bilyali olan zemberegin oraya sıktım obur yaninin ustunde sakın acmayiniz yaziyor doye fazla sansimi zorlamak istemedim sanirim yay artik yorulmus yapabilecek birsey yok fiyatina gelince 550 tl fiyati var tekinin elimle toplamaya devam edecegim verdiginiz yanitlar icin tesekkurler.
Kazalı araç parçaları satan bir yer bul al dostum birtane. Yenisi pahalı, sarmayanı ara ara kapıya sıkışıyor kapatırken boyaya kapıya zarar veriyor.
3. sanayide airbag ciler var. orada düzelttirebilirsiniz. ama işçilik için fahiş fiyat verirler bilginiz olsun.
Dağılma değil kullanılmayan uzunluk gayet güzel yani yarıya kadar olan kısmı topluyor.Fakat kalan kısım için toplamaya gücü yetmiyor yayın.İyice kontrol ettim açıktayken bir yere sürtme falan yok.Elle toplayacağız artık o kadar masraf etmeye değeceğini sanmıyorum.