Selamlar arkadaşlar 1 ay önce aldımış olduğum elantra 2005 1.6.gls otomatik aracın yakıtı şehir içi 100 km en fazla 7.8 lt 51.000 de aldığım arac su an 54 binde istanbul ankara arası 150 km hızla gittim 2 kişi gittim bagaj full dolu 6lt üstüne hiç çıkmadı bence gayet güzel lpg sizce nasıl olur daha az yakarmı çokmu olur sizce birde bu araçlara krom ön panjur nerden bulabilirim bilginiz varmı acaba
Köksalın konudan krom panjjuru mürselin konudan kaliperi benim konulardan ses sistemini baya baya çözersiniz Sent from my iPhone using Tapatalk
Fabrika verilerine göre manuel ve otomatik şehir içi tüketimleri 9.4 lt ama 10 lt nin altına inmek çok zor, otomatik sehirici 7 lt bence imkansız hiç sıfırlanmamıştır uzun dönem ortalamayı gösteriyordur GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anladim peki lpg de surdugum sure icerisinde yol bilgisayari neyi hesapliyor lpg yakitinimi benzin imi acaba
Benim aracimda lpg yok tam bilmiyorum o konuyu ama yanlis hatirlamiyorsam lpg obd li sistem ise lpg de iken yaktiginiz lpg yi benzinde benzini hesapliyor GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Valla hic sanmiyorum obd li lpg yi. 7 yil once taktirmislar ekogas diye bise var kimse anlamiyor etmiyor kayseride kendim kablosunu aldim ayar yapiyorum .
Araç lpg de çalışsa dahi benzinde gittiğini zanneder. Lpg tetiklemesi benzin ile eş değerde olur tabi enjeksiyon süreleri ayrıca ayarlanır obd li sistem yaz ve kış aylarında ince ayarlarıda yaparak ltf ve stf değerlerini sabit tutar yani zengin yada fakir karışıma kaçmaz. Fakat normal bir sıralı sistem lpg de diyelimki ayar bir miktar hatalı yapıldı ve araç - %10 düzeltme yaptı fakat lpg ayarına müdahale edemediğinden aynen araç bildiğini okuyacak fakat benzin ecu su enjeksiyon süresini kıstıgından ve yakıt tüketimini enjeksiyon sürelerinden ortalama aldıgından orada şehir içi 6 litre bile görebilirsiniz. Benim xd2 son ayarlar ile birebir ne yakıyor ise onu gösteriyordu. Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu konularida okudukca bakiyordum millet yazmis 7lt 8 lt 9lt, ben istanbulda suruyorum 11.5 12lt civari geziyor ya dedim bu millet bu arabayi nasil sürüyor bu litreleri goruyor diye, bayram icin uzun yola cikinca sifirladim, ortalama 120 130km hizle 7.8lt cikti, demekki bu arabalar uzun yol arabasiymis sehir ici degilmis