Merhaba arkadaşlar. Benim hyundai accent era aracım var. Aracimdaki sorun ise sürücü tarafindaki elektrikli ayna sağa sola ve yukari çalışıyor. Hatta yukari aldigimda biraz aşağıda iniyor. Ama tam olarak aşağı inmiyor. Sagtaraftaki aynada problem yok o aşağı tam olarak iniyor. Acaba sorun ne olabilir?
Aşağı tuşuna basılı tutup aynaya el ile aşağı inmesi için destek verin. Sürtünme vs var ise zamanla yerine alışabiliyor. Başlarda zorlanır sonra alışır. Olmasa içine wd-40 veya balata spreyi sıkın. Bi ara şirketteki focusun aynasını geri manevra yaparken garip bir şekilde vurmuştuk. Sağ yaparken takılıyordu. Yavaş yavaş alıştı , sonra sorunsuz oldu
Örneğin ="ai_torcuk, post: 685112, member: 35094"]"Tam olarak aşağı inmiyor" dan kastınız kaldırımı mı görmek istiyorsunuz?[/QUOTE] Örneğin yukarı tuşuna basıyorum yukari çıkıyor. Ardindan aşağı tusuna basıyorum aşağı iniyor. Ama hep orta mesafeye kadar iniyor. Yani kaldırımi görecek seviyede inmiyor. Elimle destek verdim aşağı tuşuna basip yine olmadi. Ne olabilir bi türlü anlamadim
@deza nın dediği gibi takılma olabilir. Benim araçtada (yumurta accent) yön farketmesizin uç noktalara gitmediğinde gitmediği yönün tam tersine getirip elle aynayı biraz hareket ettirince oluyor. Elle hareket ettirince "çıt, çıt" diye ses geliyor benim araçta. Sende istersen çok zorlamadan bir dene. En yukarı getirip, düğmeyi bırakıp elle aşağı doğru bir bastır, belki olur. Ama dediğim gibi çok zorlamadan.
Bi deneyeyim. Zarar veririm diye elimle bastirmadim. Hafif hafif bi bastirayim. Olmadi aynanın arka tarafina wd40 sıkacam. Faydası olur inşallah
Denedim elimle asagi dogru bastırdım ama fayda etmedi. Wd40 sıktım oda fayda etmedi. Sorun ne olabilir acaba? Aynayi sokebilirmiyim?
İlk söküp taktığımda yerinr oturtamamıştım tam, o zaman benzer sıkıntı çıkardı ellimle yönlendirebiliyordum. Sizden habersiz biri çıkartıp takmış olabilir mi? Komu açtım lakin resimler silindi, ayna camını çekince gelir oturtmak biraz zordur, geçme yerletine sıvı sabun sürüp biraz kolay geçmesini sağlayabilirsin bastırıp tam oturmasını sağla.
Dediğinizi yapacağım. Anladigim kadariyla aynayi kendime dogru çektiğimde geliyor. Deneyeceğim bakalım
Yeni konu basligi acmak istemedim Benim soyle bir ufak sorunun var Aracimda otomatik sistem var Geri vitese takinca yan aynalar kendiliginden asagi iniyor ve park etmeye yardimci oluyor Ama 2 yan ayna da oyle cok asagi iniyor ki nerdeyse on tekerlekler gozukecek Bunu biraz daha ortada birakmanin bir yolu var mi acaba Yani aynalar 70 derece degilde 35 derece asagi insin GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sistemi bilmiyorum belki zamanlayıcı içeriyorsa ayar potu olabilir veya bir eleman değişikliğiyle halledilebilinir, açıp resimlemen veya sisteme daha hakimsen parçalardan bahset.
Zamanlayici oldugunu sanmiyorum Sistem su sekilde Ayna ayar dugmesi sagda iken sadece sag ayna iniyor Solda iken iki ayna birden iniyor Ortada iken ikiside inmiyor ayni kaliyor GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar elektrikli ayna problemim çözüldü. Aynayi kendime dogru çıkarttim. Aynanin arkasindaki aynayi yönlendiren malzemeyi tam ortaya getirdim ve sonra aynayi taktım. Şimdi aşağı iniyor. Araci yeni almıştım. Muhtemelen benden önceki sahibi söktü ve yönlendirme yukardayken taktı. Buyyüzden de aşağı tam inmedi. Suan sorun kalmadı. Yorum yapan arkadaslara teşekküler