Arkadaşlar 2004 model Xd2 kasa Elantra'ma genel bir bakım yaptırmak için serviste check-up'a soktum ne var ne yok hepsi çıksın hallolsun diye.Çıkan raporu şimdi sizlerle paylaşıyorum.Toplam fiyat 2934 lira ancak kampanya olduğu için %30 indirim uyguladılar 2187 lira gibi bir fiyat çıktı.Resimde göreceğiniz işler için sizce nasıl bir fiyat servis dışında yaptırmayla kıyasla.Şimdiden teşekkür ederim düşünceleriniz için.Herkese iyi forumlar
alt kısımdaki parçalar neden ingilizce yazılmış, sanki üsttekileri tekrar yazmışlar gibi olmuş. bu arada fotoyu değiştir ki motor ve şaşe no görünmesin net ortamında. amortisörü ben geçen ay sormuştum 195 tl gibi bişey demişlerdi. fren diskleri 100000 km de nasıl bitmiş ki öyle? komple bakınca rakam büyük gibi ama işlem de çok. işçilik ne kadar yazmışlar?
Altta İngilizce olan yazıları işlemlere ait işçilik fiyatları olarak söylemişlerdi.Fren diskleri hakkında en ufak bir fikrim yok açıkçası.Anlamıyorum da,ancak frene bastığımda direksiyonda titreme oluyor,onunla alakalı bir durum olabilir mi? Uyarın içinde teşekkürler abi düzeltiyorum hemen,çok dalgınım bu aralar. Bu arada ilk mesajı düzenleyemiyorum,silemiyorum resmi,"düzenle" butonu görünmüyor nasıl halledebilirim bu durumu.
titremenin nedeni disklerden olabilir. fotoyu ben siliyorum sen yeni mesaj yazarak ekle ben ilk mesajına eklerim
Ya bende yaptıracam ağır bakım benim araba 50.000 kmde ama yattı benim araba 3 sene...Ama maddi durumlardan dolayı serviste yaptıramayacağım ...Yoksa fiyatı fena değil bana da var yüzde 30 indirim :RpS_sad:
Bu listede ki parçaları orijinal olarak servis dışında nerede bulabilirim? Servisin verdiği fiyat gerçekten fazla görünmeye başladı gözüme 80-90 liraya debriyaj balatası fiyatı gördükten sonra.
istediğiniz parçayı servisten temin edebilirsiniz. ayrıca dışarıda veya internette orjinal parça satan yerlerde mevcut. Dışarda yaptırırsanız maksimum 1000 tl gibi bir rakam tutar. Benim listede dikkatimi çeken basınç hortumu 264 tl demiş ne hortumu tam olarak bilmiyorum
Önerebileceğiniz güvenilir bir site var mıdır? Basınç hortumunu ben de anlamadım.Yağlama sistemi ile alakalı olsa gerek.
http://www.akparca.com/ buraya bakabilirsiniz ama almadan önce telefonla arayıp sorun çünkü bazı parçalar sitede stokta görünüyor ama ellerinde olmayabiliyor. bu yüzden son siparişlerimin tamamını iptal ettirdim. ayrıca yetkili servis yedek parça bölümüne gidip istediğiniz orjinal parçayı alabilirsiniz.
Bugün sanayiye uğradım ve araç için istenilen parçaları soruşturdum. Orijinal olması konusunda hassasiyet gösterdiğimi belirttim ve bana verilen fiyatları ve ürünlerin markalarını sizlerle paylaşmak istedim. -Ön ve Arka Fren Balataları Mando Marka,ön 45 arka 35 Lira. -Ön fren diski Valeo marka,115 Lira. -Debriyaj seti Valeo marka,130 Lira. -Sağ arka amortisör,90 lira. -V kayışı 15 Lira Dayco marka. -Arka viraj demir burcu 15 lira. Fiyatlar ve markalar için ne diyorsunuz?
Amortisor degistirirken tek degistirmeyin demislerdi bana. Bir sorusturun bemce gerekirse cift degistirin
Markasını söylemişti de hatırlayamadım şu anda,kağıda yazmıştır diye pek fazla aklımda tutmamıştım.Telefonla arar öğrenirim. Aynısı bana da söylendi ben de o şekilde değiştirmeyi düşünüyorum zaten.
ben amortisörü servise sormuştum tanesi 300 küsür civarı olması lazım. aslında iki tip amortisör var bizim araçlarda birisi yumaşak birisi sert. sert olanlar aracın orjinaliyle gelenler. yumuşak olanlar ise yine şikayet üzerine serviste garantiden takılanlar. bu sonradan takılanlar en pahalısı normalde diğerinin fiyatı da 250 küsür bir şeydi. benim amortisörlerde de sorun vardı. namiştain amortisöre gidip tamir ettirdim. 1 yıl da garanti veriyorlar. şu an için bir sıkıntım yok. fiyat olarak da 4'ünün tamiri için 250 tl almışlardı. isterseniz bir araştırın.
Bir araştırayım teşekkür ederim.Tabi aracı ben kullansamda paralar babamdan çıktığı için her şey onda bitiyor kendi adıma karar veremiyorum