Son zamanlarda haberlere konu olan elektronik radar sistemi TEDES uygulamasına son verildi. Bayramdan önce iyi haber
Dikkat edin ! Henüz yürürlüğe girmedi sanki. Bakan az önce açıklamayı yaptı. 10 gün sonra uygulama sonlandırılacak gibi bir şeyler söyledi.
Bakan açıklama yaptı böyle iş olmaz diye. Tedesin olumlu ya da olumsuz yanları var. Ben tamamen karşı değilim bu sisteme ama uygun koşullar sağlandıktan sonra
Babama yeni geldi Osmancık ta 68 km ile 412 tl ve 2 dk sonrası başka radar 90 km ile 199 tl. Şehirler arası yolda mahalle (50km sınırı) olmaz. Yol yaptım diye övünüp duruyorsan o mahallenin etrafından geçirirsin yolu. Tedes i kuran firmaya kurulum bedeli vermeyip cezadan pay verilirse firmanın tabela arkasına radar kurup yavaşlama fırsatı tanımadan ceza yazması normaldir. Yine bi çark dönüyor ya umarım çevrenin başına geçer.
İste ben de bundan bahsediyorum abi. Cevre yolunu yaparsın ondan sonra şehir içine kurarsın tedesi. Şehirlerarası yol şehir merkezinden geçiyor diye her geçeni anlayalım mantığı yanlış.
benim navigasyonda hız limiti sesli uyarısı var uzun yola hep navigasyonla gidiyorum kadrandan farklı olarak GPS ten gerçek hızı da görüyorum radara girmiyorum. 141km hızla girilmiş radar cezam var çerçeveletip asacağım duvara daha yapamadım.
Ben de yıllar önce vosvosumla radara girmiştim, polisler fotoğraf çekilecekti neredeyse ceza tutanağı ve vosvosla