Arkadaşlar merhaba, Arabamda ilginç bir sorun var yolda giderken lpg anahtarındaki elektrik gidip geliyor bu nedenden dolayı araba yolda tekliyor. Bu sorunla hiç karşılaştınızmı
hangi viteste olduğum, kaçla gittiğim, devir sayısı, motor sıcaklığı farketmeksizin yolda giderken 1sn. için motor tekliyor sonra düzeliyor. 10-15sn sonra tekrarlıyor. Lpg anahtarından "çıt" sesine benzer bir ses geliyor. Bu sorun ile ilgili lpg anahtarı ve lpg beyni değişti tamirciler elektrik sisteminde sorun var dediler , sorun neden olabilir.
Konu ile ilgili diğer forumda yorum yapmıştım. LPG + Benzinde 10-15 saniyede bir tekleme (elektrik kesilemesine bağlı) yaşıyorsunuz. Beyin + bujiler + buji kablolarından şüphelendim. İncelemek gerekir. LPG beyni olsa sadece LPG de yapar. Bu konu hakkında Serdar bey farklı yorumlar yapabilir. Düzenleyen : Ogun
kardeş daha önce tofaşım vardı ondada aynı sorunu yaşıyordum gaz kesicini ve tesisatını kontrol ettir.beyin ve diğer aksamlarından olduğunu düşünmüyorum.
Arkadaşlar , Problemi tamirci buldu distribütörün içindekiateşleme modülüarıza yapmış değişen parçalar. Tüm parçaları orjinal aldım Ateşleme modülü 120 tl Buji kabloları 20 tl 4 adet Buji 20 tl Bobin 140 tl Tamirci bu parçaları takması 70 tl + elektrikçi 30 tl aldılar çok masraflı bir iş oldu