Meraba abiler 2004 elantra sahibiyim arac genel olarak guzel seviyorum ancak performans düşüklüğü bazen sıkıcı oluyor. Acaba aracta sıkıntı mı vardiye dusunuyorum bazen. Örnek ortalama bir yokuş klima acik ve 50 ile anca çıkıyorum... Tahminimce son hız da 170 i geçmez 160 da anca gördüm. Sormak istediğim 130 dan sonra sanki arac altımdan kayip gidecek gibi hissediyorum güven vermiyor basmaya korkuyorum şahsen acaba sorun nedir? Yapisal sorunlarından bahsedersek son zamanlarda ateşleme sıkıntısı, motor sıcakken bile kapatıp açtığında tekrar çalışmıyor. Direksiyon hidrolik borusu patlak. Araci ilk aldığımızda şanzuman yagini fazla koymuşlar akıtıyordu yagi cektik biraz, kesildi ancak güven vermiyor. Frene basinca gelen ıslık. Aracin bir tarafı benden önceki tarafından boyanmış ancak ..... Gibi boya. Boyalı kisimda on kapı hariç geri kalan değişmiş ama orjinal kendi servisinde. Araçda cok fazla çizik var bunlardan bazıları derin bazilari ince ama cok fazla canımı sıkıyor çizikler. Birde biz kaza yaptık ufak birşey ama tampon kırıldı ön de biraz içe kaçtı cekilmesi lazım ayari bozuldu.. jantlar da cizikler var plasti ile kaplayim diyorum. İc aksam temiz ama plastikleri carbon ile kaplayim diyorum șık dursun. Bi double iyi gider ama para yok Aklimda başka koltuk ısıtma var , yapan iyi biryer bulsam elime para gecince pasta cila koruma cizik giderici felan ne varsa yapmak.. Tamponu yaptirip kirik yere boya yapam diyorum usta komple boya dedi basinctan diger taraflarda cizgi cizgi olmuş ama gerek yok gibi. Kötü boyali yer var arka kapı kapı orjinal takılmış ama boya kotu olmus sari duruyor orayi boyatmak var aklımda. aracin tavanında sanırım doludan kaynaklı tırnak ucu kadar boya kalkıklari var oralara rötuş lazım. Bagaj kapagini acinca cam altinda kalan kisimda anlayamadigim şekilde nokta nokta pas var usta cami cikarip boya dedi ama bilmiyorum.. Daha ne diyim tanittim aracimi işte bu arada ankarada elantra dan iyi anlayan bir usta biliyorsanız söylerseniz sevinirim bizim usta biraz kaktiriyor gibi.. Ayni sekilde ankarada pasta cila cizik felan anlayan guzel yapan biryer de lazım. Ama arac genel motor durumu güzel servis bakımlı idi ondan aldık zaten. Şimdilik bu kadar sıkıntı dan açtım konuyu silebilir taşıyabilirsiniz Artık elimize para geçtikçe tüm sorunları çözcez yavas yavas inşallah sizde önerise bulunursanız sevinirim. Umarım sıkmadım şimdiden teşekkürler
Aracınız otomatik vites mi? Öncelikle size bi bakım listesi yapmalı. Motor şanzıman mekanikten kaporta boya En son da modifiye kısmı. Bende 2004 otomatik vardı 180 km hıza çok hızlı şekilde ulaşmasa da otobanda rahat yapar (daha da gidiyor basarsam ama tabi ki 250 km yapmıyor). Bence bakımları yaptıkça düzelecektir, bir de motora kompresyon testi yapılıp genel durumu kontrol edilebilir. Biraz masraflı olacak gibi ama yaptıkça aracınızdan keyif alacaksınız, elantra güzel arabadır.
evet üstadım otomotik. aslinda arac güzel ama dediğim sıkıntılar olunca insanin hevesi kaçıyor bazen arac suan bende değil 2 haftaya alicam aldiktan sonra detaylı fotoğraf vs de paylaşırım sanayiye gittikçe birşeyler yaptıkça artik. Zaten bu yıl muayene si var ondan önce komple bir bakima girer motor şanzuman mekanik onlari hallederiz inşallah. Pek anlamamda araclardan o yüzden herşeyi burda bilenlerde sormayı düşünüyorum mesela ankarada iyi bir hyundai ustasi bilen varsa cok faydalı olur.
Ankaradaki arkadaşlar görünce usta tavsiyesinde bulunurlar ama siz yine de forumda bolca arama yapın, ustaya işi bilerek gidin. Elantra xd2 forumun en gözde modellerinden hakkında fazlasıyla bilgi mevcut.
zaten bu forumdan gördüm öyle aldık güzel de araç. Artık usta bulamazsak yetkili servise mi gitsek diye düşünüyorum ama oda 1 e 2 alıyor.. Bizim ustada sanki bizi kekliyor 170tl lik inci aküye 230tl çekti gittim baska yerde degistirdim 170e. Neyse hayırlısı bakalım usta bilen arkadaşlar görürse yazar sanırım çok sağolun üstadım yaz bir gelsin elimiz bollassinda daha çok sıkboğaz edicem sizleri