Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

elektrik problemi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda tamer27 tarafından 27 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaşlar merhaba,

geçen gün bir sorun yaşadım. yolda giderken farlar açıktı. selektör yapmam icap etti. selektörü yapınca bir anda radyo ve lambalar gitti geldi.

dün de yine araç hareket halindeyken farları yaktım yine radyo açıktı elektrik gitti geldi.

ayrıca bir haftadır sileceklerim çok yavaş çalışıyor, yukarıdaki problemle alakalı mı acaba bilmiyorum.

sorun ne olabilir acaba, böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

2. clk85

clk85 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabanın uzun farları yanıyor ama kısa farları yanmıyor nedeni nedir ki yardımcı olursanız (accent era 2006)

3. sümer3441

sümer3441 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. 1994 model elantra aracımın tek marşta çalışmama gibi bir problemi oldugu için bir kaç defa basarak gazda çalıştırıyorum. Ancak bir kaç yüz metre gittikten sonra özellikle her iki defasındada ortak olarak frene basınca yada herhangi bir sebepten dolayı aracın sigorta kutusunda IGN(ignition) yazan 30A sigorta atıyo ve marş farlar teyp gibi butun elektrikle beslenen üniteler duruyor. Bir yerlerde kaçak oldugunu dusunuyorum bu sıgortayı attıran. Böyle bir problem yaşayan varmı? Varsa nasıl bu sorundan kurtuldunuz yardımlarınız için teşekkürler...

4. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Tamer27 şikayetinizin akü ve şarz sisteminden kaynaklandığını düşünüyorum. Sümer arkadaşım fazla bilgim yok ama arızalar için bugüne kadar ne yaptığınızı da belirtmelisin. İlk marşta almaması bujiler eski/kirli, buji kablosundan olabilir. Elinizden geleni yapın yoksa tamirciye havale edin. Hele ki otogaz. Sigorta işi için de tavsiyem frenden şüpheleniyorsanız; fren müşürünü, stop lamba ve duylarını kontrol edin. Kısa devreyi tam tespit etmeniz gerek "frene basınca yada herhangi bir sebepten" demeniz hiç kimseye fayda sağlamaz. CLk85 yanlış bilmiyorsam uzun ve kısa farlarınız iki ampulden oluşur. Sigorta(kabin/motor), ampul, röle bu sırayla elemanları kontrol edin.

5. tarik0911

tarik0911 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar...eski accent 1.5 gls aracımda bendede böyle bir problem oldu ve elektrikçi uzun uğraş sonucu distribütörden olduğunu buldu ve arızayı giderdi.. yolda giderken elektrik devri yükselip alçalıyor farlar kısılıp açılıyor çalışmada dahi devir yükselp düşmesi oluyordu..

6. sümer3441

sümer3441 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Aracın alarm ünitesinden bir kablonun çıktığını gördüm. Sigortasını çıkarıp doğru sanayiye gittim ve ustaya bağlattım nereden çıktıysa. Şuan için bir sıkıntı yok gibi ancak buji kablolarıda baya eskimiş acilen değişmem lazım. Yinede teşekkürler arkadaşlarım...

Bu Sayfayı Paylaş