Arkadaşlar foruma yeni katıldım sayılır buda ilk mesajım merhabalar. 2004 elentram var. Orjinal alarmı mevcut.Ama ne yazikki alarm kumandası bir tane oda bayağı yıpranmış durumda. Servise sordum tanesi 270 lira. Onun yerine yeni alarm taktırayım dedim servise bugün telefon açtım elentralara orjinal alarmı mevcut olduğu için yenisini takamıyorlarmış. Oysaki satış ilanlarından birinde iki tane alarmı var diye yazdığını hatırlıyorum. Bunu dışarıda yaptırabilirmiyim en önemliside yaptırırken orjinal alrmını sökmelerinin mahsuru varmı. Bu işlem sonunda aracımda sıkıntı olma ihtimali varmı?
Aramıza hoşgeldiniz, tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz. Mevcut alarm kumandanızı başka bir kumanda içine taşıyabilirsiniz, iç aksamını komple söküp üstünü zımparalayıp boyayabilirsiniz. Yeni alarm çok uydurma olur. Düzenleyen : MSC
Boş kutu uydurma olacak, gerekirse butonların yerleriyle oynamanız gerecek. deniz elektronik'te vardı sanırım, google'da aratırsanız irtibat bilgilerini bulabilirsiniz. Düzenleyen : MSC
Serdar bey cevabınız için teşekkürler. Alarm taktırmak istiyorum çünkü kumandanın biri yıpranmış olduğu gibi yedeğide yok yedek alsam 270 lira. tek kullansam arızalansa veya kaybolsa al başına belayı anahtar kesinlikle kafi gelmiyor. Sizin ve diğer arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
Serdar bey alarm kumandasınıverdiğim adresten görebildinizmi? Birdearaç üzerindeki alarm sökülürse veya ek alarm şeklinde olursa ne gibi mahsuru olabilir?
Servis manuellerine baktığım zaman piyasadan alacağınız normal bir kumanda sisteme tanıtılabiliyor anladığım kadarıyla. 315mhz sinyali sistem kayıt edebiliyor. <TABLE =table-st1 ns:myObj="urn:my-"> <TD =table-td-st1-t>PROGRAMMING TRANSMITTER CODE <TABLE style="PADDING-BOTTOM: 6px; WIDTH: 100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 ns:myObj="urn:my-"> <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top width=12>1. <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top> To program the transmitter code, first connect keyless adapter (09900-21300) to DLC(Data Link Connector) cable of hi-scan as shown in the illustration. <TABLE style="PADDING-BOTTOM: 6px; WIDTH: 100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 ns:myObj="urn:my-"> <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top width=12>2. <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top> After connecting keyless adapter(A) to the multi purpose check connector (10pins) beside data link connector in driver side crash pad lower panel, turn the power on hi-scan. <TABLE style="PADDING-BOTTOM: 6px; WIDTH: 100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 ns:myObj="urn:my-"> <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top width=12>3. <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top> Select the vehicle model and then do "CODE SAVING". <TABLE style="PADDING-BOTTOM: 6px; WIDTH: 100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 ns:myObj="urn:my-"> <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top width=12>4. <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top> After selecting "CODE SAVING" menu, press the "ENTER" key, then the screen will be shown as below. <TABLE style="PADDING-BOTTOM: 6px; WIDTH: 100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0 ns:myObj="urn:my-"> <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top width=12>5. <TD style="PADDING-LEFT: 3px" vAlign=top> After removing the ignition key from key cylinder, push "ENTER" key to proceed to the next mode for code saving. Follow steps 1 to 3 for code saving procedures. </
Kayseride normal bir kumandaya tanıtmaya çalıştılar ama olmadı teferruatını bilmiyorum. biraz önce kayserideki diğer servisle görüştüm orjinal alarmına müdahale etmeksizin 200 liraya taktıklarını söylediler. Ne yapacağımı bilmiyorum fiyatta biraz fazlama geldi.
315MHZile çalışan kumanda ile yapmadılarsa olmaz. Farklı dalga boyundaki sinyalleri modül dikkate almaz.
otomobil anahtarı yedekleri yapan yerlerde o dediğiniz 315 mhz kumanda olurmu önümüzdeki hafta kayseriye gideceğim orada araştıracağım ilginiz için çok teşekkür ederim
Büyük ihtimalle vardır, bizde 1.5 accent için sustalı yaptırmıştık, içinden immo chip'i sökülüp kutunun içine yerleştirilmişti.