Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ELENTRA 2015

'Tanışma' forumunda elentra2015 tarafından 10 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. elentra2015

elentra2015 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    TAYFUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    08/05/2015 gunu yenı Elentramı teslım aldım.İlk ızlemımım c sınıfı bır araç ılk günden ıtıbaren standart Hyundaı gelenegıne uygun olarak her yanında cıtırdı tıkırtı seslerinden gecılmıyor.Suspansıyon yıne bır Hyundaı gelenegı olarak at arabasından hallıce.
    Bılyorumkı servıse gıttıgımde bu seslerı bırakın duzeltebılmelerı araçtan cok daha fazla ses gelecegı bır gerçek.2009 yılında Alıp 6000 km kulanabılmeye dayanabıldıgım ve satıp vbaşka bır araç alarak huzura kavuştuğum ERA dan sonra ELENTRA nında aynı gelenekten geldiğini görünce yıkılmadım desem yalan olur.

ser-_-dar ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Kötü arabalar iyi sürücüler ile daha iyi olurlar :), ya bu problemleri manipüle etmelisiniz yada iyi yönlerini görüp kötü yönlerini açığa çıkarmayacak tarzda kullanmalısınız. Çok iyi otomobillerin bile şaşılacak tarzda çok zayıf yönleri var. :)

tna07 bunu beğendi.
  3. NeXus_

NeXus_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Sayın MSC konuya bekleniyorsunuz

4. elentra2015

elentra2015 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    TAYFUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Şimdilik tavsıyelerınızdekı gerçeklerden başka bır sonuç yok gıbı maalesef.Tum seyahatlerde mecburen sureklı muzık dinlemek durumunda kalcagız ses duymamamk ıcın.En azından muzık sevgımızı arttıracağız elentra sahıbı olunca.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    düşünülmesi gerekenler oldukça basit şeyler, birincisi elantra kötü araba değil, bir dacia logan değil mesela, yada bir renault manager değil, ikincisi havalar bir soğuk bir sıcak gidiyor benim arabanın hiç ses gelmeyen yerleri bile sabah 16 *C lik havada büzülüp öğlen 28*C de genleştiği için gösterge kadranı çerçevesinden arka pandizota kadar heryerden çıtır pıtır sesler geliyor akşamları, yazın kavurucu sıcakta yada kışın havalar sürekli serin kaldığı dönemde bu sesler azalacaktır kullandıkça döşeme aralarına dolan toz pislik gibi şeyler buraları tıkayıp sesin azalmasına neden olacaktır az da olsa, kaldı ki bir kutu silikonlu koyu gres yağı bulup aralara sürtünen parçalara sürülebilir, ileride detaylı bir ses yalıtımı işlemi düşünülebilir, bir tane tornavida ile sağdaki soldaki vidalar sıkıştırılıp gevşetilerek ayarlanabilir.

bir üçüncüsü arabanız daha çok yeni bütün kauçuklu darbe emici aksamı da henüz yeni amortisör takozları yeni, viraj burçları yeni, amortisörler sıkı halde, salıncak burçları sıkı halde, heryeri sımsıkı halde olunca yoldaki en ufak bir girinti yada çıkıntı direk şaseyi titreten etkiler olarak konforsuzmuş gibi belirti veriyor zamanla 10000-20000km lere doğru süspansiyon sisteminde bir oturuşma bir yumuşama oluşabiliyor, o zaman daha konforlu hissettirebilir ben getz i yeni aldığımda taşlı mıcırlı yolda gittiğimde baş dönmesi ve sersemlik geçiriyordum titreşimlerden dolayı yabani at gibiydi, babam sıfır i30 aldığı zaman en küçük kasiste bile araba insanın omurgasına hasar verecek gibi zıplıyordu ancak şu anda 50000km ye dayanan getz te ne kadar bozuk yoldan da geçsem deli gibi titremiyor sadece koltukta biraz hissedilir halde kaldı ve 20000km ye dayanan i30 da kasisleri eskisi kadar hissettirmiyor bazen kasisten geçtiği belli olmuyor parke taşlı yolda asfalt varmış gibi gidiyor yeniyken ufak bir titreme oluyordu. Bu problem gelecekte insanı illet ettirse bile süspansiyon ve yere temas eden lastiklerde modifiye yolu her fırsatta açık zaten.

Bu problemleri bu şekilde kafanızdan atarsanız sürüşe odaklanıp iyi yönlerini keşfetmenize fırsat doğar.

elentra2015 bunu beğendi.
  6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun, keşke almadan önce test sürüşü yapsaydınız, daha önce Hyundai tecrübeniz olmuş, memnuniyetsizliğiniz de varmış bunun üzerine test etmeden almanız şanssızlık olmuş adınıza.

tna07 bunu beğendi.
  7. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    şimdi hataya düşme konusunda güzel atasözlerimiz var. eşeğin bile bir çukura iki kez düşmediği falan (söz meclisten dışarıdır ) satın kurtulun bir daha hyundai almayın çevrrenizede tavsiye etmeyin bence haksız mıyım ?

Murat, alper4159 ve ser-_-dar bunu beğendi.
  8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bizdede 2011 model 8 bin km'de dahi olmayan Elantra var. Tümseklerden çukurlardan geçerken sadece ses yapan kısım kapı fitilleri. Buda olağan birşey bence. Tedavisi kolay ama ben el sürmüyorum. Fitilleri vazelin sürüm sildikten sonra daha o bahsettiğim seslerde gelmiyor. Elantra'nın süspansiyonu ise arkasının yalpa yapması haricinde darbeleri güzel emiyor. He 225/45/17 orjinal fabrikasyon çıkışlı Astra kadar iyi olmasada başarı limitleri içinde şahsen.

9. elentra2015

elentra2015 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    TAYFUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet malesef test etmedim.hoş test arabalarıda şonuc olmuyor.Ç sınıfı bir araçta bunların olma ihtimali yok diye düşünmüştüm. Yapacak bir şey yok şimdilik. Müziğe devam Hyundai ye minnettarım 50 yasında yüksek sesle muzik dinlettiripþirip
    kendimi genç hissettirdiği icin

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. elentra2015

elentra2015 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    TAYFUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim moral verdiğiniz için. Söyledikleriniz içinde bundugum şu durumda umutla bekleyeceğim nihai

Sonuç olur inşallah. İnsan üzülüyor.

11. cenker_baba

cenker_baba Guest

bence satın kurtulun

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Test sürüşü yapılmadan nasıl araç alınıyor anlamadım benim bir markaya antipatim varsa yanında bile geçmezdim kaldıki elantranın öyle yabana atılacak bir araç olduğunuda düşünmüyorum

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

alper4159 ve MSC bunu beğendi.
  14. elentra2015

elentra2015 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    TAYFUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ELANTRA olarak duzeltıyorum.Uyarı ıcın tesekkur ederım.
    Ancak 100 kısıye bu ısmı yazdırdıgınızda göreceksınızkı 99 kısı elentra yazma egılımınde olacaktır.

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Katiliyorum. Konfor olarak era ile ayni demek zaten pek inandirici gelmiyor bana.

16. elentra2015

elentra2015 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    TAYFUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tamda sızın düşündüğünüz gibi Artık C sınıfı bır aracın yabana atılmayacagını dusunup Test araçlarında kesın sonuc alınmadıgına ınanan bırıde olarak aldım.Anlayacagınız bende ıhtımal vermedım..Bıldıgınız gıbı test surusunde fıkır sahıbı olma ıhtımalı maksımum %20 dır.
    Bu nedenle Yabana atılmayacak bır araba aldıgımı dusundum.

17. elentra2015

elentra2015 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    TAYFUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arzu edersenız sıze kullanırabılırım aracımı.Şu anda 1800 km de .49 yasındayınm bugune kadar aldıgım aldıgım 12 ci arabam.Anlayamadıgım ınanmamanızı gerektırecek nedır.Ben su anda yasamakta oldugum sorunu sızce ıs olsun dıyemı burada paylaştım.70.000.-TL verip almıs oldugum aracı neden eleştirmek durumunda kalayım.Demekkı kendıme gore yasadıgım bır sorun var.

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  19. kaptandoktor

kaptandoktor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Günay GÖK
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Kia
    Şu ana kadar iki araba satın aldım. Bunlardan biri 2012 i20 crdi, ve şuanda kullandığım 2014 accent blue crdi. mesleğim gereği türkiyede fazla olamadığımdan dolayı aylık olarak araç kiralıyordum. linea, polo, golf, jetta, fluence, fiesta kiralamıştım.

Ben ne i20 de trim sesi duydum nede şu anda kullandığım accent blueda. ikisindede tıkırtı sesi yok, mıcırlı ve çukurlu yollar dahil. babamın aracı olan renault latitute(2011 model 2000 motor dizel) 110km/h ile girdiğim virajda savrulan ve tabiri caizse göt atan d segmenti latitute idi. aynı viraja 140 km/h accent blue ile girdim ve çıktım. herhangi bir savrulma yoktu.

Kısaca demek istediğim bundan sonrada bir araba alacak olursam o yine Hyundai olur. Siz aklınızda Hyundai'i nasıl soktuysanız o arabada sizi yolda öyle savurur öyle trim sesi yapar ama ne şartla, olmayacak viraja olmayacak hızda girerseniz doğaldır ki savrulur aynı şekilde trim sesi.

Birazcık aracınızı sevin sahiplenin.

Murat, MehmetHan ve umut1922 bunu beğendi.
  20. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,112
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam bende de 2013 i20 var bende olan olaylar, torpido kapağını dilin girdiği karşılığa bir şey yapıştırıp azalttılar , kapı fitillerine vazelin sürdüm , bagajda bulunan takım taklavatı çıt pıt ambalaj ve süngere sarıp bağladım tek ses kafalıklarda bulunan sonradan taktığım süspansiyon yayları. Siz de farklı bir yöntem bulmuşsunuz( müzik) güle güle kazasız kullanınız.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bu Sayfayı Paylaş