Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantramın gaz yememe ve çekiş sorunu

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda mahmutosman tarafından 14 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

1. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhaba arkadaşlar yakın zaman önce 2005 elantra 1.6 gls otomatik araç aldım, araç lpg li sıralı atiker var. tabi alırken ustalara falan götürdük herkes iyi dedi fakat sonradan fark ettim araba özellikle çok soğukken benzinde gaz yemiyor 2bin devire kadar canı çıkıyor ondan sonra gaz yiyor ama iyice zorlamak gerekiyor fakat bir yokuşta falan olsa hayatta gitmiyor 2 bin deviri geçtimi sıkıntı olmuyor ama altına inince yine aynı, fakat lpg de bu sıkıntı hiç yok, soğukda olsa sıcakta olsa araç lpg de iken kesinlikle gaz yememe gibi sorun yok bastınmı hemen gidiyor sadece biraz yakıt sarfiyatı fazla. bir kaç ustaya götürdüm gaz kelebeğinden olur enjektörler pislenmiştir falan dediler, en son gittiğim usta buji başlarını açarak makinaya bağlamış, 2. pistonun kompresyon (veya ona benzer bir kelime) çok düşük neredeyse çalışmıyor dedi, çözüm olarak motor kapağı sökülecek subaplar değişecek kapak taşlanacak conta değişecek bilmem ne yapılacak vs. vs. bir sürü şey saydı sonuç olarak 1.500TL masraf çıkarttı. benim anlamadığım eğer bu arabanın pistonunda sıkıntı varsa neden lpg de bu araba gidiyor sıkıntı olmuyor ben anlamadım. kısacası arabam özellikle soğukken benzinde gaz yemiyor zorlayınca anca yiyor , sizce ne yapmayalım kullananların başına gelenlerin tavsiyesi nedir??? bu arada bujilerden olabilir diyerek lpg uyumlu buji de taktım değişen bişey olmadı.

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Aracı benzin e alın aküyü sökün bir saat kadar bekleyin ve çalıştırın benzin ile kullanın sorun yoksa eğer lpg ayarı yaptırmaya gidin.

Eğer çözüm olmaz ise diğer alternatiflere bakın. Araba kaç km de bu arada

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş