Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elentra far ampülü

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda cumhur1972 tarafından 10 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. cumhur1972

cumhur1972 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 2005 elentraya hangi far ampülü takılır

2. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    forumda aratırsanız farlarla ilgili konular vardı. ben kısalara osram night breaker taktırdım ve memnunum. yalnız bir ara forumda bundan daha iyi olduğu söylenen bir fardan bahsedilmişti şu an hatırlayamadım...

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kısalar bildiğim kadarıyla H7 tipi.

4. ayberkergün

ayberkergün Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kısalar H7
    uzunlar H1
    sislerde tahminen 9006

5. zekai06

zekai06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    farın üzerinde yazıyor altta h1 ve h7

6. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    iç kısımdaki h1 dış kısımdaki h7 olması lazım

7. eser54

eser54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 2006 elentranın kısa farı için hangi marka ve hangi özellikte far ampulu önerirsiniz ve fiyatlarını da yazarsanız sevinirim

8. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Philips veya Osram marka H7 ampul takabilirsin. iki markada kalitelidir.

9. eser54

eser54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler öneriniz için nightbreaker H7 ile normal H7 arasında bi fark var mı bi bilginiz var mı fiyat açısından çok fazla fark var

10. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ikisi arasındaki özellik farkını bilmiyorum. netten farkını bulabilirsiniz. fiyat farkı olduğuna göre muhakkak vardır farklı bi özelliği. night breaker tahminmime göre gece aydınlatması daha iyidir diye düşünüyorum.

11. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ikisi arasındaki özellik farkını bilmiyorum. netten farkını bulabilirsiniz. fiyat farkı olduğuna göre muhakkak vardır farklı bi özelliği. night breaker tahminmime göre gece aydınlatması daha iyidir diye düşünüyorum.

12. eser54

eser54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler

13. berkantx5

berkantx5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Elantra 2005 kısa far için 39 TL ye H7 osram night breaker aldım. park içindepark için üretilen küçük osram standart halojen ampul(aldığım fiyatı unuttum ama 2-3 TL gibi birşeydi)aldım. Ampulleri kendim taktım. Önceki H7 kısa far ampulleri GE marka idi. Night breaker taktıktan sonra %35-40 oranında iyileşme oldu. Hertürlü ortamdagörüş kalitesi arttı.Bu kadar fark etmesinin sebebi önceki GE ampullerin çok uzun zamandır kullanılmakta olmasından dolayı veriminin azalmış olmasındandır. Sıfır standart halojen ampul ile sıfır night breaker ampul arasında aydınlatma görüş kalitesi farkının %20 yi geçeceğini düşünmüyorum. Night breaker ampulun ışık rengi normal halojen ampulun rengine göre biraz daha açık sarıdır. Her şekilde night breakerı tavsiye ederim. %15-20 bile azımsanacak bir değer değildir. En azından farkı gözlerinizlehissedebileceğiniz bir değerdir.Bu bakımdan tavsiye ederim. Park ampullerini sökerken park ampulu-park ampulunun duyu ve duya bağlı kablo hep beraber bütün olarak çıkmaktadır. + ve - her iki kabloyada eşit kuvvet uygulayarak çekin. çekerken duy yatağı ile aynı istikamette dışa doğru yani arabanın motoru istikametinde çekin. kablo-duy-ampul hepsi beraber çıkacaktır. Sonrasında ampulu değiştirmesi ve yerine geri takması basit. H7 ampulunun değiştirilmesi park ampulu gibi değildir. Kablo soketlidir. Önce soketi çıkartabilirsiniz.H7 ampul üzerindeki çentiğin ampul yuvasında nereye denk geldiğine özellikle bakarak sökün. takarken çentiği aynı yere denk getirin. Çentiği ampul yuvasının alt kısmındaki çukura oturtmaya çalışmayın. Çentik yukarı tarafta biryere denk geliyor. Sadece park ampulunu değiştirecekseniz park ampulune rahat müdahake için önce H7 leri sökmek durumunda kalabilirsiniz. Ben hangisini önce söktüğümü hatırlayamadım. Birde akünün bulunduğu taraftaki far ampullerine müdehale için akü bölgesinde üçgen gibi plastik bir parça vardı. öncelikle onu tornavida ile sökmeniz gerekiyot. Anlattıklarım Elantra 2005 ve orjinal farlar içindir. Başka model veya yan sanayi farlarda değişik montaj- demontaj şekilleri olabilir. Saygılar....

Düzenleyen : berkantx5

14. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    night breaker ampulleri ben de kullanmıştım. yağışsız havalarda oldukça iyi ama yağışlı havalarda gece önümü göremiyordum. yani yağışlı havalardaperformansı çok kötü. ıslak zemindekalite kötü. benim kullandığımosram allseason sarı ampul.hem ıslakhem kuru zeminde aydınlatma mükemmel. tanesine 20 tl vermiştim. oldukça hoş bir görüntüsü var. tavsiye ederim..

15. Cyhn54

Cyhn54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ceyhun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Arkadaşlar yav kafamı karıştırdınızhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifTam xenon takacaktım,şimdi araya osram girdihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif...Arkadaşlar xenon taksaydım kısa,uzun sisleri yapacaktım.Peki bu osram kısa,uzun,sis yapabilirmiyim?

16. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    aradan bayagi zaman gecmis ama yinede bende tecrübemi yazayim. GE Mega
    Light Ultra +90% taktim. Standart H7 ye göre 90% daha fazla aydinlik
    sagladi desem yalan olur. Ama gözle görülür sekilde daha parlak bir isik
    veriyor, ayrica Bosch markasi ile satilan Plus 90'larda GE üretimidir.
    GE den önce Philips xtreme vision kullandim , en
    dayanikli onlar cikti.Arabayi sattana kadar iki sene onlari kullandim.
    Osram Nightbreaker hic kullanmadim ama erken patladigini duydum, bu
    sebepten Nightbreaker Plus diye daha dayanikli bir seri cikarmislar.
    Bence GE'ler fiyat perfomans olarak bence suan en iyisi piyasada.

< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332/netdefender/hui/ndhui.js?0=0&0=0&0=0">

17. zeberrun

zeberrun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba,

sadece şu ampul konusu için foruma üye oldum. bu konuyu sona ulaştırmak niyetindeyim. şu an piyasadaki en iyi ampul nightbreaker plustır. belki bu konular yazılmıştır ama derli toplu durmasında arayan arkadaşlar için fayda vardır.
    http://www.magaza24.com/magaza/product_info.php?products_id=100645

osram nightbreaker plus H1, H4 ve H7 serilerinde tüm muadillerine göre en iyi performansı verir.

1- standart ampule göre %10 daha beyazdır. avrupa standartı daha fazlasına izin vermez dolayısı ile diğer ampuller beyazlaştıkça kontrası bozularak yolun aydınlatılmasını zorlaştırır. çakarak yanan xenon ampullerin en önemli özelliği parlak ışıma sağlamaları ve telsiz (flamansız) olmaları sebebi ile tümseklerden etkilenmemeleridir. böylece yanma süreleri en az yanma süreleri 2000 saate kadar sürer. (osram test süresi; en az yanma süresi deney yapıldığında genelde denek ampullerin %65-70 inin tamamen patladığı süredir. geriye kalan%35-30 civarı ampul hala yanmaya devam eder hepsi yanınca en uzun yanma süresi ortaya çıkar.)

2- bu fark standart ampule göre %90 fazla ışıma sağlar. en önemli kısa far aydınlanmamesafesi 50-75 m arasıdır. sürücü bu mesafede cisimi farkederek frene basabilir. eğer bu mesafe iyi aydınlatılmışsa gerisinin önemi yoktur. diğer bölüm uzun farın işidir. işte bu%90 fazlalık burada gerçekleşir.

3- ayrıca yapısal olarak +35 metre ileriyi aydınlatır. aslında aydınlatmanın açısı far tası tarafından verilir.far tasına göre ve ampul konumuna göre açı saptanır. ama bu ampul tas ayarına bakmaksızın +35 metre fazlayı aydınlatır.

4- son olarak dış görünüş için bu ampulle beraber http://www.magaza24.com/magaza/product_info.php?products_id=100167coolblue dipsiz park ampulu alırsanız işlem tamamlanır.

bu ürünlerle en iyi aydınlatmayı sağlarız, şu an daha iyisi ve optimumu yok.
    plus serisinin bir altında ise standart nightbreaker var, onda sadece +35 metre fazlalık yoktur.

iyi sürüşler olsun

18. Hyundai20004

Hyundai20004 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende benim Elentraya xenon kit taktırdım. Sislere de aynı şekilde xenon takıldı. Eskiye göre görüşde çok ciddi oranda artış oldu. Özellikle karanlık yollarda mükemmel bir görüntü oluşuyor. Trafik levhalarıda sanki üslerinde ışık varmış gibi çok net görünüyor. Xenon kitlerin tek kötü yanı çabuk arıza yapmaları birde farın üzeri kirlendiğinde görüntü biraz kötü oluyor. Fiyatı çok pahalı olmadığı için bozulsa yenisini alırım diye düşündüm. (Ben 100 TL ye aldım.)Sonuçta benim normal lambalarda patlayıp duruyordu.

19. yükseldeniz

yükseldeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Yüksel DENİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    merhaba arkadaşlar,

2005 elantramın sis farlarını xenon kit taktırayım diyorum.

İnternetten xenon kit alacağım için sis farlarının ampullerinin H? kaçtır?

Sislerini xenon kit taktıran arkadaşlarım yardımcı olabilirlermi?

20. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    tam emin değilim ama h11 olması lazımdı.

Bu Sayfayı Paylaş