Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elektrikli Ayna Problemi :(

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda EmreFirat tarafından 29 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar merhabalar , önce ki aracım peugeot'da aynaların buğusunu çözmek için arka cam rezistansı tuşuna bastığımda aynalarda ısınıyordu ki çoğu araçta da bu şekilde biliniyor doğrusu. Getz aldım 1 yıl oluyor ama aynalar hiç ısıtmadı , bir ara şöför kapısının soketinde problem vardı araç şasesine giren kapıyla o aradaki hortumda aynalar çalışmıyordu kablolar kopuktu elektrikçi hepsini toplayıp yapmıştı. Fakat aynalar yine ısıtmıyordu bir türlü.
    bugun akşam üzeri tanıdık bir parçacı ile konuştum dedi ki getz'lerde aynalar elektrikli olsa bile ısıtmalı olmuyor iki tip var dedi ona dikkat et dedi . Böyle birşey varmı ilk kez duydum şaşırdım ?
    Benim aynalar elektrikli her yöne dönüyor fakat rezistanslı değil mi oluyor bu durumda ?
    Sigorta şemasına baktığımda ayrı ayrı 2 sigorta gözüküyor açıklamada 'arka cam buğu çözücü' diyor acaba biri arka cam biri ise aynaların mı sigortada atmış olabilir mi fikirleriniz neler ?

2. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    aracinin paketi nedir , benim getzimde elektrikli isitmali ayna diye sifir alirken zamaninda opsiyon listesinde yaziyordu sunroof dahil full almistim ozamanin sartlarinda

haliyle sadece elektrikli aynada olabilir

3. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Aynalarını söküp bakabilirsin ayna ısıtıcısının kablolar direk camın arkasına gider varsa sigorta tesisat sorunudur, kablolar yoksa Emre kardeşim maalesef ...

MSC bunu beğendi.
  4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    aynanın arkasındaki üçgen kapağı sök. oradaki soketi de çıkar eğer iki tarafta da 5 tane uç varsa ısıtma vardır. 3 tane varsa ısıtma yoktur. benim tahminim büyük ihtimal ısıtmalıdır ama hyundainin ayna ısıtması öyle camdaki su tanelerini kurutacak kadar fazla bir ısı vermiyor. sadece karlı buzlu havada karın buzun erimesini sağlıyor.

6. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Selam abim , paket olarak hangi donanıma giriyor bilmiyorum ama içerde gördüğüm donanım 2006 model makyajlı kasa 4 cam otomatik , klima , elektrikli ayna , yol bilgisayarı mevcut
    Abi tesisatını yarın bi kontrol edicem Mursel abinin dediği gibi , yoksada bir proje öyle yaparız artık napalım :)

Benim aynalar araç gövde rengi değil araç komple boyalı , aynalarda sonradan takılma büyük ihtimal ben tesisatı ve camı kontrol edeyim gerisine ona göre bakayım inşallah ayna arkasında 2 tane soket görürüm boşta :)))
    Abi dediğin gibi yapıcam yarın sayayım bi kabloları ama soketler döşemenin altındaydı sanki ayna içinden direk çıkıyor kablo kapı içine uzuyor soket orada şeklinde hatırlıyorum kolonları değişirken öyle gelmişti bana , ısıtma hiç yok diğer aracımda aynaya el değmezdi ama bunda aynalar felan buğulu hep buz gibi hiç bir şekilde bir işe yaramadı yani :/

<<bülent>> bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş