Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

elantra yag eksiltme

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda yalcinbayram04 tarafından 14 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. yalcinbayram04

yalcinbayram04 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    TİMUR YALÇIN BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    aracim 2004 otomatik elantra. bir suredir aracim yag eksiltiyor. ancak egzozda duman falan yok. bir turlu bulamadik. bir ay once yag degisimi yaptik yag yaridan da asagiya inmis. cekisinde bir sorun yok. bir turlu bulamadi usta. acaba sebebi ne olabilir ya da nerelere bakmam gerekiyor aracta. aracim 170.000 kmde. cok kafama takildi, guvenip uzun yola da gidemiyorum. yardimci olursaniz cok,sevinirim..

2. yalcinbayram04

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    TİMUR YALÇIN BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    aracim brc lplgli

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Pistonları ölçtürdünüz mü? 170.000 çok aşırı bir km değil adlında bana kalırsa keçeden ordan burdan gidiyor yağ bir yerlere o kadar yağı yaksa eğzozdan belli olur

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yalcinbayram04 bunu beğendi.
  4. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Kalitesiz ve ince yag varsa uzerinde oda eksiltme yapar. Yag yaksa arababelli olur contalardan falan kaciriyordur diye tahmin ediyorum ozellikle sibop kapagi contasi

5. mehmedbekir

mehmedbekir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    bekir korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Motor bloguna distan bakin. Etraf cok kirlenmisse yag suzulmusse ust kapak contasidir.cogu tamirci nedense onu degistirmeyi dusunmuyordu.ayni sorun bemde vardi.bu forumda arastirdim.gittim direk tamircime ust kapak contasini degistir dedim.sorunum cozuldu.hic motoru falan elletme.bu benim onerimdir sana.

6. yalcinbayram04

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    TİMUR YALÇIN BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    oneriler icin tesekkurler. ustama goturdum araba yag yakmiyor dedi, lifte kaldirdik akitan yer de yok bizzat baktim. bir sure daha kullan yag iyice azalirsa gel yagi yenileyelim dedi. bir ara karter tipasi yuzunden yag tamamen boşalmıştı o ara mecburen bir yerden yag alip koymustum apetech diye bir marka. o yag cok dandiktir o yuzden eksiliyordur dedi. castrol magnatec koyup tekrar bakalim eger yine azaltirsa o zaman bakariz dedi. ama söyledikleriniz aklimda gidip baktirayim . sagolun. bu forumu bu yuzden,cok seviyorum..

7. yalcinbayram04

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    TİMUR YALÇIN BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    bir arkadasin tavsiyesiyle yenisahrada volkan,otoya geldim..gokhan usta karsiladi beni sagolsun...

8. yalcinbayram04

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    TİMUR YALÇIN BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    adim adim burdan yazarım insanligina diyecek sozum yok..bakalim neler olacak.

9. yalcinbayram04

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    TİMUR YALÇIN BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    gokhan usta bakti, aracin yag kacirmiyor dedi..yag yakip yakmadigini anlamak,icin yag cubugunu isaretledik, bir sure daha bekleyecegiz sonra kontrol edecegiz. eger yag yakiyorsa motoru acip bakacagiz dedi. full motor yaparsak eger gerekirse diye fiyat verdi 2500~3000 arasi tutar dedi. ha gerekmez ise sadece sekman ayarsak o zaman fiyat oldukca duser dedi. ama bekleyelim bosuna motoru acmayalim yazik arabaya dedi. cok tatli bir insan, babasi da keza oyle. cayi ictim, bolca sohbet ettik, yemek ismarlamak icin diretti kiyamadim. insanligi yeter. parcalar full orjinal olmak zorunda dedi. ama umarim gerekmez motor dedi, uf
    ufak bir seyle siyriliriz gibi geliyor dedi. zamanim olmadigi icin arabayi acip bakamadik. motora girersek 4~5 gunu bulur dedi, mekandan ayrildim. cok,kucuk bir dukkan, disardan gorunce insan sasiriyor ama ustaliklari iyiymis. ben,ordayken getzi yapiyorlardi, parcalari ozel siparis ediyorlar tek tek orjinal. bu hosuma,gitti. bir kurus istemedi. bakti soktu etti...bakalim sizlerin de fikirlerini alayim dedim. ne yapsam aklim karıştı. daha once gokhan,ustaya gidenlerle konuştum herkes cok memnun. hyundai servisinden ayrilma...bakalim hayirlisi...

10. fatihkorgun1

fatihkorgun1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı sorun benim arabada vardı yağ eksiltiyordu kaçak yoktu. Bir müddet sonra baktım dumanda atmaya başladı. 3 silindirli aracıma sıfır motor yaptırdım 3700 tuttu. Sana tavsiyem eksoz ucuna bak. Kararma varsa yağ yakıyordur. Eksoz ucuna bak kararsız kaldıysan iyice temizle sonra dene derim. Geçmiş olsun.

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

11. yalcinbayram04

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    TİMUR YALÇIN BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    tavsiye icin tesekkurler yarin ilk is egzozu temizleyeyim...onu da deneyelim. ama,kacak yok buyuk ihtimal yakiyor yagi..ne yapalim artik katlanacagiz masrafina

12. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Öncelikle geçmiş olsun size tavsiyem ilk iş castrol falan da değil mobil 10w40 yağ koyun en kaliteli ve en az eksiltme yapan yağdır iddia ediyorum arabayı alalı 4 yıl olacak nerdeyse 3 yağ bakımı yaptırdık ve ilk shell sonra petrol ofisi ve en son da mobil koyduk diğerlerinde eksiltme yapıyordu tabi sizin kadar değil ama eksiltiyodu sonra mobili koyduk şuan bakımın üstünden 9000 km geçti ve sadece 400 500 gram yağ eksiltmiş siz de yağı komple mobille değiştirin.Sonra külbütör kapak contanıza bakın çevresinde illaki terleme vardır doğruca ustanıza gidin şu contayı değiştir diyin büyük ihtimal size yok o önemli değil terleme yapar ordan falan der ama siz dinlemeyin değiştirtin.Benim önceki yaavvv ondan b i şey olmaz bundan bi şey olmazcı ustam yüzüünden o contadan terleme yapan yağlar buji kablo yuvalarına ateşleme bobinine kadar her yeri yağ yaptı araba tekledi yağ eksltti ama değiştirince şimdi tertemiz eksiltme de yok bu arada o contayı değiştirmesi de parça işçilik birlikte 40 50 tl bi şey.Öncelikle bu iki şeyi yapın ilk adımda.Ve şunu söyleyim hyundai motorları öyle 170000de falan bitmez sekman falan da istemez sabırlı olun dediklerimizi uygulayıp yağ seviyesini 5000 km falan çok sıkı takip edin arabayı sürekli aynı noktaya çekip orada yağına bakın mümkünse de araba 12 saat falan çalışmamış olsun ki yağ iyice süzülüp tam sonucu versin öyle stop edip de 10 dakka sonra yağ çubuğuna bakılmaz ustalar öyle yapar ama yanlıştır yanıltır.Sabırla takip edin ve ASLA öyle motoru açalım rektefiye yapalım diyenlere itibar etmeyin bi arabayı en iyi sahibi tanır takip edin 5000 km boyunca eksiltme 1 litreden fazlaysa o zaman kaçak da olmadığını varsayarsak malesef motor açılması gerekebilir

Ali Ali ve yalcinbayram04 bunu beğendi.
  13. yalcinbayram04

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    TİMUR YALÇIN BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    yorum icin tesekkurler..tavsiyeleriniz cok,degerli