Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elektrikli ayna çalışmıyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda metege tarafından 11 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. metege

metege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba,
    2006 getzin aynaları çalşmıyor elektrikçi kumandadan kaynaklandığını ve sürücü kapısındaki cam switchlerinin de olduğu tüm kumanda takımının değişmesi gerektiğini söyledi..
    Sadece aynalar için bütün kumanda takımını almak istemiyorum..
    Akparda 132 TL görünüyor..

http://www.akparca.com/Getz-06-Otomatik-Cam-Ana-Sivici-On-Sol,PR-3164.html

Ayna kumanda yuvasını söküp tamirinin bir yolu yok mu??
    her iki taraftaki aynada sadece tek yöne çalışıyor..mesela aynayı sağa döndürebiliyorum ama sola-aşağı-yukarı oynamıyor..

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. aslan7333

aslan7333 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Talip Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    büyük ihtimalle tamir olur.kumanda butonunun dağıtılıp bakılması lazım.benimki de hemen hemen aynı durumdaydı,söktüm,çok kirlenmişti,içinde küçük plastik pimler var,çalışamıyordu kirden.temizledim,düzeldi.

4. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
  5. lazza

lazza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende söktüm arkadaş tv tamaircisi ona götürdüm temizledi çok birşeyi yok ama sadece sağ sol çalışıyo yukarı aşşağısı çalışmıyo:((

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aynı sorun bende de var, iki ayna da aşağı yöne çalışmıyor. ikisinde birden olduğundan ben de kumanda kısmında arıza olduğunu düşünüyorum. ben olsam yeni kumanda takımı almazdım. mutlaka tamir edilebileceğini düşünüyorum. boş bir zamanda söküp bakacağım.

7. ibrahimes

ibrahimes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Merhaba arkadaşlar. Hyundai Accent Admire 2005 <ADKLIK style="BORDER-BOTTOM: #cc0000 1px solid; COLOR: #cc0000; CURSOR: pointer; FONT-WEIGHT: bold; TEXT-DECORATION: none" id=adklik0 AdklikJquery1319127134138="1">model</ADKLIK> aracım var. <ADKLIK style="BORDER-BOTTOM: #cc0000 1px solid; COLOR: #cc0000; CURSOR: pointer; FONT-WEIGHT: bold; TEXT-DECORATION: none" id=adklik1 AdklikJquery1319127134138="2">Son</ADKLIK> bir haftadır karşılaştığım bir sorun canımı sıktı. Araştırdım ama <ADKLIK id=adklik2>herhangi</ADKLIK> bir cevaba rastlayamadım. Bir haftadır sağ aynam kontağı her kapattığımda yukarı doğru <ADKLIK id=adklik3>otomatik</ADKLIK> kalkıyor, aracı her çalıştırdığımda <ADKLIK id=adklik4>bu</ADKLIK> ayarı tekrar yapmak zorunda kalıyorum. Bugün kontak kapalıyken elimle düzelteyim dedim aşağıya doğru ittirdiğimde <ADKLIK style="BORDER-BOTTOM: #cc0000 1px solid; COLOR: #cc0000; CURSOR: pointer; FONT-WEIGHT: bold; TEXT-DECORATION: none" id=adklik5 AdklikJquery1319127134138="3">motor</ADKLIK> otomatik <ADKLIK style="BORDER-BOTTOM: #cc0000 1px solid; COLOR: #cc0000; CURSOR: pointer; FONT-WEIGHT: bold; TEXT-DECORATION: none" id=adklik6 AdklikJquery1319127134138="4">olarak</ADKLIK> yine yukarı alıyor. Sorun ne olabilir? Şimdiden cevaplarınız <ADKLIK id=adklik7>için</ADKLIK> teşekkürler...
    <DIV sizset="64" sizcache="7" ="konuicipaylas">
    <DIV sizset="64" sizcache="7">

Düzenleyen : ibrahimes

8. Mathschi

Mathschi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Hasan murat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    merhaba arkadaşlar. 2011 getz crdi aracımın elektrikli sağ aynası hareket etmiyor. sol aynada sorun yok ama sağ ayna hiç bir yöne hareket etmiyor. sizce neden olabilir.

9. sahms

sahms Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Mustafa SahMS
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Sen boşver elektrikçiyi, ayna switchi kumanda takımının içinde ayrı bir mekanizma.
    Hareket sorunu kısmi olarak bende de vardı. Bir önceki arkadaş abanmış herhalde üstüne durmadan. İyice bastırınca alıyordu hareketleri.
    Bende Söktüm, abanmaktan switchi tutan tırnakları kırılmış onları yapıştırdım, diğer arkadaşların dediği gibi switchin üzerini ve basılan plastiğin üzerindeki metalleri bir güzel temizledim.
    Şimdi sorunsuz çalışıyor. Birkaç tornavida ile dikkatlice kapının iç kısmını sökebilirsen bakarsın durumuna.
    Hallolacak gibi değilse Sadece şu parçayı arayıp bulabilirseniz de işinizi görür;
    http://www.ebay.com/itm/GETZ-02-11-...100-/111550014707?hash=item19f8e624f3&vxp=mtr
    http://www.imparatorotomotiv.com/index.php?route=product/product&product_id=1660

Ebay dakide ortalama 45 lira civarına geliyor. Yerli tedarikçiyle görüşüp yerinden alırsanız bir ihtimal indirim şansınızı zorlarsınız :)

Bu Sayfayı Paylaş