Selamlar arkadaşlar...Bu gün bir arkadaşım arabasına (eski model renoult tx) elektronik klima taktırmış. Montajı bursa sanayide yaklaşık 3 saatte 350 tl. karşılığında yaptırmış. Gücünü aküden alan bu klima sistemi , otomobili hiç bir şekilde performans yada çekişten düşürmüyormuş. Bunu yaptıran arkadaşım, bu işi yapan yerin ismini bilmiyor, 2 saattir bu konu hakkında araştırma yaptım ama hiç bir sonuca ulaşamadım. Sizden ricam bu konuda bilgisi olan yada yardımcı olacilecek arkadaşların bana yol göstermesidir...Şimdiden çok teşekkür ederim...
1.4 karbürütörlü 64 hp lik Renault TX araca elektrikli klima takıldığını belirtiyorsunuz. 350 tl lik bir rakam telaffuzu geçiyor. Siz araçta bu klimayı gördünüz mü acaba ? Görmüşseniz lütfen tarif edebilirmisiniz, araştırmalarımızı onun üzerine yapalım. Çünkü, çok özel bir durum ve hiç bir şekilde piyasada lanse edilmemiş bir olay bu. Düzenleyen : Ogun
Sayın ogün moderatörüm...Bahsettiğim arkadaşım buraya yakın bir köyde ikamet ediyor uzun süredir beraber çalışıyoruz. Bana bu durumu ilk anlattığında çok şaşırdım ve arabası burada olmadığı için (köyde olduğundan) görme şansım olmadı. İlk fırsatta gerekli incelemeleri yapıcam ve daha ayrıntılı bilgi vermeye çalışıcam. Bu konu ile ilgili derin bir araştırma yaptım internette...Bursa da bu işi yapan bir kaç firmanın telefonunu buldum...müsait olduğum zamanlarda görüşmelerde bulunucam. Eğer fiyat denildiği gibiyse bende yaptırmayı planlıyorum ve son olarak her araç için ayrı fiyat çıkarılıyormuş, nedeni ise otoların havalandırma kanalları ve sistemleri için işçilik ve malzeme oranı değişkenmiş. İlginiz için teşekkürler,iyi çalışmalar....
akuden beslenen klimalar yeni bişi değil. Daha önce sanayide böyle bir arac gelmişti. Sarj dinoması bozulmus. Bizim usta da buna cok yüklenilmiş o yuzden bazı parcaları yanmıs diye söylemişti. Adamda sonradan elektirikli klima taktırdıgını soylemişti. Klima elektirikle calıaıyormus ve akuden besleniyormus. Duydugum bu kadardı. Usta ozmn uyarmıstı onu, hem akuyu cabuk bitirir hemde sarj dinomasını bozar bu demişti.