Kontağı 2 kademe çevirdiğimde emme manifoldu üzerinde bulunan sensör veya sensörlerin birinden geldiğini düşündüğüm ''cızırdama'' şeklinde bir ses hasıl oldu.Her zaman olmuyor, ara ara.Kontağı kapattıktan 10 saniye kadar sonra sigorta-röle kutusundan gelen bir röle tıklama sesinimüteakipkesiliyor ses.Saygılarımla. Düzenleyen : ademira
Evet araştırdım ve buldum.Forumun Getz bölümünde.Emme manifoldu üzerinde ön tarafta bulunan ''Rölanti Aktuatörü'' isimli parçadaki bir düzensizlikten kaynaklanıyor imiş.Bi ara söküp bakacağım.İzlenimlerimi müteakiben paylaşırım.
Evet.Parçayı öncelikle manifolttan ayırdım sonra parçanın plastik ve alüminyum olan 2 bölümünü birleştiren 2 vidayıda alarak parçalama işlemini bitirdim.Yaptığım incelemede alüminyum olan bölümün içinde dönmesi gereken, adını koyamadığım, bir rulman üzerinde çalışan isimsiz kahramanın kurumlanmadan dolayı bir noktadan sonra dönemediğini farkettim.Bir süre benzin içerisinde terbiye ettikten sonra ince fırça ile bir güzel temizledim.Bu işlemden sonra isimsiz kahramanımız fırıl fırıl dönmeye başladı kendi ekseni etrafında.Rulmanı da hafif yağladıktan sonra toplayarak yerine taktım parçayı cıncık gibi oldu. Düzenleyen : ademira
dostum güzel paylaşım bende emme manifoldunu ve intercoolerı temizletmeyi düşünüyorum ama bu parçayı kendim yapabilirim saygılar...
bende kontagı actıgımda motorun üst kısmından cızırdama sesi gelio kontagı kapattıktan 15 20 sanıye sonra aynı konuyu acan abimizin dediği gibi tıklama sesi geliyor ve kesio fakat anlamadıgım için bişey yapamadım demekki aynı seymıs peki böle kullansak zararı olurmu?
bilgisi olan abilerim cevabını verirse sevinirim bu sekilde cızırdamaya devam ederse ilerde sıkıntı yaratırmı?