Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra XD (Tüm Modeller içinde Geçerlidir) Far Parlatma - Far Aydınlatma - Far Temizleme ve Zımpara

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda H.c.K tarafından 24 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

1. H.c.K

H.c.K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    H.Cemal KASIM
    Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 - 4 gün oldu HB Elantra'mın farlarını temizleyeli. Zorlanmadım değil. Bu işi ilk yapacak kişiler benim gibi tam neyin ne olduğundan emin olamıyor. Kafamda ilk şu sorular oluştu.

S: Zımparalar kaçlık olacak?
    C: Zımparalar Çok ince kum zımparası olacak benim ki aceleye geldiği için 800 1000 ve 2000 lik zımparalar ile oldu.

S: Nelere ihtiyacım olacak? markalar önemli mi? ya pasta cila parlatmazsa?
    C: Çok korktum ama korktuğum başıma gelmedi. Sonax marka pasta(sadece pasta) ve sonax süper güçlü cila kullandım(cila isteğinize bağlı).

S: Neler lazım olacak?
    C:
    1. 800 - 1000 - 1200 - 1400 - 2000 .... 3000 e kadar zımpara çeşidi var. Sayısı küçük olan en kalın olanı.
    2. Su ( ben doğal su kullandım ve bir cam sil alıp içini boşalttım, suyuda cam sil şişesine koyup öyle uygulama yaptım)
    3. Pasta (Pasta cila değil sadece pasta)
    4. Cila (isteğinize bağlı, daha uzun ömürlü ve korunaklı olsun diye ben kullandım)
    5. Pasta ve cila uygulamak için sünger. Ben üçlü set aldım koçtaşdan.
    6. Farı çıkarmadan yapmak istiyorsanız bez bant almamız gerekecek.

Şimdi gelelim işlemlere (Uygulamayı Güvenlik olan can dostum güzel insan Zafer ile beraber işyerin de gece yaptık:) ):

İlk olarak farı güzelce yıkadık. Bantladık boyaya zarar vermeyelim ne olur olmasın zımpara ile. Ardından kaputu bir süre sonra açmak aklımıza geldi(Hep batırırsak farları diye düşünürken anca :):)).

Başlangıçta ki resimler:

Ardından 800'lük zımpara ile kuru bir şekilde güzelce zımparaladık

/////

Konu açarken otomatik kayıt hata verdi eklediklerim gitti devamını yarın gün içerisinde ekleyeceğim :)

Bu Sayfayı Paylaş