Arkadaşlar merhaba, sizlerden tecrübesi olanlardan yada bu konuda bilgisi olanlardan yardım isteyeceğim. Bende ki elentra nın yakıtı az olduğu zaman dijital gösterge ara sıra takılı kalıyor, seviyesi hiç yükselmiyordu. Bu yüzden ben de depoyu fulledim bu seferde seviye hiç düşmüyor, depo hep full görünüyor. Sebebi nedir acaba bu konu da yardımcı olacak bir arkadaş var mı?
Şamandıra yaklaşık şu şekilde yeşil olan yerin altında bir sürü metal tırtık var. Şamandıra yeşil kısım onlara temas ederek elektrik iletimini veya direncini değiştiriyor böylece yakıt seviyesi belli oluyor. Şamandıra takılı kaldığı için hep aynı yere temas ediyordur. LPG şamandırası takılı kalıyor benimde şöyle yapıyorum. Dolu depo yaklaşık 300 380 km gidiyor. Lpg alırken aracın km göstergesindeki trip bölümünü sıfırlıyorum. 300 olmadan tekrardan LPG dolduruyorum. Tabii ki ben de benzinde devam edebilme rahatlığı var. Siz yakın bir zamanda iyi bir yere gösterin.
Cevabınız için teşekkür ederim ozgutozkan. Bende şamandıra diye düşünüyordum, demek ki doğruymuş. Şimdi aracı servise götürsem, bu şamandıranın muhtemelen değişmesi gerekecek. Peki bu şamandıra depo kesilerek mi çıkarılıyor; yoksa başka bir yolu varmı? Yakıt deposunun kesilmesini pek istemiyorum çünkü.
Şamandıra arka koltuğun altındadır. Büyükçe bir kapağı vardır. Deponun kesilmesi söz konusu değil. Komple değişmesinden ziyade birçok bileşeni olduğu için sadece arızalı kısım da değişebilir.
Anladım çok teşekkür ederim yardımlarınız ve cevaplarınız için, bugün muhtemelen servise giderim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak?