http://ekonomi.milliyet.com.tr/elektrikli-otomobil-nasil-ve-nerede-sarj-edilir-/ekonomi/ekonomidetay/18.09.2011/1440020/default.htm
Evde şarj ediyoruzda ben her yaz izmire yol yapıyorum tatil e de gene bodrum didim kuşadası gidiyorum.Bu aletin şarjı bitti kaç saate şarj oluyor ayıptır sorması hiç ondan bahsedilmiyor.İnsanın kafasında soru işareti bırakıolar.İyi yanları iyide dezavantajlarınıda söyleseler insanlar ne bekliyo araştırınca ne çıkıo tüm hayaller iptal ondan sonra Düzenleyen : Koruycu
aynen bende onu merak ediyorum o konu hakkında hiç bi şey yazmamışlar full şarj ile kaç km yapılıyo şarj kaç dk da fulleniyo bunlar hakkında hiç bi bilgi yok
Yolda biterse demekki cortuz ) 3 saat yolda bekle dur.Adam far yakmaz teyip açmaz şarj bitmesin die busefer )
elektrikli araçlar üzerine tez yazıyorum yüksek lisansımdan dolayı.. benzinlikler gibi şarj istasyonları olacak sizin beklemenize gerek kalmayacak boşalmış bataryaları bırakıp dolu bataryaları takıp yola devam edeceksiniz.
Peki bu bataryaların ömürlerini tüketmemiş oldugunu nerden anlayacagız.Adamın biri bataryalar pert olmuş Atmış oraya gitmiş.Biz alacaz ne olacak ? Yanlış anlaşılmasın benzin fiyatlarından bıktım tüp taktırmıyorum sonuç itibariyle nekadar az binsekde araçlarımız nekadar az yaksada lt fiyatları çok fazla.Alınabilir ama nasıl yürüyecek bu iş onu çok merak ediyorum Düzenleyen : Koruycu
Bataryaların ömürleri dirençlerine bakılarak tahmin edilir, bataryanın iç direnci sıfıra yaklaştıkça batarya şarj tutmaz.Bu yüzden istasyona gelen ve artık şarj tutma özelliğini yitirmeye yüz tutan bataryalar,dönüştürebildiği ölçüde geri dönüşüme gidecek..
Herşey iyi güzel.Bişeyi unutuyosunuz biz türküz kafamız iyi çalışıyor hileye hurdaya ) Peki istasyonlar bu bataryaların geri dönüşüm masrafından kurtulmak isterler.Kullanıcılar ben kendi bataryamı isterim gibi bişi söyleyebilirler.Babam gibi birine denk gelirlerse orjinalci ben arabamın orjinal parçasını isterm diye tutturabilir.
Kardeş zaten Türkiye nin elektrikli araç ile tanışması 50-75 yıl arasında öngörülüyor o zamana piyasada pek orjinal adam kalmazhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
ben sıfır araba aldığım zaman bataryam biterse sıfır bataryamı bırakıp daha önce kaç kere kullanıldığını bilmediğim ve belkide bi süre sonra sorun çıkaracak bataryayı istemezdim herhalde.bide bu bataryalar biraz pahalıysa arabadan bunları çalarlar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif...bence bu sistemi biraz daha geliştirmeleri gerekiyo tutması için.
Bir makalede okumuştum dediğiniz çalınma işlemine karşı şöyle bir yöntem geliştirilmiş bataryalara araç içinden açılan bir kapakla ulaşabiliyorsunuz ancak araçın kontağında anahtarınız olmadan batarylar sökülüp takılamıyor..
Şöyle birşey olacak, hiçbir aracın kendi bataryası olmayacak, zaten her ay düzenli olarak bataryalara (kullanım bedeli olarak) kira ödenecek.
Bu sistem yerine CNG (Sıkştırılmış dogalgaz) işini yapsalar.Hem kullanamadıgımız ve parasını ödedigimz gazı kullanabiliriz.Hemde cng daha ucuza geliyor.Düşünsenize 2.0 lt turbolu bir araç 100 km 11 tl ye gidiyor.Daha ne olsun....
menzili 160 km yazıyor birçok yerde, şehir içi kullanım için bile az gözüküyor, şehirler arası zaten gidilmez bir yerde duymuştum hangi marka oolduğunu hatırlamıyorum ama çok daha uzun menzilli elektrikli araç yapmışlardı biraz daha beklemek daha iyi olcak gibi...
160 km ise eğer menzili şehir içinde hadi bi nebze kullanılır 3-4 günde bi şarj edersin doldurursun da memlekete gitcek oldun diyelim dağın başında şarj bitti ee ? napcaz dağın başında statik elektrikmi üretcez
Ozaman bi metro açacaz kardeş Bisikletine binen metro severlerin enerjisiyle bir bataryanın dolum reklamınıda sen çekeceksin ))