Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

elektrik sorunu-akü sorunu- akü şarj durum tespiti- kaçak tespiti

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda lostcoast tarafından 2 Ekim 2015 tarihinde açılan konu

1. lostcoast

lostcoast Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    147
    Ad Soyad:
    ..
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Selam arkadaşlar.

öncelikle konumla ilgili soruma gelmeden önce şunu belirteyim. Bu güzel sitemizde iyi araştırdım ama tam istediğim sonucu bulamadım. Onun için kusura bakmayın konu açmak zorunda kaldım. Eğer vproblemimle ilgili konu var olupta ben bulamadıysam özür dilerim mesaj kirliliği için.

sorunum tam olarak şudur.

1) bir hafta kadar önce A 101 den 50 tl ye teyp aldım. piranha marka. çok beğendim bu arada bu teybi. Teybi elektrikçiye montajını yaptırdıktan sonra uzun yol yaptım (kayseri) kayseri hiç bir sorun yaşammadım yanlız araç hoparlörlerine gaza basmamla beaber bir ince bir ses geliyor motor sesi gibi çok ince. gaza basmayla yükselen gazı bırakmamla alçalan bir ses. bu nedir ?

2) teybin üstünde orijinal hyundai teybininden farklı olarak dijital bir saat var. araç stop teyp kapalı konumda bile bu saat çalışıyor. kırmızı dijital bir şey. akü den elektrik çektiğinden aküyü boşaltacağı şüphesi doğrdu ki bende montajdan yaklaşık bir hafta sonra ( bu gün) 1,5 gün aracım yattıktan sonra çalıştırdım bu gün. marşa bastığımda tüm göstergeler yanıp sönerken zorlanarak araç çalıştı. Ben akünün bittiğini bunun sebebinin de zaten zayıf olan akümün ( önceden de durup dururken bir kaç gün yatıştan sonra aküsü bitiyordu) teybin dijital göstergesinin kullandığı elektrikten dolayı bitmek üzere olduğunu düşünüyorum. doğru mu düşünüyorum ?

3) birde ben aküden emin olmak istiyorum. akünün şarj olmadığını, şarj sisteminin çalışıp çalşmadığını, akünün şarj durumu kaç volt olduğunu, birde araçta elektrik kaçağı var mı yok mu bunuda öğrenmek istiyorum. elimde multimetre var.bunu kullanarak bu sorumun cevabını kendim bulabilirmiyim.nasıl yaparım? beni aydınlatırsanız sevinirim.

teşekkür ederim

2. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Birinci probleminizle karşılaşmadım bilmiyorum ne gibi bir uygulama ile çözüm olur. İkinci probleminiz akünüz zayıfsa olabilir böyle bir durum. Üçüncü durumunuz ise Akünüzü bir elektrikçide ölçtürünüz tam emin olmamakla beraber 11 voltun altında ölçüm çıkarsa akünüzü değitirilmesini tavsiye ediyorlar. 1 ve 2. sorunlarınızıda elektrikçiye sorarak çözümleyebilirsiniz.

lostcoast bunu beğendi.
  3. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    1. Sorununuz teypten veya montajdan kaynaklı parazit problemi. Tiz bir ses ve motor devriyle orantılı artar veya azalır. Sorun muhtemelen teypte. Orjinal teybi aynı şekilde bağlayın sorun olmaz diye düşünüyorum. Ucuz etin yahnisi misali☺
    2. Sorun, o teybe kontak kapalı enerji gidiyorsa bağlantı teyp enerjisinin yanlış alındığıyla alakalı. Kontak kapalı halde teybi açabiliyormusunuz? Yoksa sadece saatmi çalışıyor.teybi kontak kapalı kullanabiliyorsanız bağlantı değişikliği gerekli. Yani kontak kapalı olduğunda teybe hiç enerji gitmeyecek. Zaten aküde zayıfsa en ufak enerji çeken cihaz bile aküyü boşaltabilir.
    3. Sorun, aküyü voltmetreniz ile ölçün kaç çıkacak. Birde araba çalışırken aynı ölçümü tekrarlayın 14.4 v civarı bir şey görmeniz lazım. Kaçak konusunda birşey diyemiyorum belki akünün ömrü bitti şarj tutmuyordur.

lostcoast bunu beğendi.
  4. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1. teybin arkasına bi aparat takılıyor o kesiyor 10 tl gibi bişey

2. benimde saat var konsolda hep açıktı 1 hafta sonra bile çalıştırsam araç çalışıyor. ama teyp enerjiyi fazla yiyebilir bağlantıyı düzgün yapılırsa kontakla kapanması lazım komple

3. voltaja geitirip ölçebilirsin 20 volta getir araç çalıştırmadan ölç bide çalıştırdıktan sonra ölç 14.0 - 14.5 arası olmalı.

lostcoast bunu beğendi.
  5. okntna

okntna Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Mehmet Okan TUNA
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Ya arkadaslar bende 2002 model milenyum kasa 1.3 araba var. Akun arizali dediler elektrikciye gidip eurocell 60 amper bir aku aldik.akuyu taktiktan sonra da calisma sıkıntısı devam etti.sonra bir gun hic calismadi.elektrikciye gittim beraber akuyu degistik sifir aku aldik ayni marka.aradan 10 gun gecti akude yine ne yesil isik kaldi ne bisey.hep siyah görünüyordu.bugun itibariyle aku yine kapilari bile acacak dermani kalmadi.siyah isik yandiginda baska bi elektrikciye goturdum bi cihaz bagladi akunun kutup basina arac calisirken 14.6 cikti deger aracinda gram kacak yok fedi bana. İki tane sifir akünün bosalmasi (eurocell) iyice kafami karistirdi.akunun hic isigi yanmiyorken 2km yol gittim akunun isigini yakti sonra stop edip iki gun gecince kendi kendine yine bitti.derdimi butun yollariyla anlattim Allah rizasi icin anlayan biri yardimci olsun.sagolun simdiden

Bu Sayfayı Paylaş