Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elektrik Tasarruf Cihazı YALANI

'Bilgisayar / Teknoloji / Bilim / İnternet' forumunda Ersin tarafından 14 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Donanımhaberden Alıntıdır

Bir televizyon kanalında 89 Tl ye satılan bir enerji tasarruf cihazı tanıtımı yapılıyordu . Sözde %25 tasarruf yapıyormuş
    [​IMG] .

Babam sipariş verdi cihazı ve sonuçları aşağıdaki gibi [​IMG]

kutusu bu şekilde [​IMG]

içinden çıkan garanti belgesi ve garantiyi veren firma

cihazın önden görünümü .

buraya kadar herşey normal. Ama ürün biraz hafif ve kalitesiz duruyor. Böyle olunca insan merak ediyor içini [​IMG]

dayanamayıp açtık [​IMG]

işte bu da cihazın içi

içinden çıkansa gerçekten enerji tasarrufu yapacak bir madde bildiğiniz cam macunu [​IMG]

konu yanlış anlaşılmasın . Firmaya dolandırıcı ( [​IMG] ) demiyorum .

Ürünü alıp tasarruf yaptığını kimse düşünmesin diye açtım.

alanlar ve kulananlar varsa da açıp baksınlar içine [​IMG]

Cam macunu lazımsa 89 Tl ye alınabilir [​IMG]

<<bülent>>, Erhan D., MSC ve 8 kişi daha bunu beğendi.
  2. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bizim arkadasın babasıda bu cihazın mağdurlarından.arkads açmış içini macun cıkmış cıhazın içinden.

3. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    teşekkürler abi... cam macunu çıkmasına çok şaşırdım ama... :D

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Birde 3 Kuruşluk Kondansatör Var Onuda Unutmayalım , Tasarrufa Etkisi Anlatılamaz :D

5. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    :D

6. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    televizyona çıkıp bu tür ürünleri satanlara söylenecek sözleri malesef buradan yazamıyorum :D

7. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    benim babamı da kadırmışlar ama şuan takılı cihaz :) içini açardım da korkuyorum çarpılırım filan diye :)

8. m_ertemur

m_ertemur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Mehmet Emin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Alanlarda kabahat yok. Bu tarz ürünlerin tanıtımına ve satımına izin veren ve ön denetimi yapmayan devletimin kurumları sağ olsun. Zaten devletim adam gibi iş yapsaydı hatasını yakaladığı firmaları ifşa edeceğine onlara öyle ağır cezalar verirdi ki yaptıklarına yapacaklarına pişman ederdi ama malesef olmuyor. Çünkü millet halinden memnun.

9. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    macun kaliteli gibi duruyor.

10. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Sokakta ne yüzle geziyorlar acaba?

11. volume23

volume23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erkan DEMİREL.
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    :D ee 89 lira verince kaliteli koymuşlardır.:)

12. ahmet4646

ahmet4646 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Ahmet Gençay
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam ne yanlış anlıyacağız resmen dolandırıcılık işte 3 tl maliyetle üret sonra elektrik tasarufu vaadi ile sat yalan-dolan işler dolandırıcılıktan başka ne olabilir geçenlerde abimde sipariş vermiş sadece isim ve adres istemişler bana söyledi kendi hiç anlamaz böyle şeylerden ben meslek lisesi elektronik mezunu olduğumdan az çok bilgim var çok saçma geldi bana bir prize cihaz takıp tasarruf yapmak hani giriş saat in olduğu yere bağlarsın falan cihazda gerçekten devreler vardır akımı ayarlıyordur tamam derimde herhangi bir prize takıp tasarruf yapmak hiç mantıklı değil kesinlikle alma dedim direk aradı iptal ettirdi böylelerine Allah yedirmesin millet ne zorluklarla kazanıyor bunların yaptıklarına bak.

13. road26

road26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    herkez yada ?
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    hocam bu ürünü izlemişdim bende gençden bir vatandaş türlü laflarla 300 tl lik cihazı 89 tl ye ilk 100 kişi ye diyordu ,,,

ben inanmıyorum böyle bişey olsa bütün firmalar elektirikle çalışan cihazları için böyle ucuz çözümleri uygular ,,ve şu an bir buzdolabı,çamaşır mak üzerinde enerji kartı olması zorunlu hepsi tasarruf için ugraşıp çok büyük ar-ge çalışmaları yapıyorlar
    ,

14. road26

road26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    herkez yada ?
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BASIN BÜLTENİ
    EMO‘DAN KAMU KURUMLARINA UYARI...TASARRUF CİHAZI KANDIRMACASINI DURDURUN

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), elektrik tasarruf cihazlarıyla halkın kandırılmasına karşı ilgili otoriteleri harekete çağırdı. EMO; "İnternet sitelerinden, elektronik ortamda yürütülen kampanyalara, cep telefonlarına gönderilen mesajlardan televizyonlara" kadar uzanan geniş bir ağ içerisinde pazarlanmaya çalışılan "sözde elektrik tasarruf cihazları" satışlarının durdurulması için; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Reklam Kurulu ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu‘na yazı gönderdi.
    EMO, elektrik fiyatlarına yapılan zamların ardından yeniden revaçta olan elektrik tasarruf cihazları aldatmacası konusunda ilgili kurumlar nezdinde girişimde bulundu. İlgili bakanlık ve kamu kurumlarına 15 Ekim 2012 tarihinde gönderilen yazıda, 11 Ocak 2010 tarihli açıklama ile kamuoyunu tasarruf cihazları aldatmacası konusunda EMO‘nun uyardığı anımsatıldı. "Adı geçen ‘sözde elektrik tasarruf cihazları‘ tamamen bir aldatmacadan ibarettir" denilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
    "Büyük işletmelerde zorunlu olan kompanzasyon işlemi, elektrik akımının iş görmeyen gücü (körgüç) olarak tanımlanabilecek ‘reaktif enerji‘nin sisteme geri verilerek, toplam elektrik üretiminde yaratacağı gereksiz artış etkisini önlemeye yöneliktir. Öncelikle, mevcut mevzuata göre ‘mesken abonelerine, tek fazla beslenen abonelere, bağlantı gücü 9 (dokuz) kW‘a (dahil) kadar olan abonelere‘ reaktif enerji tarifesi uygulanmadığının altı çizilmelidir. Yani bu abonelerin kompanzasyon yapmalarına gerek duyulmamakta, bu nedenle de bu sayaçlar reaktif enerji kaydetmemektedir. Elektrik tasarruf cihazı adı altında satışa sunulan bu tür aletler ise, zaten kayda girmeyen bu reaktif enerjiye yönelik küçük kompanzasyon aletleridir.
    Konut ve küçük işyerlerine cihazın pazarlanmasında kullanılan yöntem de işte bu noktaya yöneliktir. Bir grup floresan lamba yakılmakta; sözde tasarruf cihazı takılmadan lamba devresindeki akım, pens ampermetre ile ölçülerek müşteriye gösterilmekte; ardından cihaz fişe takılmakta ve aynı noktadaki akım yine ölçülmektedir. Cihaz devrede iken bir miktar azalan akım değeri üzerinden halkın aldatılması desteklenmektedir. İşin püf noktası da buradadır. Azalan akım, fişe takılan noktadaki reaktif enerjinin cihazdan şebekeye verilmesi ile oluşmaktadır. Kirli bir kampanya ile pazarlanan bu cihazlar bu tip sayaçların kaydetmediği, bu nedenle de tüketim faturalarına yansımayacak olan reaktif kompanzasyon işlevi görmektedir."
    Sonuç olarak bu cihazların aktif enerjiden tasarruf sağlamasının mümkün olmadığı anlatılan yazıda, tüketicilerin kandırılmasının kamu otoritesi eliyle önlenmesi istendi. Yazıda şöyle denildi:
    "2010 yılı verilerine göre ülkemizdeki toplam 33,2 milyon aboneden 27,4 milyonunun meskenlere, 4,2 milyonunun da ticarethanelere ait olduğu (ki bunlarında büyük bir bölümünün 9 kW ve altında bağlantı gücüne sahip oldukları) ve farklı abone grubunda olup tek fazlı sistemden beslenen aboneleri de göz önüne aldığımızda hiçbir işe yaramayan ‘sözde‘ tasarruf cihazlarının hangi amaçla pazarlandığı ortaya çıkmaktadır. Tüketicilerin kandırılmaya çalışıldığı bu ve benzer olaylarda kamu otoritesinin denetim görevini yerine getirmesi ve vatandaşın yanıltılarak dolandırmasına yönelik girişimleri engellemesi ve cezalandırması gerekmektedir."

15. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Reklamı yapan adamlar daha volt u watt ı bilmiyolar.Adam diyorki:TV 130VOLT la çalışır oysaki prizde 220volt vardır ve bu kullanmadığımız 90VOLT unda parasını ödüyoruz:D.Adamın elektirik ücretinin watt üzerinden ödendiğinden haberi yok(Yada varda saf vatandaşı kandırıyor):RpS_razz:Bu cihazı takınca o 90 voltun parasını ödemezmişiz:mad:

16. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İnsanımız neden bunlara inanıyor ? Neden aracında yada evinde az yakmak istiyor?

Elektirik, doğalgaz,benzin o kadar pahalı ki insanlar bu tip yalanlara kanıyorlar.

benzin 2 lira olsa kimse böyle şeylere tenezzül dahi etmez.

17. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    +1

18. road26

road26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    herkez yada ?
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    aynen katılıyorum
    dürüst vatandaş çalışıyo kazanıyo ama ülkem nereye elini atsan vergi ya,,,,,

sonra hile hurda kaçak ,,bide bu tip şarlatanlar insanları kandırıyor arkadaş kıbrıs da benzin mazot kaç paraTÜRKİYE de kaç para

19. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Bizim işyerini aramışlardı. Hemen araştırdık zaten sanayi elektriği her makinaya bir cihaz mı takıcaz ? yok dedim ihtiyacımız yok sağolun yinede arıyolar :D

Bu Sayfayı Paylaş