Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elektrikli ayna problemi

'Getz Forum - Club' forumunda EmreFirat tarafından 27 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar 2007 model getz makyajlı kasa . Aracı aldığımdan beri elektrikli aynalar bazen çalışıyor bazen çalışmıyor . Kolu inceledim söktüm soketi kontrol ettim temassızlık vb varmı gibisinden hiç sorun yok düğme doğru çalışıyor bastığımda anormallik gözükmüyor . Çalıştığı zamanlar yine düğme normal hani çok abanmıyorum hassas bastığımda her yöne çalışıyor sağda solda ama bazen hiç çalışmıyor . Birde ısıtma konusunda sorun var , arka cam rezistansını açıyorum buhar gdiiyor fakat sağ sol aynadaki buğu gitmiyor ısıtmıyor aynalar . Ne gibi yol izlemem lazım ne önerirsiniz ?

2. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Aynaları söküp soketlere göz at, kararma oksitlenme varsa ilk önce bunu gider Emre, sıkıştırılabilir yapıdaysa sıkıştır.

3. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhabalar , Bülent abi soketten kaynaklı problem olduğunu pek düşünmüyorum açıkcası . Yani gittimi sağda solda gidiyor geldimi ikiside geliyor , sağ yada sol ayna ayrı ayrı olsa ayna motoruna felan yorucam ama şuan mantık yürüyorum ya ayna düğmesinde var bir sorun soketini kontrol ettim uygun geldi ama içi belki dağınıktır ki basarken hiç anormallik hissetmedim . Yada aynalara elektrik gelen yerde sigorta panosunda vb gibi yerler geliyor aklıma :/

4. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Belki Emre ne diyeyim senin anlatımından yola çıktım hem zaman zman çalışmama hem aynı anda ısıtmasının çalışmaması ... ilginç bakalım ne çıkacak.

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Xd2 de elektrik işleri ile ugraşırken aracın elektrik tesisatının düz mantık ile yapılmadıgını anlamıştım. Mesela söför döşemesi sökülürse tüm camlar çalışmıyor ön göğüs orta kısmı sökülürse dörtlüler ve sinyal çalışmıyor gibi gibi. Sizin en olmadık yerden kaynaklı bir.sorun olabilir mesela ben gündüz farı yaparken klimayı sürekli devreye sokmuştum fark edene kadar epey fazla yakıt harcamıştım.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    kullanmaya kullanmaya afallıyor o ayna çevirme düğmesi, bendekinde de bazen bir bakıyorum çevirmiyor biraz bas çek yapınca abanınca falan açılıyor kendine gelip oynatıyor aynaları, büyük ihtimalle ayna ayar butonunun altına temas spreyi varya ondan falan sıkmak temizlemek gerekecek ama nasıl açılır nasıl yapmak lazım bilemem geçenlerde hazır kapıyı sökmüşken ayna kumanda panelini de cam kumandalarıyla beraber komple söküp kurcalayıp elden geçirebilirdin aslında:) led falan taktıkları kart vardı altında bir ona birde üzerine basan butonların temas lastiği varsa onlara bakmak lazım sökerken dikkat o parça epey pahalı derler.

Arka defog çalışıyorsa ama yan aynaların her ikisinde de defog çalışmıyorsa sebebi bulmak epey zor, aynanın camının arkasında iki tane kablo soketi var ayna camını kanırtmadan sökebilirsen görülebiliyor oradan ayna arkasındaki rezistansa gidiyor elektrik, bunun start modelinde aynalar elektrik ısıtmalı mıydı bilmiyorum galiba değildi ama seninki start modeli değil fakat sonradan ayna değiştirilmesi olmuş olabilir mi?

7. erdem0655

erdem0655 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    erdem karabacak
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Aynalari yukari asagi ve saga sla hareket ettiren ikiser tane motor varmbu motorlari aynalara baglayan dişliler var,ayna el ile kanirtilmis olmali ki dişli sıyırmış ya da takılı kalmış olabilir.öncelikle ayna içi kontrol edilmeli,düğme en son ihtimal...

8. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Doğrusun abi valla bende şaşırdım napıcağımı , hani ayarı felan tam ama işte arada çalışmaması can sıkıyor yoksa çok aşırı ihtiyacım yok tabikide :/
    Cevabınız için teşekkür ederim :) Biraz tespit etmeye çalışıyorum ama yok bir sonuca varamıyorum bugun gün boyu test ettim sabah çalışmıyordu , düğmeye hassasda bastım sertte bastım . Dönüşte çalışmaya başladı 180 - 210 km arası bi yol yaptım bugun full çalıştı az önce gece 3 gibi geldim eve yine baktım çalışıyordu . Acaba soğuk havada sabah mı çalışmıyor bunu tespit etmeye çalışıcam şimdi , araç içi nemli gibi olabiliyorya sabahları buz gibi oluyor belki o sırada düğme içi buğlu vs gibi şeyler geliyor aklıma . çalıştığındada çok hassas zorlamadan her yöne çok güzel çalışıyor , çalışmadığında biraz bastırdımda ama yok tık demedi :)
    Abi yine sökerim kapı panelini o sorun değil 1 tane vida tutuyor dipteki soketine baktım aynanın ama bağlantılarında gevşeklikte yok çok enteresan sanki böyle çalışmadığında sadece sigortasını çıkartıyorsunuzda çalışmıyor , sigortayı takınca çalışıyormuş havası var . Donanım olarak bildiğim kadarıyla araç 2007 1.5 crdi vgt gl active olarak geçiyor 88hp . Donanımı neye göre ayırt ediyolar bilmiyorum çok ama gördüğüm kadarıyla araçta olanlar : eps , immo , şöför tarafında gözlük kabı , kol dayama , 4 cam otomatik , klima , yol bilgisayarı vb özellikler mevcut . Baktığım bu tarzlarda hep elektrikli ayna var sonradan konulmuş olcağını sanmıyorum :(
    yorum için teşekkürler fakat çalışmadığında iki aynada çalışmıyor ve çalışırken çok sessizler , aynı anda gidiyor yada geliyor ikisi . O yüzden ayna motorlarına pek ihtimal vermiyorum şuan tek düşüncem ayna düğmesi yada sigortasıyla alakalı diye düşünüyorum tam emin değilim :(

9. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Emre düğme konsolunda ufak röle de vardı bir ihtimal soğuk lehim yüzünden, bir kontrol et.

msaffak ve EmreFirat bunu beğendi.
  10. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu cam açma düğmelerinin olduğu panelde bir röle mi abi ? yoksa ön ayna ayar düğmesinin içerisindemi nereyi kontrol edeyim acaba tam olarak

11. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Bendeki araçta cam ve ayna düğmeleri tek parça.

12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bende getz varken benim de çalışmıyordu bazen, sürücü kapısındaki düğme takımını komple söktüm. ayna düğmelerinin olduğu yerde yağlı kirler vardı. onları temizledim ve güzelce zımparaladım. sonrasında çok düzgün çalışıyordu.

13. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Dıştan benimde tek parça abi kompe bütün , kolu çıkardığımda içeride ayna için ayrı soket camlar için ayrı soket vardı , bende ayna düğmesi ayrı diye düşündüm :)
    Galiba en iyisi ben önce bir sökeyim bu düğmeyi inceleyip temizleyeyim ona göre daha iyi karar veririm heralde yada bir arkadaştan felan önce çalışmadığı anda bir alıp deneyeyim düğmeyi

14. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    O yağ bende de var bildiğim kadar düğmenin arklanmasını ve korozyon gibi dış etkenlerden koruyor ben silmedim ve sıkıntı yaşamıyorum, pardon eksik bilgi geçen sene söktüm ilk sahibi olduğum için de daha önce söken olmamıştır ;).

15. msaffak

msaffak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mehmet şafak
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    merhaba bnim 2008 1.4 doch ov sol aynam ısıtmıyor ne olabilir bülent abi ????

16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    camın rezistans kablosu atmış olabilir, camı söküp bakmanız lazım elektrik geliyor mu .v.s

msaffak ve <<bülent>> bunu beğendi.
  17. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Başka konudaki mesajına cevap yazdım. Ölçü aletiyle ölçmelisin.

msaffak bunu beğendi.
  18. msaffak

msaffak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mehmet şafak
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    teşekkürler cevabınız için peki ayna camını fön mak. vs ısıtsam kendime doğru ceksem sorunsuz kırılmadan çıkar mı?

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    ısıtmalık birşey yok, tırnakları var, çekince gelir ama kırılabiliyorda, ustasının sökmesi lazım.

<<bülent>> ve msaffak bunu beğendi.
  20. msaffak

msaffak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mehmet şafak
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    hocam kocaelideyim cayırovada valla burdaki bütün ustalara gittim sökebilen adam yok kırılabilir diyo hepsi. yani beni maksadım tırnakların genleşmesini sağlamak kırılmasını en aza indirmek malum hava soğuk

MSC bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş