Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

elentra klima ve hararaet

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda abd kaplan tarafından 29 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. abd kaplan

abd kaplan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    abdurahman kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    arkadaşlar aranıza yeni katıldım
    2005 elentra GLS aldım aractan çok mennunum
    fakat bi sorunumvar
    araç yokuş çıkarken klima açık ve klima hızı max iken 17 derece motor hararet göstergesi yükseliyor
    neredeyse kırmızı çizgiye geliyor
    ayrıca şehir içindede aynı çalışma özelliklerinde hararet yükseliyor
    bu sizce normal mi
    degilse ne yapmam lazım lütfen acil cevap yazın cok tedirginim

2. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hiç normal değil fanlar çalışşıyo mu devreye giriyo mu bir kontrol edin

3. abd kaplan

abd kaplan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    abdurahman kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    klima kapanınca hararet normale dönüyor
    fan derken narmal radyatör fanınımı kast ediyorsunuz

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    klimayı çok düşük sıcaklığa ayarlıyorsunuz bu şekilde kullanmak pek iyi değil çünki klima kompresörü hiç durmadan çalışır hem motorunuzu yorar hem kompresör ömründen götürür ve klima iç mekanı soğuturken dış taraftaki motor bölmesindeki klima radyatörünüde ısıtır dolayısıyla motorunuza ekstra sıcaklık biner motorun soğuması güçleşir çoğu otomobilde klima ön ızgara girişinden gelen havadan nasiplenerek soğuması için radyatör peteği ile motor soğutma sistemine ait radyatör motorun ön kısmında ızgaranın arkasında yan yana sırt sırta yada birbirine yakın konumlanmıştır yani klimayı açtığınızda bu sebeplerden ötürü motor sıcaklığı zaten bir miktar artar birde klima fanını son devirde açıp klima soğutma derecesinide en kısığa alırsanız hararet kaçınılmaz olur

dolayısıyla tam performansta çalışmaya zorlanan klima ile yokuş yukarı yada şehir içi şartlarıında olduğunda bu normal bir durumdur çünki kullanma kılavuzlarında yokuş çıkarken yada zorlu şartlarda klimanın kapatılması gerektiği aksi taktirde hararet yaptıracağı yazılıdır benimkinde yazıyor hatta.

sorunu gidermek için şehir içinde yada yokuşlu yollarda klima fanı devrini azaltın sıcaklığıda 20-22 derece yapın klima ara sıra dursun otomatiğe geçsin Gebze de Sakaryalılar oto elektrik diye bir tanıdığımızın dükkanı var milenyum kasa accentimizin kliması soğutmamaya başlayıp ses geldiğinde gitmiştik klimayı sürekli full ayarda çalıştırmaktan oluyor kompresör zarar görmüş bitmiş demişlerdi gaz bastırıp biraz kullanıp arabayı sattık bir kompresör nereden baksanız 2000-3000 liradır.

uzun yolda karşıdan bol miktarda rüzgar eser bu rüzgar motorun ön ızgara girişinden radyatörlere girer dolayısıyla uzun yolda yüksek hızlarda seyrederken klimayı biraz daha fazla soğutacak kadar açabilirsiniz, ama durakladığınız yada yavaşladığınız zaman ayarı kısın:)

5. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konuları birleştirdim. Neden aynı konudan 2 farklı konu açıyorsunuz? Daha dikkatli olalım.

6. abd kaplan

abd kaplan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    abdurahman kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    sayın erenuzel kardeşim
    cevabın için çok teşekkür ederi klimayı bundan sonra daha dikkatli kullanmaya gayret edecegim
    sayın moderatör kardeşim
    forum da daha yeni oldugum için bazı şeyleri yeni ögreniyorum uyarınız için teşekkürler

erenuzel41 bunu beğendi.
  7. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Araç su kaynatıyor yada eksiltiyor mu? bunlara bak. Termostat ile sıkıntı olabilir. Radyatörle ilgili sıkıntı olabilir. İyi bi ustaya götürmen lazım aracı da yeni almışın kontrol ettirmekte fayda var.. geçmiş olsun..

8. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Klimayı açınca klima radyatör fanınız devreye giriyor mu kontrol edin/ettirin. bu çok önemli. Eren arkadaşımızın dediği gibi radyatörler yapışık ikiz gibi. klimaya ait olan fan çalışmıyorsa aracın kendi radyatörünü de ısıtır. hararet ilerleyen günlerde size sıkıntı yapmasın.

aynı araca sahibiz. genel şehir içi klima kullanım modum: ilk açınca 17 derece maksimum fan hızı ve dışarıdan hava alacak şekilde ayarlıyorum. arka iki camı 5 dakikalığına 2-3 parmak indirip içerideki sıcak havayı atıyorum. sonra camları kaldırıp iç sirkülasyon tuşu açık olarak Manuel 19-20 derecede, paller yüze ve ayağa konumlu şekilde fan devir hızı 2-3 nokta. gaz kontrol ve ilavesi de yaptırdım daha verimli oldu. öneririm. sıcak günler daha da yormasın aracı.

9. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    buna benzer sorun bende de olmustu az daha motoru yakıyodum sorun da klima fanı bozuktu 97 elentraydı arabam ve 200 liraya işi kapatmış değistırmiştik

10. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    elantra xd2 aracı yaklaşık 3 sene 60 bin km kadar kullandım. hararet göstergesinin yarıdan yukarıya bir kere geçti onda da radyatör üst kısmından çatlamış araç bayağı bir su eksiltmişti. ona ragmen bir sorun çıkmadı. yani sizin araçta kesinlikle bir sorun var klima açınca hararetin yükselmemesi gerekiyor.

11. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Aynen katılıyorum bende otomatik olanını 2 yıl kullandım 1kere bile normalden şaşmadı(Kuşadası'nda klima max soğukta çalışırken bile)

Radyator plastigi yeni çatlamaya başlamış olabilir. Rakımı yuksek biryerde degilseniz 1.1barlik radyator kapağını 0.9 olanla değiştirin

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

12. abd kaplan

abd kaplan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    abdurahman kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum
    aracı Konya da özel servise gösterdim
    aracı durduğu yerde rölantide iken klimayı açtı 1 dakikaya varmadan hararet kırmızı çizgiye ulaştı klima kapanınca da aynı şekilde 1 dakikaya varmadan normale indi
    araçta su kaynatma olmadı ve usta sorunun müşirler de olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi
    60 TL müşirler ve 120 TL işçilik alarak problemi giderdi
    araç şu anda durdururdu yerde klima açık iken dahi göstergeyi yükseltmiyor
    hepinize teşekkür ediyor hayırlı RAMAZAN lar diliyorum

Köksal bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş