Merhaba, Son günlerde Emlak Katılım Finans ile araç alma fikri oldukca kafama yatmaya başladı Bu tür evim sistemlerine Eminevim,Katılım evim vs gibi herkes ön yargılı ya da para kaybetmiş vs.. Fakat araştırdıgımda birazda şartlarla alakalı oldugunu dusunuyorum.. Araştırdıgım kadarıyla bu sistemde 2 tür finansman var. 1) Çekiliş ile katılım 2) Müşteri özeline planlama 1. seçenek zaten çok detayını bilmeden bile bana çok uzak çünkü ne zaman cıkacagı belli degil magdur olma ihtimali çok fazla. 2.seçenek bana şuanda mantıklı gelen. Yani örnegin 600.000 TL para alacaksınız 18 vadeli alsanız ayda 33.333 TL yapar. Bu parayıda en erken 5. ayın sonunda alabiliyorsunuz. Ödeme miktarı düşük oldugu icin belkide 7. ayda alacagız. 7.ayın sonunda 600.000 TL parayı alıp kendi aracımı satıp sıfır almak yada yeni bir arac almak mantıklı degil mi? Sonucta ödeyecegimiz rakam belli alacagımız tarih belli vs . hersey belli. Bu hafta sonu Emlak Katılım Finans ile de gorusecegim fakat sizlerinde fikrini almak istedim. Bu arada bu sistem ev için bana cok riskli geliyor enflasyondan dolayı. Araç için tutar kücük oldugundan dolayı mantıklı geldi.
hocam tamamda ben 7 ay 33.000 ödesem 233.000 para yapıyor. Ama ben 7. ayın sonunda 600.000 TL para alıyorum. 600.000 TL parayı alıp kalan 11 ay boyunca 33.0000 ödemeye devam ediyorum. yani amacım sadece bunun dogru olup olmadıgına karar vermek ama parayı erken aldıgım icin ve tutar belli oldugu icin mantıklı geliyor. ben 18 ay para birikmesini beklesem sadece araba fiyatlarıda yükselecek
Son dönemde özellikle 2. Elde satışların büyük bir kısmı katılımlar üzerinden yürüyor. Buradaki en büyük risk ekonomideki ani bir dalgalanma olması. Yalnız şöyle bir durumda var, elindeki aracı satıp bir üst modele geçecek kişiyi çok da olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Ayrıca biraz peşinat verip teslimattan sonraki taksit süresini mümkün olduğunca uzun tutmak daha mantıklı.
Faiz hassasiyeti olan vatandaşın duygularını kullanarak para kazanmak. Adına faiz demiyor başka isim takiyor